20 Kasım 2009, Cuma 07:40:46

Havadan düşen buz kütlesi, evi yerle bir etti!

ABD'de bir uçaktan düştüğü sanılan buz parçası bir evi yerle bir etti.
  • İyiki bizde olduğu gibi tencere ve naylon torbalara doldurup, gökten mavi buz yağdı, diye buzdolaplarında saklamamışlar, göstere göstere tadıp, tatdırmamışlar. Tail commender.

Dünyada daha öncede buna benzer olaylara rastlanmıştı. Bilim insanları gökten yağan buzların kaynağını şimdiye kadar bulamadı.

ABD’nin Colorado eyaletindeki Denver kentinde bir uçaktan düştüğü sanılan buz parçası bir evin üzerine düştü. Cumartesi sabahı gerçekleşen olayda 9 yaşındaki bir çocuk ve annesi ölümden kıl payı kurtuldu. 

Danielle Hagan adlı kadın evlerinin oturma salonunda kızı ve kocası ile televizyon seyrederken, tavanı parçalayarak içeri giren buz parçası salona bitişik olan mutfağı havaya uçurdu.

Hagan,"Büyük bir patlama sesi geldi. Sanki mutfağın ortasına bomba düşmüş gibiydi" dedi. 

Yetkililer ağaçların karlı olmaması ve havanın durumundan dolayı basketbol topu büyüklüğündeki buz parçasının sadece bir uçaktan düşmüş olabileceğini, evin uçuş güzergâhı içinde bulunduğunu belirttiler.

Anne Hagan kendisini çok şanslı saydığını, bir anda mutfağın havaya uçtuğunu ve enkaz parçalarının üzerine yağdığını söyledi.

SORUMLU UÇAK ARAŞTIRILIYOR

ABD Federal Havacılık İdaresi radar kayıtlarını kontrol ederek o saatte evin üzerinden geçmiş olabilecek uçağı tespit etmeye çalışırken, bir yetkili 48 eyalette bir saat içinde havada olan uçak sayısının 6 bin civarında olduğunu belirtti.

Mutfakta kimse bulunmadığı için şanslı olduğunu söyleyen Hagan, bebeğine bir zarar gelmediği için çok mutlu olduğunu söyledi. Hagan, geçici olarak annesinin yanına taşındı.

(Hürriyet)

Havadan düşen buz kütlesi, evi yerle bir etti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İyiki bizde olduğu gibi tencere ve naylon torbalara doldurup, gökten mavi buz yağdı, diye buzdolaplarında saklamamışlar, göstere göstere tadıp, tatdırmamışlar. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000