20 Kasım 2014, Perşembe 10:35:18

HAVA-İŞ SENDİKASI MÜTEAHHİTLİĞE SOYUNDU

Hava İş Sendikası, üyelerini ev sahibi yapmak için kooperatif kurdu. 2015 yılında arsa alınacak, 2019 yılında evler teslim edilecek. Peki, üyeler kooperatife ne kadar ödeyecek?
  • bız once sendıka ve uyelere sahıp cıkılsın sonra dıger seylere bakılsın ıstıyoruz sendıkanın asıl ısı mutahıtlık degıl uyelere sahıp cıkmaktır
  • sayın sendıka yonetımı mutahıtlıgı bırakın bıraz sendıkaya sahıp cıkın tkn as elden gıttı ses yok eskı yon camuru bırakın sendıkayı thy bakırkoy burosu yapmayın
  • Ne kadar akıllı adam var ya! Sorsan evinde eşine laf geçiremez gelmiş burda dünya kurtarıyorlar. Arkadaş inanmıyorsan üye olmazsın bu kadar basit tantana yapmaya gerek yok kimse kimseye zorla para ver demiyor .
  • İşe bak Arsa yeri belli olmadan üyelikler tamamlanacakmış. NE LAN BU Milli piyango çekilişi mi.Adam gibi Konut niteliği,yeri ,kaç taksit olacağı gibi konularda bilgi vermeden nasıl para toplamaya kalkıyorsun.İşin ciddiyetsizliği burdan belli zaten.
  • Hayırlı olsun.
  • 30 bin peşin, 2 bin aylık yıllık 24 bin 2.sene koy bir o kadar daha + banka kredisi ile zaten ev alınır, neyin kafası bu... bırakın 2. seneyi ilk sene ödemesi ile bile alınır, inşaat sektörü zaten doyma noktasında, her taraf konut oldu, cari açıkta inşaat sektörünün aldatıcılığı tartışılıyor, dünyada yeni bir kriz beklentisi var, ekonomi felç olmuş, borç dayanmış 700 milyar dolara, üretim yok, tüketim gazlanıyor; hem 2 bin lira taksiti kim ödeyecek, kaç kişi... ortalama gelir nedir, ne kadarını buna ayıracak, kime hitap edeceksiniz... özetle bu iş yaş kardeşim, hem de bunlarla, felaketiniz olur, benden söylemesi.
  • Arkadaş söz Verdiğiniz ne yerine geldi ki buna inanalım
  • Adamlar geldi 10 ayda atilay ağanın 24 yılda dağıttığı sendikanın borçlarını bitirdi.305 işe geri döndü.Şimdide böyle bir hizmet yapmaya kalktılar.Bırakın çamur atmayıda tebrik etmesini bilelim.Yolunuz açık olsun.Meyve veren ağaç taşlanır maalesef bu memlekette.Başarılardiliyorum ali kemal tatlıbal'a.
  • 1000 kişi üye olsa : 30.000.000 tl yapar. Ayda 1500 tl den yılda, 18 milyon yapar. Yani bir yıl sonunda 50.000.000 tl eder. 20.000.000 a arsa bulur, 30.000.000 a da 40000 m2 inşaat yapar. 150m2 daire ise,267 daire yapar. Güzel fikir , arsayı uyguna bulursa 1000 kişi ev sahibi olur faiz ödemeden.
  • Soyundugundan eminiz

Hava İş Sendikası girişimiyle S.S. Hava-iş Yapı Kooperatifi’nin kuruluşu tamamlandı. 7 Kasım’da kurulan kooperatifin yönetim kurulunda 9, denetim kurulunda 3 üye yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı THY eski Genel Müdür yardımcılarından Mehmet Aytekin yaparken Denetim Kurulu Başkanlığı’na ise Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal getirildi.

Kooperatife üye olmak için Hava-İş Sendikası ve Tüm Sivil Havacılar Derneği’nden birine üye olma şartı aranacak. Üyelik akabinde takip eden altı ayın bitimine kadar giriş ücreti olarak 30 bin TL ödenecek.  Ayrıca Aralık ayından itibaren aylık 2 bin TL aidat alınacak.

Kooperatif üyeliği işlemleri 2015 yılının ilk çeyreğinde sona erecek. Bu andan itibaren uygun arsa arayışına girilecek. Yeni yapılacak havalimanına yakın bölgede 2015 yılının ikinci yarısında uygun arsa bulunarak projeye başlanacak. 2016 ile 2019 yılları arasında da her biri 150 metrekare büyüklüğünde daireler kooperatif üyelerine teslim edilecek.

