17 Mart 2013, Pazar 08:54:15

HAVADA 'YANIK KOKUSU' GERİ DÖNDÜRDÜ

Southwest Havayolları'na ait yolcu uçağı kalkışından kısa bir süre sonra yanık kokusu nedeniyle geri döndü...
  • yolcular neden cam kapi pencere kirmamislar bu olaydan sonra? MMmmmmm???
  • Dikkat edilmesi gerek...heran emercensi bir durum olabilir ve müdahale gerekebilir..uçaklarımızda bcf vede holon denılen yangın söndürme cıhazları bulunmakta..bu cihazlar sanıyelık kullanımlarla sınırlı olmakla beraber yangının odak noktası yanı focusuna sıkmak gerekir..yoksa uçağımız 90 snye ıcınde kule döner...dıkkat etmek lazım

Tulsa-Las Vegas seferini yapacak olan Southwest Havayolları'na ait Boeing 737-300 tipi yolcu uçağı sorunsuz bir kalkışın ardından geri döndü.

Henüz kalkışını tamamlamayan uçakta yanık kokusu hissedilmeye başlandı. Bu durum üzerine panik yapan yolcuları kabin ekibi sakinleştirmeye çalıştı. Kokunun kaynağını arayan kabin ekibi sonuca ulaşamayınca kokpit ekibini bilgilendirdi.

Bunun üzerine geri dönme kararı alan kaptan pilot kule ile irtibata geçti. 

Uçağın ineceği pist bölgesinde itfaiye de hazır bulundu. Sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçağın yolcuları tahliye edildikten sonra bakıma alındı. İlk kontrollerde bir soruna rastlanmasa da uçak sefere verilmedi.

136 yolcuya başka bir uçak tahsis edildi.

HAVADA 'YANIK KOKUSU' GERİ DÖNDÜRDÜ

Yorumlar

yolcu ~ 11 yıl önce
yolcular neden cam kapi pencere kirmamislar bu olaydan sonra? MMmmmmm???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRYPOTTER ~ 11 yıl önce
Dikkat edilmesi gerek...heran emercensi bir durum olabilir ve müdahale gerekebilir..uçaklarımızda bcf vede holon denılen yangın söndürme cıhazları bulunmakta..bu cihazlar sanıyelık kullanımlarla sınırlı olmakla beraber yangının odak noktası yanı focusuna sıkmak gerekir..yoksa uçağımız 90 snye ıcınde kule döner...dıkkat etmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000