29 Kasım 2014, Cumartesi 08:14:19

HAVADA YENİ REKOR 40!

Geçtiğimiz yıl 24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru kıran amatör Türk paraşütçüleri, geçtiğimiz günlerde kırdıkları 35 kişilik rekoru geliştirerek 40 kişi ile yeni bir rekor daha kırdı.
  • Gereksiz diyen arkadaş emin ol gereksiz ismi tam sana yakışır bir isim olmuş. Gereksiz olan sensin çünkü. Hava kuvvetleri uçağı bağlasın o zaman meydanda dursun boş boş..Emin ol pilotlarımız da hem eğlendiler hem de bir anda 40-45 kişinin atladığı uçağı stabil tutarak kendilerini geliştirdiler.
  • Bilgisizlik. Eğitim ve kültür seviyesinin düşük olduğu bir toplumda değişimin gerçekleştirilmesi kolay değildir. Bazen bildiğimizi sandığımız şeyler “bilimsel bilgi” değil, sadece bildiklerimizdir!... İnsanoğlunun bilgisini şekillendiren genellikle yaşadığı çevredir. Yine insanoğlu, doğası itibariyle sahip olduğu bilginin “doğru bilgi” olduğu konusunda ısrarlıdır. Oysa “öğrenilen bilgi”, çoğunlukla ya “taraflı bilgi”dir ya da “eksik bilgi”dir. İşte tüm bu nedenler dolayısıyla değişimi gerçekleştirmek kolay değildir. Bilgisizlik,yeniliklerin, değişimin önündeki en büyük engellerden birisidir. Değişim için yüzeysel değil, “derin bilgi” gerekir olduğunu değerlendiriyorum Tşkürler
  • Tüm arkadaşları tebrik ederim ... .
  • Türk Hava Kuvvetleri uçağını bu işler için kullanmak fuzuli olduğunu düşünüyorum. Yakıtı, pilotu, uçucu ekibi ve destekleyen yer personelinin maddi manevi yorgunluğuna değebilecek bir faaliyet olmadığını değerlendiriyorum. Teşekkürler
  • Bizler Efes Örenyerindeki esnaflar olarak paraşütçülerimiz dört gözle ve gururlanarak izliyoruz.Rekorlarınızın destekçisiyiz..Başarılarınızın devamını diliyoruz.
  • Bos isler, bosa masraf
  • böyle etkinkilkler güzel.
  • Çoklu atlayışlar iyi bir organizasyon ve en önemlisi tecrübe gerektirir. Türkiye'de 95 kişilik çokluya girebilecek tecrübe sahip sayıda paraşütçü olduğunu sanmıyorum.. Hızlı gidiliyor, dikkatli olunması lazım!

Geçtiğimiz günlerde 35'li grup ile ilk rekoru kıran amatör paraşütçüler, 40 kişilik grup ile yeni bir rekor daha kırdı. Paraşütçüler, asıl hedeflerinin Cumhuriyetin 95. yılında 95 serbest paraşütçü ile havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora daha imza atmak olduğunu söylediler.

Türkiye'nin ilk ve tek atlayış merkezi olan Gökcen Havacılık Efes Atlayış Merkezi’nde gerçekleşen atlayışlarda bu yılın son rekorunun 40 kişiyle olacağını belirten Rekor Atlayışları Organizasyon Sorumlusu Levent Gürcan, eksi 28 derece havada yaklaşık 5,5 kilometre yükseklikten 18 bin fitten oksijenli atlayış yaptıklarını ifade etti.

İlk olarak 40-45 kişilik grupla atlayış yapacakları tahminini yapan ve bunun da gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten ünlü sanatçı Hayko Cepkin ise, rekor atlayışı denemesini Kasım ayı itibariyle bitirdiklerini söyledi. Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kırılan 24'lü rekoru bu yıl 40 kişiye taşıdıklarını, her gün neredeyse yeni bir rekor kırdıklarını, antrenmanlarla birlikte yaklaşık bir aydır Efes Havaalanı’nda olduklarını ifade eden Cepkin, gelecek yıl 60 kişilik grupla atlamayı hedeflediklerini, Cumhuriyetin 95. yılında montlarının üzerindeki ay yıldız figürünü havada gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-160 TRANSALL tipi uçakla atlayışlarını gerçekleştiren amatör paraşütçüler, uçağa binmeden önce alanda prova yaptılar. 41 kişilik rekor için atlamayı deneyen paraşütçüler, hava şartları nedeniyle atlayışı iptal ettiler.





HAVADA YENİ REKOR 40!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gereksiz diyen arkadaş emin ol gereksiz ismi tam sana yakışır bir isim olmuş. Gereksiz olan sensin çünkü. Hava kuvvetleri uçağı bağlasın o zaman meydanda dursun boş boş..Emin ol pilotlarımız da hem eğlendiler hem de bir anda 40-45 kişinin atladığı uçağı stabil tutarak kendilerini geliştirdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye için , ~ 9 yıl önce
Bilgisizlik. Eğitim ve kültür seviyesinin düşük olduğu bir toplumda değişimin gerçekleştirilmesi kolay değildir. Bazen bildiğimizi sandığımız şeyler “bilimsel bilgi” değil, sadece bildiklerimizdir!... İnsanoğlunun bilgisini şekillendiren genellikle yaşadığı çevredir. Yine insanoğlu, doğası itibariyle sahip olduğu bilginin “doğru bilgi” olduğu konusunda ısrarlıdır. Oysa “öğrenilen bilgi”, çoğunlukla ya “taraflı bilgi”dir ya da “eksik bilgi”dir. İşte tüm bu nedenler dolayısıyla değişimi gerçekleştirmek kolay değildir. Bilgisizlik,yeniliklerin, değişimin önündeki en büyük engellerden birisidir. Değişim için yüzeysel değil, “derin bilgi” gerekir olduğunu değerlendiriyorum Tşkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 9 yıl önce
Tüm arkadaşları tebrik ederim ... .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 9 yıl önce
Türk Hava Kuvvetleri uçağını bu işler için kullanmak fuzuli olduğunu düşünüyorum. Yakıtı, pilotu, uçucu ekibi ve destekleyen yer personelinin maddi manevi yorgunluğuna değebilecek bir faaliyet olmadığını değerlendiriyorum. Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli ~ 9 yıl önce
evet bunun yerine saray yaptırıp 3000 euroluk kapı kollarıyla donatmak daha mantıklı, zaten bunlar da paraşütle uğraşacaklarına kaaave de pişipirik oynasınlar tek masrafları çay olur.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizler Efes Örenyerindeki esnaflar olarak paraşütçülerimiz dört gözle ve gururlanarak izliyoruz.Rekorlarınızın destekçisiyiz..Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bos isler, bosa masraf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modelci 69 ~ 9 yıl önce
Senin hayatın boş olunca bu işlerde boş olur ruhsuz insan.
reco ~ 9 yıl önce
böyle etkinkilkler güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çoklu atlayışlar iyi bir organizasyon ve en önemlisi tecrübe gerektirir. Türkiye'de 95 kişilik çokluya girebilecek tecrübe sahip sayıda paraşütçü olduğunu sanmıyorum.. Hızlı gidiliyor, dikkatli olunması lazım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modelci69 ~ 9 yıl önce
Bu azimle onuda başaracaklar inanıyorum.Bizim ejnebilerden neyimiz eksik.Artımız var TÜRK'ÜZ herkes yapamaz bizim yaptılarımızı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000