19 Ocak 2009, Pazartesi 15:26:35

Havadaki kriz uçakları yere indiriyor!

Küresel ekonomik krizin havayolu taşımacılığına etkileri sürüyor. Baltık bölgesinin en büyük havayolu şirketi Litvanyalı Fly LAL seferlerini tamamen durdurdu.
  • bu arkadasımız gercekten onemlı bı konuya el atmıs katılıyorum
  • her hangi bir Türk özel hava yolu şirketi vinilusa sefer düzenlemeden THY oraya uçmaz. Önce bir Türk hava yolu şirketinin sefer düzenlemesi gerekirki THY'de oraya sefer düzenlesin ve fiyatları aşağı çekerek o şirketi batırsın.
  • Flylal Baltık bölgesinin en büyük havayolu değildir en küçük ve başarısız hava yollarından biridir. Baltık bölgesinin en büyüğü airbaltic tır... Flylal'ın iflasıyla birlikte Türkiye'den Litvanya'ya direk uçuş kalmamıştır acaba THY Vilnius'a sefer açar mı? bu Boşluğu doldururmu?

Küresel ekonomik krizin havayolu taşımacılığına etkileri sürüyor. Baltık bölgesinin en büyük havayolu şirketi Litvanyalı Fly LAL seferlerini tamamen durdurdu. Fly LAL’ın faaliyetlerini durdurmasının 360 çalışanı ve halihazırda şirketten uçuş rezervasyonu yaptıran 29 bini aşkın yolcuyu olumsuz yönde etkileyeceği ifade ediliyor.

Küresel ekonomik krizin etkileri kendisini göstermeye devam ederken, en fazla etkilenecek sektörlerin başında havayolu taşımacılığının geldiği belirtiliyor. Baltık ülkeleri ise havayolu taşımacılığında krizden en fazla etkilenen ülkeler olarak öne çıkıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde bir diğer Baltık ülkesi Estonya’nın havayolu şirketi Airline Estonian’ın Almanya uçuşlarını durdurmasının ardından, şimdi de bir diğer Baltık ülkesi Litvanya’dan bir havayolu şirketi Fly LAL faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Birkaç gün önce tamamı İsviçreli Swiss Capital Holding (SCH) tarafından satın alınan Fly LAL, satış işleminin üzerinden 1 hafta geçmeden faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu. Satınalma aşamasında şirketi finanse etme garantisi veren SCH, aradan 4 gün geçmeden şirketin satış koşullarına uymadığını ileri sürerek 26 milyon avro borcu olan şirketin faaliyetlerinin durmasının en iyi çözüm olduğunu bildirdi.

Toplam 14 uçaklık filosuyla Baltık bölgesinin en büyük havayolu şirketi olan Fly LAL, Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında ortaya çıkan Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya’nın eski dönemdeki havayolu şirketi Lithuanian Airways’in devamı olarak kurulmuştu.

Fly LAL’ın faaliyetlerini durdurmasının 360 çalışanı ve halihazırda şirketten uçuş rezervasyonu yaptıran 29 bini aşkın yolcuyu olumsuz yönde etkileyeceği ifade ediliyor.

Havadaki kriz uçakları yere indiriyor!

Yorumlar

det/zum ~ 15 yıl önce
bu arkadasımız gercekten onemlı bı konuya el atmıs katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zum ~ 15 yıl önce
her hangi bir Türk özel hava yolu şirketi vinilusa sefer düzenlemeden THY oraya uçmaz. Önce bir Türk hava yolu şirketinin sefer düzenlemesi gerekirki THY'de oraya sefer düzenlesin ve fiyatları aşağı çekerek o şirketi batırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günel ~ 15 yıl önce
Flylal Baltık bölgesinin en büyük havayolu değildir en küçük ve başarısız hava yollarından biridir. Baltık bölgesinin en büyüğü airbaltic tır... Flylal'ın iflasıyla birlikte Türkiye'den Litvanya'ya direk uçuş kalmamıştır acaba THY Vilnius'a sefer açar mı? bu Boşluğu doldururmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000