05 Mayıs 2013, Pazar 11:25:48

HAVALİMANI İÇİN GEREKEN PARAYI BULMAK ZOR DEĞİL

Yeni havalimanı ihalesini alan firmalara inşaat için 10.2 milyar Euro gerekiyor. İlk 4 ayda uygun şartlarda 7 milyar dolar sendikasyona imza atan Türk bankaları için bu parayı sağlamak hiç de zor değil.
  • Limak'ın daha önce yaptıkları ortada bu parayı bulması çok zor. Yakında çekilirse şaşırmamak lazım.
  • Paralari cikismazsa ben veririm diyecegine, uc ay once benden borc aldigin 35 lirayi geri odesen...
  • Paraları çıkışmazsa ben yardımcı olacağım. Dert etmeyin.
  • Bu sendikasyon kredilerinin tamamı bu iş içinmi ayrılmıştı acaba? Türkiye'de her iş durdu zaten bütün bankalar bunu finanse etcek??
  • metro gıtmedıgı surece toplu tasıma otobusle olmaz metro gıtmezse bır halta yarmaz bu lıman toplu tasıma sart turıstler toplu tasımayı tercıh edıyor sureklı havalımanına gıderken cunku...
  • Neden 3.havalimani deniyor. Ahl kapanicak . Yeni Havaalani demek daha dogru olmaz mi ?
  • Seni.

İstanbul'a yapılacak 3. havaalanının önceki gün yapılan ihalesinde havada uçuşan rakamlar finansman konusunu da tartışmaya açtı. Ancak yıl başından bu yana Türk finans piyasasında yaşanan gelişmeler, bu parayı bulmanın çok da zor olmadığını ortaya koyuyor. Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon 25 yıllık kira için KDV dahil 26.1 milyar Euro vererek 3. havaalanı ihalesini kazanmıştı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak tarihe geçen projede, inşaat için 10.2 milyar Euro harcama yapılacak. İhaleyi alan grup bu paranın yüzde 20’sini öz kaynaklarıyla karşılayacak. Geri kalan 8 milyar Euro’luk finansmanın ise bankalardan karşılanması bekleniyor. Bu iş için en uygun adresin özellikle son aylarda ucuz sendikasyon kredilerine imza atan Türk bankaları olduğu belirtiliyor. Türk bankaları bu yılın ilk 4 ayında 7 milyar dolara yakın sendikasyon kredisi aldı.

Oysa bu rakam geçen yılın tamamında 16.4 milyar dolardı. Sadece geçen hafta 3 banka 3.3 milyar doları aşan sendikasyona imza attı. Üstelik Avrupa ülkelerinin temin ettiği sendikasyon kredilerinde maliyetler yüzde 1.5’in üzerinde seyrederken, Türk bankalarının almış olduğu kredilerde maliyetler 45 ila 75 baz puan düşerek yüzde 1’lere geriledi. (Star)

HAVALİMANI İÇİN GEREKEN PARAYI BULMAK ZOR DEĞİL

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Çok zor ~ 11 yıl önce
Limak'ın daha önce yaptıkları ortada bu parayı bulması çok zor. Yakında çekilirse şaşırmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen verirsin ~ 11 yıl önce
Paralari cikismazsa ben veririm diyecegine, uc ay once benden borc aldigin 35 lirayi geri odesen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben veririm ~ 11 yıl önce
Paraları çıkışmazsa ben yardımcı olacağım. Dert etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matador ~ 11 yıl önce
Bu sendikasyon kredilerinin tamamı bu iş içinmi ayrılmıştı acaba? Türkiye'de her iş durdu zaten bütün bankalar bunu finanse etcek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metro şart ~ 11 yıl önce
metro gıtmedıgı surece toplu tasıma otobusle olmaz metro gıtmezse bır halta yarmaz bu lıman toplu tasıma sart turıstler toplu tasımayı tercıh edıyor sureklı havalımanına gıderken cunku...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni istanbul ~ 11 yıl önce
Neden 3.havalimani deniyor. Ahl kapanicak . Yeni Havaalani demek daha dogru olmaz mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MNG Kim Tutar ~ 11 yıl önce
Seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000