06 Aralık 2018, Perşembe 15:14:10

Hava-İş yetkiyi aldı... TİS hazırlıkları başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hava İş Sendikası’nın yetki başvurusunu kabul etti. THY ile Hava İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi için masaya oturacak.
  • Beni temsil edemez, hos kinseyi temsil edemez, degilmi Sisman?
  • Şirkette zaten gereksiz bir dolu adam var genel müdürlükte eğitimde gisadda bütüngün fal bakip internetden alisveris yapiyorlar en dusugunun maasi 5bin tl..Bunları atacan şirket şahlanır birde utanmadan zam istiyorlar bütüngü çay kahve içip..Para getiren birimlere tekniğe kabine pilota yolcu hizmetlerine tgs ye zam yapacan ki bunlar şirkete para kazandırır geri dönüşü çok olur.Kapitalizmde böyledir gereksiz fazlalıklardan kurtulmak lazım...
  • Olm siz kafayi mi yediniz pilotla kendinizi karsilastiriyorsunuz. Pilot birader pilot anlamini biliyor musun. Topun agzinda cani burnunda bir ayagi cukurda omru stresle gecen kendini feda eden yeri geldiginde kahramanlik yapan insan demek bir kendine gel ve çekil. He evet o burnu buyuk diyen arkadasima evet burnumuz buyuk olacak tabi sen bu mevkiye gelsen kasin gozun nasil oynar kendini amerikan baskani sanar insanlara nasil davranirsin onu da biliyoruz.
  • Ben hava iş in uyelerine yuzde kaç zam istiyorsunuz diye anket yaptığını duymadım. Ya sen?
  • Thy veya Tgs ye alım varmı beyler ?
  • Ne yazıkkı bizim zam pilotlara verildi bizede bişey kalmadı anlıcagınız pilotlara verilen aşırı zamdan dolayı şirket bize zam veremiyor acı gerçek..
  • Havasen zaten baraji asamayacakti. Ama az daha gayret edip havaişten 1kaç bin üye daha koparabilseydi havaişinde baraji aşmasini engelleyeceklerdi. PROJESİN VE TUTMADIN HAVASEN. PROJESİN MAŞASIN. NOKTA
  • Kalınan Yatı otellerinin iyileştirilmesi
  • Sendika,belli bir zumreye verilen astronomik zamlara goz yummustu,simdi bunu telafi etme zamani.Herkese yapilacak %15-20yerine herkese yapin %10 ustune bin tl zam,hem dusuk ucretliyi sevindirin hem de dengeyi tekrar kurmaya calisin...Yoksa personelin %90inini yine mutsuz edeceksiniz
  • Enflasyon orani2018:%25,5 Personele yapilan 2018 zammi:%15 Pilotlara yapilan 2018 zam orani:%52 Devlet 2019 enflasyon tahmini:%19 Dolar kuru artisi 2018: %50 Sirket karlilik artisi:%200 Sayin sendika rakamlar boyle!Simdi neyi,nasil yapacaginiza siz karar verin ama rakamlar gore ve bozulan dengeyi duzeltecek sekilde yapin.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hava İş Sendikası’nın yetki başvurusunu kabul etti. THY ile Hava İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi için masaya oturacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nda 26. dönem toplu iş sözleşmesinde yetkili sendikanın Hava İş Sendikası olduğunu tespit etti.

Hava İş Sendika’nın yetki başvurusunu inceleyen Bakanlık, yeterli çoğunluğun sağlandığının belirlenmesi üzerine THY ile toplu iş sözleşmesi masasına Hava İş’in oturmasına hükmetti.

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi için taraflar arasında resmi görüşmelerin önümüzdeki süreçte başlaması bekleniyor.

Hava İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi taslağını THY’ye ileteceği ve şirketin daveti sonrası masaya oturulacağı öğrenildi.
Bilindiği gibi THY’deki bazı pilotların başını çektiği Hava Sen isimli oluşum Hava İş Sendikası’na alternatif olarak ortaya çıkmış ancak sonradan çözülme sürecine giren hareketin yetkili sendika olma şansı kalmamıştı.

Böylece THY’de görev yapan 16 binin üzerindeki üye çalışanın temsil hakkını Hava İş Sendikası elde etti.

