28 Mart 2017, Salı 11:45:02

Havalimanı kahramanı sosyal medyanın gündeminde

ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı’nda bir yolcu uçağını kaçırma pahasına rahatsızlanan birine yardım etti, sosyal medyanın gündemine oturdu.
  • Amerika da olduğu için haber niteliği taşıyor. Bizim ülkemizde bunun haberi bile yapılmazdı. Zaten olması gereken birşey. Herkes yapar bunu...
  • Bende birgün 300 lerde bi cameronlu kardesi gördüm ,uçagini kacırmis oturmus agliyordu sessizce,yanastim sordum anlatti ,bi onceki geceden kalmiş ve hic yemekde yememis actı uykusuzdu, kendi hatasindan dolayi kalmis ucagin kapisini bulamamis,kimseyede sormamis, bayan öğrenciydi okulundan dönuyormus memlekete gitmek icin,hemen aldim geliş katina göturdum Tgs'den yardim istedim yolcu adina ve Thy şefiyle konustuk ,Sagolsunlar yardimcı oldular ,yemek hotel ve bilet ,bir kurus almadan. Bunun gibi nice olaylar yasadim ve Thy bu konuda yolculara yardimci oldugunu anladim ,Milli gururumuz THY ..
  • Yardim etmek iyi hos da, bunu fotograflayip internette yayinlamak nedir arkadas?? American Airlines reklami oldugunu dusunmek daha insancil sanki.
  • Yaratıcı reklam...
  • Kesin örgütten, hemen tutuklayın
  • O kadar azaldı ki; olması gereken bir insani davranışa bile artık şaşırma modundayız.

ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı’nda bir yolcu uçağını kaçırma pahasına rahatsızlanan birine yardım etti, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Shaina Murry'nin uçağı Teksas’ta yer alan Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı’ndan kalkacaktı. Kapısını ararken gözüne bir şey takıldı. Yerde durumu hiç iyi görünmeyen biri yatıyordu. Shaina adamın yanına gitti ve iyi olup olmadığını sormaya çalıştı.

Shaina Facebook’ta “Bir şeyler olduğu kesindi. Başta ne olduğunu anlayamadım. Kendisine birkaç soru sorduktan sonra hemen sağlık ekibini çağırdım” dedi.

Yerde yatan Will ismindeki adam sağlık ekibi gelene kadar sürekli uçağını kaçıracağını tekrarladı. Shaina daha sonra Will’in otizmli olduğunu farketti. Hemen aklına başka bir plan geldi.

Önce Will’i sakinleştirdi. Daha sonra da uçağı kaçırmayacağı konusunda onu ikna etti. Daha sonra da Will’in annesini aradı.

Ardından sağlık ekipleri olay yerine geldiler. Will’in acilen bir şeyler yemesi gerektiğini ve aksi halde uçamayacak durumda olduğunu ifade ettiler. Ancak Shaina, Will’e yardım etme konusunda kararlıydı.

Shaina, Facebook’ta “American Airlines ve sağlık ekibiyle konuştum. Uçağımın saatini değiştirmek istediğimi ifade ettim. Ayrıca yine Will’in de uçağa binebilmesi için ona bir şeyler yedireceğimin garantisini de verdim ve onlar da kabul ettiler” dedi.

İşte tam o sırada American Airlines da büyük bir jest yaparak uçağını değiştirse de Shaina’dan ekstra ücret talep etmeyeceklerini söylediler.

Ayrıca yine aynı şirket Shaina’yı arayarak, Will’in uçağının kapısını öğrendiklerinde ona haber vereceklerini söylediler. Shaina da Will’i alarak uçacağı uçağın kapısına geldiler. Mürettebat ekibi uçakta hemen Will’e müdahale etti. “Bugün beklemediğim gelişmeler yaşandı. Ama iyi ki de yaşanmış diyorum. Lousville’den harika bir insanla tanışıp yemek yeme fırsatım oldu. Kendisini çok fazla tanımasam da altın kalpli olduğunu, annesini ve kız kardeşini çok sevdiğini öğrendim.

Bazen hepimizin yardıma ihtiyacı oluyor. Bunun yaşla, sosyal statüyle veya zenginlikle alakası yok. Bana harika bir gün geçirttiğin için teşekkürler Will!” dedi Shaina.

İşte Shaina’nın çektiği fotoğraf ve paylaşımı:

 

Havalimanı kahramanı sosyal medyanın gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Birisi ~ 7 yıl önce
Amerika da olduğu için haber niteliği taşıyor. Bizim ülkemizde bunun haberi bile yapılmazdı. Zaten olması gereken birşey. Herkes yapar bunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye ~ 7 yıl önce
insanca davranan güzel bir insan , neyini kabullenemediniz ?
Gözen ~ 7 yıl önce
Bende birgün 300 lerde bi cameronlu kardesi gördüm ,uçagini kacırmis oturmus agliyordu sessizce,yanastim sordum anlatti ,bi onceki geceden kalmiş ve hic yemekde yememis actı uykusuzdu, kendi hatasindan dolayi kalmis ucagin kapisini bulamamis,kimseyede sormamis, bayan öğrenciydi okulundan dönuyormus memlekete gitmek icin,hemen aldim geliş katina göturdum Tgs'den yardim istedim yolcu adina ve Thy şefiyle konustuk ,Sagolsunlar yardimcı oldular ,yemek hotel ve bilet ,bir kurus almadan. Bunun gibi nice olaylar yasadim ve Thy bu konuda yolculara yardimci oldugunu anladim ,Milli gururumuz THY ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eh yani ~ 7 yıl önce
Yardim etmek iyi hos da, bunu fotograflayip internette yayinlamak nedir arkadas?? American Airlines reklami oldugunu dusunmek daha insancil sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba siz ~ 7 yıl önce
uçağınızı kaçırma riskini göze alıp o işleri yaparmıydınız. Bizde de yardım etmek fotoğraflanmıyormu , hatırlarsanız afrikada bavula takılan kırmızı yuvarlak etiketi kulağında dolaştıran kişiye de bazı yardımlar yapılmış ve o görüntüleri hep beraber izledik. sanırım o aileye bir inek hediye edilmişti.bu haberi kazara unuttunuz sanırım.
Felix ~ 7 yıl önce
Yaratıcı reklam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Kesin örgütten, hemen tutuklayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Mesihinizin yanına gitsene sen, parazit yapma burda.
İnsanlık. ~ 7 yıl önce
O kadar azaldı ki; olması gereken bir insani davranışa bile artık şaşırma modundayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000