11 Kasım 2017, Cumartesi 17:13:50

Hava-İş'te tüzük değişikliğine gidildi

Hava-İş'in 28. Olağan Genel Kurulu bugün Wyndham Grand İstanbul Europe'de başladı. Olağan Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidilerek aidatların artırılması kararı alındı.
  • Sendika aidatı en az 15 senedir %1. Daha eskisini bilen varsa söylesin. Bunca senedir yeten %1 artık yeni yönetime neden yetmiyor? Aidat artışı delege seçiminden önce ortaya çıksaydı durum çok farklı olurdu.
  • Şef tazzminatlarını arttıracaktı paşa aidatları artırmıs müstahak herkes
  • 7 gün uçuyoruz evimizde çocuğumuz eşimiz anamız babamız yokmuş gibi sendika ise tutuyor 144 saat zımbırtısına onay veriyor para değil sorun asıl sorun kandırılmak. Çalışana zam vermeyelim para yok deniyor milyonlarca para harcanıp yeni eğitim binası morgan freeman reklamı sağa sola sponsorluk yapılıyor biz sizi kandırdık der gibi. Hangi hakkımızı korudu bu adamlar ne kattılar bize abi sıtma kitini de alalım hastalığı da kabul edelim.. çünkü biz afrikaya gezmek için gidiyoruz. Ekip planlamaya dava açılmıştı? Ses yok.
  • Yılda 30milyon TL yetmemiş demekki 60’a çıkarmışlar, itiraz gelince 45milyon’a indirmişler. Yanlış duymadınız TAM 45milyon TL. Bence bu da yetmez bunlara, masrafları çok çünkü!
  • Çalışanın maaşına zam yok fakat sendika aidatına zam var bu nasıl bir çelişkidir ayıp!!!
  • Çok sevimli maasallah
  • Aidata %50 zam bize 1.5 helal sendika calisiyor
  • Arkadaş lar 100 de 1 den 2 cıkmış öylede kalabilirdi ama ali bey kendi isteyerek düşürmüş ve önemli olan kimse yapmazdı ama delege adaleti için değişiklik çok önemli bence dikkate slınması gerekli koltuk sevdası olan bir kişi olsa döner arkasını giderdi
  • Para hırsı böyle bişey işte, adam da karakter bırakmaz...
  • Zeytin Dalı nın aidatların yüzde 5 e,yani şimdikinin yarısına indirilme önergesi ne yazıkki şartlandırılmış,neyi oyladığını bilmeyen sendika delegelerinin çoğunluk oyları ile reddedildi,işte biat.

Hava-İş'in 28. Olağan Genel Kurulu bugün Wyndham Grand İstanbul Europe'de başladı. Olağan Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidilerek aidatların artırılması kararı alındı.

Hava-İş 28. Olağan Genel Kurulu bugün başladı. Ali Kemal Tatlıbal önderliğindeki mevcut yönetim ile Zeytindalı Hareketi'nin yönetime aday olduğu genel kurulda tüzük değişikliğine gidildi.

Genel kurulda alınan karar doğrultusunda aidat yüzde 1'den 2'ye çıkarıldı. Tüzük tadili maddelerinin bitmesinden sonra Ali Kemal Tatlıbal divana önerge vererek üyelik kesintisinin 1.5'e düşürülmesini önerdi. Tatlıbal'ın önerisi delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Tüzük tadilinde ayrıca bir sonraki delege seçimlerinde delegelerin yüzde 30'unun kabin, yüzde 15'inin ise kokpitten olması kararlaştırıldı. Sendika yetkilileri bu değişikliğin temsilde adalet sağlanması amacıyla yapıldığını ifade etti.

Hava-İş Sendikası 28. Olağan Genel Kurulu'nda yarın yapılacak oylamayla birlikte yeni yönetim seçilecek.

28. Olağan Genel Kurul ile ilgili tüm detayları AirportHaber'den takip edebilirsiniz.

Hava-İş'te tüzük değişikliğine gidildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

. ~ 6 yıl önce
Sendika aidatı en az 15 senedir %1. Daha eskisini bilen varsa söylesin. Bunca senedir yeten %1 artık yeni yönetime neden yetmiyor? Aidat artışı delege seçiminden önce ortaya çıksaydı durum çok farklı olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şef tazminatı ~ 6 yıl önce
Şef tazzminatlarını arttıracaktı paşa aidatları artırmıs müstahak herkes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevapları arıyorum ~ 6 yıl önce
7 gün uçuyoruz evimizde çocuğumuz eşimiz anamız babamız yokmuş gibi sendika ise tutuyor 144 saat zımbırtısına onay veriyor para değil sorun asıl sorun kandırılmak. Çalışana zam vermeyelim para yok deniyor milyonlarca para harcanıp yeni eğitim binası morgan freeman reklamı sağa sola sponsorluk yapılıyor biz sizi kandırdık der gibi. Hangi hakkımızı korudu bu adamlar ne kattılar bize abi sıtma kitini de alalım hastalığı da kabul edelim.. çünkü biz afrikaya gezmek için gidiyoruz. Ekip planlamaya dava açılmıştı? Ses yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamcıklar ~ 6 yıl önce
Yılda 30milyon TL yetmemiş demekki 60’a çıkarmışlar, itiraz gelince 45milyon’a indirmişler. Yanlış duymadınız TAM 45milyon TL. Bence bu da yetmez bunlara, masrafları çok çünkü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Çalışanın maaşına zam yok fakat sendika aidatına zam var bu nasıl bir çelişkidir ayıp!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Çok sevimli maasallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Aidata %50 zam bize 1.5 helal sendika calisiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 6 yıl önce
Arkadaş lar 100 de 1 den 2 cıkmış öylede kalabilirdi ama ali bey kendi isteyerek düşürmüş ve önemli olan kimse yapmazdı ama delege adaleti için değişiklik çok önemli bence dikkate slınması gerekli koltuk sevdası olan bir kişi olsa döner arkasını giderdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 6 yıl önce
Para hırsı böyle bişey işte, adam da karakter bırakmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 6 yıl önce
Zeytin Dalı nın aidatların yüzde 5 e,yani şimdikinin yarısına indirilme önergesi ne yazıkki şartlandırılmış,neyi oyladığını bilmeyen sendika delegelerinin çoğunluk oyları ile reddedildi,işte biat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000