TATLIBAL: AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN…

Kooperatife ilişkin ilk açıklama Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’dan geldi. Tatlıbal mesajında şu ifadeleri kullandı:  “İstanbul’da bir konut sahibi olmanın zorluğunu biliyorum. Seçimlere hazırlandığımız dönemde, çalışanlarla yapmış olduğumuz istişarelerde, kişisel olarak, en ciddi talebin bu olduğunu müşahede etmiştik. Yapılabilirliği noktasında ciddi tereddütler olmasına karşın bu hayırlı çabanın içerisinde olmaya karar vermiş ve kendimizi bağlayacak şekilde bunu sizlerle paylaşmıştık. İşte bugün, bu çabamızı bir düşünce olmaktan çıkardığımız bir gün ve sizlerle bu haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

Projeyi duyururken eski yönetime de atıfta bulunan Tatlıbal,  “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Yapamayacağımız vaadlerde bulunmayacağız. Eğer bir söz vermişsek sonuna kadar arkasında olacağız. Lafla, sloganla, çalışanları bölen ideolojik yaklaşımlarla değil, üreterek, ürettiğimizi adaletli bir şekilde bölüşerek, paylaşarak dostluğu artıracağız. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız mali tablolarımızda da görüldüğü gibi sendikamızın her kuruşuna sahip çıkıyoruz ve tüm gelirlerimizi yine üyelerimiz için harcıyoruz” sözlerini kullandı.

Öte yandan Hava İş Sendikası’nın ilk kooperatif tecrübesi olmadığı ortaya çıktı. Hava İş Sendikası’nın daha önce de Havaişkoop adı altında bir kooperatif kurduğu  ancak başarılı olmadığı belirtildi. Akçeli işlere bulaşan daha önceki kooperatif deneyiminin üyeleri hüsrana uğratarak kapandığı kaydedildi.

Ali Kemal Tatlıbal’ın bu girişiminin üyeler arasında nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

©AirportHaber.com

HAVA-İŞ SENDİKASI MÜTEAHHİTLİĞE SOYUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

kartal ~ 8 yıl önce
bız once sendıka ve uyelere sahıp cıkılsın sonra dıger seylere bakılsın ıstıyoruz sendıkanın asıl ısı mutahıtlık degıl uyelere sahıp cıkmaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 8 yıl önce
sayın sendıka yonetımı mutahıtlıgı bırakın bıraz sendıkaya sahıp cıkın tkn as elden gıttı ses yok eskı yon camuru bırakın sendıkayı thy bakırkoy burosu yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakuna Matata ~ 9 yıl önce
Ne kadar akıllı adam var ya! Sorsan evinde eşine laf geçiremez gelmiş burda dünya kurtarıyorlar. Arkadaş inanmıyorsan üye olmazsın bu kadar basit tantana yapmaya gerek yok kimse kimseye zorla para ver demiyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İşe bak Arsa yeri belli olmadan üyelikler tamamlanacakmış. NE LAN BU Milli piyango çekilişi mi.Adam gibi Konut niteliği,yeri ,kaç taksit olacağı gibi konularda bilgi vermeden nasıl para toplamaya kalkıyorsun.İşin ciddiyetsizliği burdan belli zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 9 yıl önce
30 bin peşin, 2 bin aylık yıllık 24 bin 2.sene koy bir o kadar daha + banka kredisi ile zaten ev alınır, neyin kafası bu... bırakın 2. seneyi ilk sene ödemesi ile bile alınır, inşaat sektörü zaten doyma noktasında, her taraf konut oldu, cari açıkta inşaat sektörünün aldatıcılığı tartışılıyor, dünyada yeni bir kriz beklentisi var, ekonomi felç olmuş, borç dayanmış 700 milyar dolara, üretim yok, tüketim gazlanıyor; hem 2 bin lira taksiti kim ödeyecek, kaç kişi... ortalama gelir nedir, ne kadarını buna ayıracak, kime hitap edeceksiniz... özetle bu iş yaş kardeşim, hem de bunlarla, felaketiniz olur, benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaş söz Verdiğiniz ne yerine geldi ki buna inanalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 9 yıl önce
Adamlar geldi 10 ayda atilay ağanın 24 yılda dağıttığı sendikanın borçlarını bitirdi.305 işe geri döndü.Şimdide böyle bir hizmet yapmaya kalktılar.Bırakın çamur atmayıda tebrik etmesini bilelim.Yolunuz açık olsun.Meyve veren ağaç taşlanır maalesef bu memlekette.Başarılardiliyorum ali kemal tatlıbal'a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
1000 kişi üye olsa : 30.000.000 tl yapar. Ayda 1500 tl den yılda, 18 milyon yapar. Yani bir yıl sonunda 50.000.000 tl eder. 20.000.000 a arsa bulur, 30.000.000 a da 40000 m2 inşaat yapar. 150m2 daire ise,267 daire yapar. Güzel fikir , arsayı uyguna bulursa 1000 kişi ev sahibi olur faiz ödemeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 9 yıl önce
Soyundugundan eminiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000