12 Nisan 2013, Cuma 08:55:59

HAVADA 'YANIK VE DUMAN' PANİĞİ

Çin Doğu Havayolları'nın iç hat seferini yapan bir uçağında yanık kokusu ve duman büyük panik yaşattı...

Çin Doğu Havayolları'nın Hangzhou- Guangzhou seferini yapan Airbus A320-200 tipi yolcu uçağı 146 yolcu ve 8 mürattebatıyla birlikte sorunsuz bir kalkış gerçekleştirdi.

Kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra uçakta yanık kokusu ve beraberinde duman farkedilmeye başlandı. Kabin ekiplerinin kaynağını aradığı duman kabinde etkisini hissettirince yolcular arasında büyük panik yaşandı. Yanık kokusunu alan yolcular çığlık çığlığa kaldı. Bunun üzerine kokpit ekibi kule ile irtibata geçerek Guangzhou'ya geri döneceği bilgisini verdi.

Uçağın ineceği alanda itfaiye ve ambulans ekipleri hazır bekletilirken, uçak sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi ve yolcular tahliye edildi. Yolcuların aynı uçakla seyahat etmeyeceğini açıklaması üzerine şirket yedek bir uçak tahsis ederek seferin yaklaşık 5.5 saat gecikmeyle yapılmasını sağladı.

Uçağın yapılan ilk kontrolünde herhangi bir yanık izine rastlanmadı. Bazı yolcular uçağın kuyruk kısmında alev gördüğünü ifade ederken, teknik ekipler klima arızasının muhtelemen olduğunu açıkladı.

HAVADA 'YANIK VE DUMAN' PANİĞİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000