28 Mayıs 2017, Pazar 11:05:34

Havalimanı ihalesini Türk şirketi kazandı

Türk inşaat şirketlerinden Esta Construction, Saratov şehrinde kurulacak yeni havalimanının yaklaşık 100 milyon dolarlık ilk etabının genel müteahhitti olarak ihaleyi kazandı.
  • elin hirsizi dolandiricisi kara para aklayicisi bizde is adami oluyor zannederim. neyse burasi turkiye
  • Insaat ıstıhdamı ıcın guzel bır olay. Esta Construction bravooo.
  • Abd den elleri kelepçeli getirilen ve tutuklanan ünlü hırsız cavit çağlar. Sonra bursada davul zurnalı karşılama. Sıradan bir Türkiye hali. Ve rusyayla Türkiye arasını düzelten işadamı. Ünlü hırsız Türkiye de işadamı. Yürü be Türkiyem kim tutar seni.

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normale dönmesiyle Rusya’daki Türk müteahhitler yeniden proje almaya başladılar. Türk inşaat şirketlerinden Esta Construction, Saratov şehrinde kurulacak yeni havalimanının yaklaşık 100 milyon dolarlık ilk etabının genel müteahhitti olarak ihaleyi kazandı.

Rusya ile yaşanan 24 Kasım 2015’teki uçak krizi ile bozulan ilişkilerin onarımı devam ederken, ekonomik ilişkilerde hız kazanmaya başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hafta içinde imzaladığı kararname ile ilişkilerin düzelmesinde aktif rol oynayan Türk iş adamı Cavit Çağlar’ın da bulunduğu yabancı ülke vatandaşlarına “Dostluk” nişanı veren kararnameyi imzalamasından sonra, bir haberde iş piyasasından geldi.

Adını Avrupa’nın en lüks futbol sahası Krasnodar Arena ile duyuran Esta Construction, toplam alanı 35 bin metrekare olan havaalanı ana binanın yanı sıra özel alanları, asfalt yolları, park yerleri ve kaldırımları yapacak.

Başvurusu Aeroportı Regionov şirketi tarafından onaylanan Esta Construction, toplam yirmi şirketin başvurduğu açık ihalede Rusya, Türkiye, İtalya ve Çek Cumhuriyetinden şirketler yarıştı. İhale şartlarına göre rekabeti kazanan şirketin ‘Design&Build' şeması uyarınca çalışmaları da yapması, bir başka deyişle genel müteahhittin sadece inşaat çalışmaları değil, proje hazırlaması da gerekiyor.

Saratov şehri yakınlarında bulunan ve yeni havalimanının kurulacağı Saburovka yerleşim merkezinde inşaat için Aeroporı Regionov Şirketine ait ‘SarAeroİnvest’ şirketi tarafından hazırlıklara başlanmıştı.

Havalimanı ihalesini Türk şirketi kazandı

Yorumlar

isimtehlike ~ 7 yıl önce
elin hirsizi dolandiricisi kara para aklayicisi bizde is adami oluyor zannederim. neyse burasi turkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WoW ~ 7 yıl önce
Insaat ıstıhdamı ıcın guzel bır olay. Esta Construction bravooo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 7 yıl önce
Abd den elleri kelepçeli getirilen ve tutuklanan ünlü hırsız cavit çağlar. Sonra bursada davul zurnalı karşılama. Sıradan bir Türkiye hali. Ve rusyayla Türkiye arasını düzelten işadamı. Ünlü hırsız Türkiye de işadamı. Yürü be Türkiyem kim tutar seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000