10 Haziran 2009, Çarşamba 18:29:57

HAVADAN GERİ DÖNDÜ

İspanyol Iberworld Havayolları’na ait Airbus 320 tipi uçak motor arızası yüzünden kalktığı havaalanına geri döndü.
  • Neden kaza olunca bir anda parladı bu arızalar.Bu 320 haber bence çooook abartılmış bir haber.Bu tür arızaları ancak her havayolları hep yaşar.
  • THY uçağı düştüğünde, aslan Airbus, en iyi bu diyorlardı bazı arkadaşlar. Garanti Airbus firmasıda içinden seviniyordu. Ama meşhur sözdür. "Kimse, kınadığı başına gelmeden ölmez" Neticetem bu iki firma da iyi uçak yapıyor. Yok aslında birbirlerinden bir farkları.
  • Adam çok içiyormuiş. Niye demişler, uçmaktan korkuyorum demiş. Niye uçuyorsun öyleyse diye sormuşlar, içmek için sebep gerek demiş. Korkuyorsan uçmayacaksın arkadaş. Her uçağın başına gelebilecek bir olay, Türkiye de bile onlarca uçak motor, kabin tazyiği, flap arızası gibi nedenlerle geri dönüyor. Bu uçaklar tek motorla bile güvenle uçacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Yolcular aynı veya başka uçakla yerlerine ulaştırılırlar. Korkmaya gerek olmadığı gibi korkmanın ecele de faydası yok. Yolcu doğru bilgilendirilince korkma olayı da olmuyor. Ah bir de korkutucu, uçak yolculuğundan ürkütücü, sektere zarar veren bu tip gazete başlıkları olmasa. Onun yerine " tek motorla emniyetle indi" başlığı daha yakışıklı olmazmıydı.
  • HAVALAR ISININCA UCAKLARDA ÇOK TİTİZLİKLE UYGULANMASI GEREKEN BİRÇOK FAKTÖRDEN BENCE ÖNEMLİ BİR FAKTÖR VAR BUNA ""SUBLO"" DERLER YOLCU SAYISINI İNDİRME OLARAK DEĞERLENDİRE BİLİRSİNİZ BEN TÜRK HAVA YOLLARI A.O. DA REZERVASYONDA ÇALIŞIRKEN ÖZELLİKLE DOĞU UÇAKLARINA TİTİZLİLKE UYGULARDIK HATTA BAZI YOLCULAR UÇAK BOŞ GİDİYOR DİYE BİZİ ŞİKAYET EDERLERDİ AYNI UYGULAMAYI DIŞ HATLARDADA UYGULARDIK BU BİLGİLER IŞIĞINDA GENEL ADI İLE MOTOR ARIZASI DENİLEN TEKNİK GERİ DÖNÜŞÜN BU OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM TÜRH HAVA YOLLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN YENİ ALINAN AIRBUS SUBLO'LARINI ÇOK TİTİZLIKLE TALİP ETMELERİNİN GEREKLİ OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM İETT KAFASIYLA UÇAK UCURANLARA VE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DUYURULUR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • uçak kapasitesinin %10u kadar bebek taşınabilir..bilidğim kadarıyla.
  • şirket kararıyla koltuk kapasitesi artırılabilir..araları biraz dar olur o kadar.
  • airbus tutturdunuz gidiyorsunuz heran her marka uçağın başına gelebilir bunun haber değeri bile yok
  • 9 bebek olamaz mı ??uçakta..
  • A320 max 180 koltuk olabilir, 189 mumkun degil. Ya yolcu sayisi hatali ya ucak tipi

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’ndan kalkan Iberworld Havayolları’na ait 6201 sefer sayılı Airbus 320 tipi uçak kalktıktan hemen sonra motor arızası yaşadı.

Pilot, uçağın motorunda bir problem olduğunu bu yüzden geri dönme kararı aldığını bildirdi.

Uçakta 189 yolcu olduğu kaydedilirken yolcular gecikmeli de olsa Oslo’ya uçtu.

HAVADAN GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Neden kaza olunca bir anda parladı bu arızalar.Bu 320 haber bence çooook abartılmış bir haber.Bu tür arızaları ancak her havayolları hep yaşar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY uçağı düştüğünde, aslan Airbus, en iyi bu diyorlardı bazı arkadaşlar. Garanti Airbus firmasıda içinden seviniyordu. Ama meşhur sözdür. "Kimse, kınadığı başına gelmeden ölmez" Neticetem bu iki firma da iyi uçak yapıyor. Yok aslında birbirlerinden bir farkları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam çok içiyormuiş. Niye demişler, uçmaktan korkuyorum demiş. Niye uçuyorsun öyleyse diye sormuşlar, içmek için sebep gerek demiş. Korkuyorsan uçmayacaksın arkadaş. Her uçağın başına gelebilecek bir olay, Türkiye de bile onlarca uçak motor, kabin tazyiği, flap arızası gibi nedenlerle geri dönüyor. Bu uçaklar tek motorla bile güvenle uçacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Yolcular aynı veya başka uçakla yerlerine ulaştırılırlar. Korkmaya gerek olmadığı gibi korkmanın ecele de faydası yok. Yolcu doğru bilgilendirilince korkma olayı da olmuyor. Ah bir de korkutucu, uçak yolculuğundan ürkütücü, sektere zarar veren bu tip gazete başlıkları olmasa. Onun yerine " tek motorla emniyetle indi" başlığı daha yakışıklı olmazmıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAVALAR ISININCA UCAKLARDA ÇOK TİTİZLİKLE UYGULANMASI GEREKEN BİRÇOK FAKTÖRDEN BENCE ÖNEMLİ BİR FAKTÖR VAR BUNA ""SUBLO"" DERLER YOLCU SAYISINI İNDİRME OLARAK DEĞERLENDİRE BİLİRSİNİZ BEN TÜRK HAVA YOLLARI A.O. DA REZERVASYONDA ÇALIŞIRKEN ÖZELLİKLE DOĞU UÇAKLARINA TİTİZLİLKE UYGULARDIK HATTA BAZI YOLCULAR UÇAK BOŞ GİDİYOR DİYE BİZİ ŞİKAYET EDERLERDİ AYNI UYGULAMAYI DIŞ HATLARDADA UYGULARDIK BU BİLGİLER IŞIĞINDA GENEL ADI İLE MOTOR ARIZASI DENİLEN TEKNİK GERİ DÖNÜŞÜN BU OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM TÜRH HAVA YOLLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN YENİ ALINAN AIRBUS SUBLO'LARINI ÇOK TİTİZLIKLE TALİP ETMELERİNİN GEREKLİ OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM İETT KAFASIYLA UÇAK UCURANLARA VE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DUYURULUR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak kapasitesinin %10u kadar bebek taşınabilir..bilidğim kadarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şirket kararıyla koltuk kapasitesi artırılabilir..araları biraz dar olur o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
airbus tutturdunuz gidiyorsunuz heran her marka uçağın başına gelebilir bunun haber değeri bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
9 bebek olamaz mı ??uçakta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
A320 max 180 koltuk olabilir, 189 mumkun degil. Ya yolcu sayisi hatali ya ucak tipi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000