19 Kasım 2013, Salı 10:01:30

HAVALİMANI İÇİN DOĞAL AFET FONU OLUŞTURULUYOR

LaGuardia Havalimanı, su baskını önleme projeleri kapsamında 37.5 milyon dolarlık yardım alacak.

CBS New York/AP’nin haberine göre havalimanının Sandy Kasırgası gibi olası bir kasırgadan korunmasına odaklı beş proje için verilecek olan yardım parası federal ve eyalet fonlarından geliyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, yardım parasının, bazıları halihazırda yapım aşamasında olan beş projeye yönlendirileceğini belirtti.

Bu projeler arasında, beton bir taşkın koruma duvarının inşası, yer çekimi ile drenaj sisteminin kurulması ve jeneratörlerin yenileriyle değiştirilmesi de yer alıyor.

Konuya ilişkin olarak gazetecilere konuşan Cuomo, eskisinden daha iyi bir yapılandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Havalimanını işleten Liman İdaresi’nin (Port Authority) yönetici direktörü Patrick Foye, söz konusu beş projenin, LaGuardia Havalimanı’nın fırtına kaynaklı su baskınlarına ilişkin hasar görebilirliğini önemli ölçüde azaltacağını belirtti.

Foye ayrıca yaklaşık 40 milyon doların büyük bir meblağ olduğunu fakat öte yandan havalimanının bir gün hizmet dışı kalmasının New York’a yaklaşık 54 milyon dolara mal olduğunu belirtti.

Sandy Kasırgası sırasında su baskınına maruz kalan LaGuardia, üç günlüğüne kapatılmıştı. O dönemde havalimanında 3.300 uçuş iptal edilmişti ki bu durum 250.000 yolcuyu mağdur etmişti.

Cuomo, paranın yaklaşık 28 milyon dolarlık kısmının, New York ve New Jersey Liman İdaresi’ne (Port Authority of New York and New Jersey) verilen federal afet iyileştirme fonları tarafından karşılanacağını belirtti.

HAVALİMANI İÇİN DOĞAL AFET FONU OLUŞTURULUYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000