04 Aralık 2011, Pazar 08:16:57

HAVALİMANI GÖREVLİLERİ EL KOYDU

Moskova Şeremetyovo Havalimanı gümrük görevlileri bağımsız seçim gözlemcisi GOLOS'un yetkilisini seçim yasalarını ihlal etmekle suçladı ve Liliya Şibanova'nın elindeki bilgisayarına el koydu.
Şibanova'nın yaklaşık 12 saat havalimanında göz altında tutulduğu iddia ediliyor.

Seçim yasalarını ihlal etmekle suçlanan ve ABD tarafından finanse edilen kuruluş, şikayetlerin yer aldığı 8,334 ihlal haritasını yayınladı. Merkez Seçim Kurulu GOLOS'un yayın yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile 30 bin ruble (1000 dolar) ceza kesmişti.
 
Varşova'dan gelen Şibanova'nın bilgisayarında Rusya'nın yasalarını ihlal eden bir döküman olduğu açıklaması yapan gümrük sözcüsü, bilgilerin içeriği ile ilgili değerlendirme yapmadı.
 
Şibinova'nın avukatı Svetlana Sidrokina özel ve ailevi bilgilerin yer aldığı bilgisayara el konulmasının yasalara aykırı olduğunu kaydetti. Şibanova'nın avukatının çağırılmasına da izin verilmediğini ifade eden Sidorkina, mahkeme için hazırlık yaptıklarını belirtti. Şibinova polisin bilgisayarına yasal olmayan bilgileri ekleyerek kendisinin yurtdışına çıkmasını engelleneceği iddiasında bulundu.
 
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in batılı ülkelerin finanse ettiği bir kısım yapıların Rusya'da seçimlere müdahale etmeye çalıştığı eleştirisi getirmişti. Putin Avrupalı ülkelere paralarını kendi borçlarını ödemeleri için harcamaları tavsiyesinde bulunmuştu.
 
Rusya'nın uzakdoğu bölgesinde (Cumartesi gece 20:00 GMT) yerel saatle 08:00'da başlayan oy verme işlemleri en batıda yer alan Kaliningrad'da (Pazar 17:00 GMT) 21 saat sonra sona erecek. (Zaman)
HAVALİMANI GÖREVLİLERİ EL KOYDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000