24 Ağustos 2013, Cumartesi 14:02:20

HAVALİMANI FINDIK HARMANI OLDU!

Ordu’nun Ünye ilçesinde yapımına 1987 yılında başlanan ve yarım kalan havalimanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık harmanı olarak kullanılıyor. 25 yıldır uçakların inip kalkması beklenen havalimanıı çoğu zaman ineklerin otlak yeri, fındık hasat döneminde ise harman görevini yapıyor.
  • Ordu Üniversitesi yada Samsun 19 Mayıs Üniversitesi bu yatırımın heba olmaması için neden sahiplenmiyor? Gereken alt yapı ve üst yapı çalışması yapılarak akademik anlamda Sivil Havacılığa kazandırılması gerekir.
  • her ile havaalanı yalanlarının gerçek bir örneği...yazık bu vatandaşın verğilerine

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde 1987 yılında temeli atılan Ünye Havalimanı kaderine terk edildi. Zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı olan ANAP Ordu Milletvekili Şükrü Yürür'ün girişimleriyle başlatılan havalimanında bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı. İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havalimanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havalimanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.

FINDIK ÜRETİCİLERİNE HARMAN

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen ve milyon dolarlık yatırım yapılan Ünye Havalimanı, artık fındık üreticileri tarafından fındık kurutmak için harman olarak kullanılıyor. Havalimanında fındığın erken kuruduğunu belirten Volkan Özdemir, "Her sene fındık topluyoruz ve 1-2 ton fındığımızı havalimanına getiriyoruz. Daha temiz düzenli ve erken kuruyor. Beton üzerinde fındık kurutmak toprak üzerinde fındık kurutmaktan her zaman daha iyi. Havalimanında fındık kurutmak güzel bir duygu. Sıcak oluyor burası hatta yanıyoruz ama o kadar olacak" şeklinde konuştu.

Havalimanın da fındık kurutmanın mantıksız olduğunu da belirten Volkan Özdemir, "Bunca yatırımın fındık kurutmak için kullanılması mantıksız bir şey. Devlet o kadar masraf etmiş havalimanı yapmış, köylülerde buraya gelip fındığını kurutuyor. Bu şekilde değil de devlet fındık kurutmak için ayrı bir yer yapsaydı ve günlük kiraya verip başına bekçi koysaydı çok daha iyi olurdu" dedi.





HAVALİMANI FINDIK HARMANI OLDU!

Yorumlar

Misafir ~ 11 yıl önce
Ordu Üniversitesi yada Samsun 19 Mayıs Üniversitesi bu yatırımın heba olmaması için neden sahiplenmiyor? Gereken alt yapı ve üst yapı çalışması yapılarak akademik anlamda Sivil Havacılığa kazandırılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
data ~ 11 yıl önce
her ile havaalanı yalanlarının gerçek bir örneği...yazık bu vatandaşın verğilerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000