26 Mart 2018, Pazartesi 20:38:57

Hava-İş kazanımları üyelerine duyurdu

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları Yönetimi ile yapılan görüşmelerin neticelendirilerek Ücret Komisyonu'nda elde edilen kazanımları üyeleriyle paylaştı.
  • 26.donem sozlesmeden sonrami basliyor yoksa nisandan itibarenmi?
  • Kıdem intibak ne oldu?
  • Peki üç ayda bir verilen ikramiye ile beraber de verilecek mi.bunla ilgili bişey göremedim. Eskiden iş tazminatına eklenen %20 için de ikramiye alınıyordu.
  • Neler kaybettiklerimizi de keşke paylaşsa
  • Kabin memuru maaslari 2140 tl olmali
  • Şu yazanları yüzde kaçı bizde çalışıyor merak ettim:). El kaldırın bakalım.
  • Arkadaslar aldigimiz paranin hakkini verelim sirketimizi daha guzel yerlere goturelim . Sirketimiz cok sukur fazlasiyla deger veriyor bize maaslarimiz gayet iyi kimse laf etmesin atlas onur pgs 3000 lira alirken ben 10000 aliyorum ikramiyelerim var boslarimda izmire ailemin yaninda bedavadan pas ile ucuyorum her yerde anlasmali otellerimiz var insallah hersey daha da guzel olur. Kimse kesinlikle AO personelleri icin laf soylemesin Sirketimiz yukselsin kabin olarak tum fedakarliklara acigiz.
  • mrb sendika yetkilileri sabiha gökcen pgssa bekliyor dawet ediyoruz üye sayisi oldukça fazladir sesimize kulak verin. herkez hakkini ariyor kurumaaşa herkezi mahkum ettiler yeni bir sayfa başlatalim. sendika sendika sendika
  • Şef tazminatlarına bak adaletsizlik var
  • Hamileler yer olduğu takdirde göreve atanır ve yer maaşı alır yoksa evde asgari maaşa talim eder diyor ve sendika buna kazanım diyor! Yazıklar olsun verilen aidatlara... Sendikaya verilen aidatları şirkete bağışlasak en azından ülke gelirine katkı olur.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları Yönetimi ile yapılan görüşmelerin neticelendirilerek Ücret Komisyonu'nda elde edilen kazanımları üyeleriyle paylaştı.

Hava-İş Sendikası'ndan üyelerine gönderilen açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

Değerli Üyelerimiz;

2017 yılında tüm dünyada yaşanan ve ülkemizi de olumsuz yönde etkileyen ekonomik kriz neticesinde; her mecrada emek mücadelesi sekteye uğramıştır. 2016 yılının 2.yarısında başlayan ücret komisyonu çalışmalarımız da o zamanın koşullarında sonuç getirememiştir. 2017 yılının bitiminde siz değerli üyelerimizin destekleriyle Türk Hava Yolları tekrar yükselişe geçmiştir ve bu yükselişle beraber 56 yıllık bilgi birikimi ve altyapıya sahip Hava-iş Sendikası, komisyon görüşmelerinde talep ve baskılarını arttırmıştır.

Sendikamız Yönetim Kurulu Üyeleri ve Uzman Kadromuzun düzenli olarak THY bünyesindeki birimlere ziyaretlerinde üyelerimizden gelen geri bildirim, öneri ve talepleri dikkate alarak, THY yönetimi ile 462 günde gerçekleştirdiğimiz 37 toplantıda sınırsız ve karşılığı olmayan emeklerin neticesinde; 26 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen Ücret Komisyonu görüşmesinde elde ettiğimiz yeni kazanımları aşağıda bilgilerinize sunar, yeni protokollerin tüm üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Mutabık kaldığımız bu önemli kazanımların yanı sıra diğer taleplerimiz ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir.