Hava-İş yetkiyi aldı... TİS hazırlıkları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Hava is ~ 5 yıl önce
Beni temsil edemez, hos kinseyi temsil edemez, degilmi Sisman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Şirkette zaten gereksiz bir dolu adam var genel müdürlükte eğitimde gisadda bütüngün fal bakip internetden alisveris yapiyorlar en dusugunun maasi 5bin tl..Bunları atacan şirket şahlanır birde utanmadan zam istiyorlar bütüngü çay kahve içip..Para getiren birimlere tekniğe kabine pilota yolcu hizmetlerine tgs ye zam yapacan ki bunlar şirkete para kazandırır geri dönüşü çok olur.Kapitalizmde böyledir gereksiz fazlalıklardan kurtulmak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Olm siz kafayi mi yediniz pilotla kendinizi karsilastiriyorsunuz. Pilot birader pilot anlamini biliyor musun. Topun agzinda cani burnunda bir ayagi cukurda omru stresle gecen kendini feda eden yeri geldiginde kahramanlik yapan insan demek bir kendine gel ve çekil. He evet o burnu buyuk diyen arkadasima evet burnumuz buyuk olacak tabi sen bu mevkiye gelsen kasin gozun nasil oynar kendini amerikan baskani sanar insanlara nasil davranirsin onu da biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pursercik ~ 5 yıl önce
Ben hava iş in uyelerine yuzde kaç zam istiyorsunuz diye anket yaptığını duymadım. Ya sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aç kurt ~ 5 yıl önce
Thy veya Tgs ye alım varmı beyler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 yıl önce
Ne yazıkkı bizim zam pilotlara verildi bizede bişey kalmadı anlıcagınız pilotlara verilen aşırı zamdan dolayı şirket bize zam veremiyor acı gerçek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 5 yıl önce
Beğenmiyorsan kapının yerini biliyorsun
Kaya ~ 5 yıl önce
Sen uza asıl sorgulamayan beyin. Hak verilmez alınır senin gibi itaat edeceğime gururumla aç kalırım
X. ~ 5 yıl önce
Az biraz mantıklı konuş..Her meslek kendı içinde özel ve degerlendirilir.Thy demekki hosteslere bu kadar maaşı yeterli görmüş beğenmiyorsan hakkını istersin kimsenin kimseden aldığı birşey yok senin mantığına göre bizden alınıp size verildi yoksa aradaki makas diğer havayollarında ki gibi olurdu ama öyle değil..
Başaramadın havasen ~ 5 yıl önce
Havasen zaten baraji asamayacakti. Ama az daha gayret edip havaişten 1kaç bin üye daha koparabilseydi havaişinde baraji aşmasini engelleyeceklerdi. PROJESİN VE TUTMADIN HAVASEN. PROJESİN MAŞASIN. NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumbacı ~ 5 yıl önce
Kalınan Yatı otellerinin iyileştirilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil olacak? ~ 5 yıl önce
Sendika,belli bir zumreye verilen astronomik zamlara goz yummustu,simdi bunu telafi etme zamani.Herkese yapilacak %15-20yerine herkese yapin %10 ustune bin tl zam,hem dusuk ucretliyi sevindirin hem de dengeyi tekrar kurmaya calisin...Yoksa personelin %90inini yine mutsuz edeceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı ve çözümsel ~ 5 yıl önce
Gerçekten hem düşük ücretli sevinir hem de astronomik maaşlar alanlara astronomik zamdan kurtulunur ve zarar edilmemiş olur
Rakamlara bakiniz ~ 5 yıl önce
Enflasyon orani2018:%25,5 Personele yapilan 2018 zammi:%15 Pilotlara yapilan 2018 zam orani:%52 Devlet 2019 enflasyon tahmini:%19 Dolar kuru artisi 2018: %50 Sirket karlilik artisi:%200 Sayin sendika rakamlar boyle!Simdi neyi,nasil yapacaginiza siz karar verin ama rakamlar gore ve bozulan dengeyi duzeltecek sekilde yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şampiyon ~ 5 yıl önce
Bizim için Bold Pilot KaFa’sı. Size Zam Mamyok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000