Detayları aşağıda yer alan imza altına alınmış kazanımlarımızın ana başlıkları;
- Şef Tazminatları
- İş Güvenliği Uzmanlarına Prim
- Dispeçerlere Prim
- Uçuşa Elverişlilik Gözden Geçirme Personeli Primi
- Kadın Uçucu Ekiplerin Hamilelik ve Annelik Hakları ile ilgili

Not: Aşağıda 3 ayrı protokol yer almaktadır.

Saygılarımızla.







 

Hava-İş kazanımları üyelerine duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (149)

Rj ~ 6 yıl önce
26.donem sozlesmeden sonrami basliyor yoksa nisandan itibarenmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdem intibak ne oldu? ~ 6 yıl önce
Kıdem intibak ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkramiye ~ 6 yıl önce
Peki üç ayda bir verilen ikramiye ile beraber de verilecek mi.bunla ilgili bişey göremedim. Eskiden iş tazminatına eklenen %20 için de ikramiye alınıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikramiye ~ 6 yıl önce
şeflik tazminatı eskiden olduğu gibi primler ise ikramiyeye dahil edilmeyecek
Gerçekler ~ 6 yıl önce
Neler kaybettiklerimizi de keşke paylaşsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2140 tl olmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eller havaya ~ 6 yıl önce
Şu yazanları yüzde kaçı bizde çalışıyor merak ettim:). El kaldırın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiri ~ 6 yıl önce
Arkadaslar aldigimiz paranin hakkini verelim sirketimizi daha guzel yerlere goturelim . Sirketimiz cok sukur fazlasiyla deger veriyor bize maaslarimiz gayet iyi kimse laf etmesin atlas onur pgs 3000 lira alirken ben 10000 aliyorum ikramiyelerim var boslarimda izmire ailemin yaninda bedavadan pas ile ucuyorum her yerde anlasmali otellerimiz var insallah hersey daha da guzel olur. Kimse kesinlikle AO personelleri icin laf soylemesin Sirketimiz yukselsin kabin olarak tum fedakarliklara acigiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi ~ 6 yıl önce
A0 bc yi bitirip yc de yardırırken sen önde oturup hangi pasımla nereye gitsemin planlarını yaptığın için tablo sana bu kadar pembe görünebilir. Aynı işi yap hatta sen yan gel yat bir de kimse A0 la ilgili laf söylemesin de. Kimse amirler az alsın filan demiyor. İnsanlar yıllarını vermiş amir olmuş. Ama amirsin diye de kimin neyle ilgili torum yapacağına karışmak senin haddin değil haddini bil. Git önde yatmaya devam et
Tabi ~ 6 yıl önce
Tabi acik olacaksin 10 bin tl’yi o diplomayla dunyanin hicbir yerinde goremezsin, hala cok calisiyoruz diye sizlaniyorsunuz kabinciler. Size o maas fazla, siz de kabul ediyorsunuz. Nevin Colak cok hasari bir feminist olmali ki %70’i kadindan olusan kabin memurlari icin thy’yi somuruyor resmen.
pgs ~ 6 yıl önce
mrb sendika yetkilileri sabiha gökcen pgssa bekliyor dawet ediyoruz üye sayisi oldukça fazladir sesimize kulak verin. herkez hakkini ariyor kurumaaşa herkezi mahkum ettiler yeni bir sayfa başlatalim. sendika sendika sendika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdışı ve yurtiçi ~ 6 yıl önce
Şef tazminatlarına bak adaletsizlik var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şeff ~ 6 yıl önce
Zaten torpille şef oluyorsunuz bir de adaletten bahsediyorsunuz. Sen torpille aldığın o maaşları nasıl yiyorsun onun hesabını ver!!
Eyvah ki ne eyvah! ~ 6 yıl önce
Hamileler yer olduğu takdirde göreve atanır ve yer maaşı alır yoksa evde asgari maaşa talim eder diyor ve sendika buna kazanım diyor! Yazıklar olsun verilen aidatlara... Sendikaya verilen aidatları şirkete bağışlasak en azından ülke gelirine katkı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000