24 Ocak 2010, Pazar 13:29:00

Havada uçağın kapısını açmaya çalıştı!

United Airlines’a ait yolcu uçağı Washington –Las Vegas seferini yaptığı sırada sarhoş bir yolcunun dengesiz hareketlerinden dolayı Denver Havaalanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı..
  • amerika şimdi bu sarhoşuda usame bin ladin görevlendi mi diyecek acaba !
  • Kabin basınçlı uçaklarda ki, tüm havayolu yolcu ve kargo uçakları böyledir, uçuş sırasında iç basınç nedeniyle hiçbir kapısı açılamaz, çünkü basınç, kapıları kasasına doğru bastırarak bir duvar gibi oynamaz duruma sokar. Yani, kapılar basınç nedeniyle kendi kasalarına bastırılmışlardır. Kapılar ancak uçağın yere inişini takiben iç basınç (kabin basıncı) boşaltıldıktan sonra açılabilir.
  • bilgi rica ediyorum, ogrenmek icin sormaktayim, havada kapi acilabilirmi gercekten? tesekur ederim simdiden.

United Airlines’ın UA-223 sefer sayılı Washington-Las Vegas seferini yapan ve içerisinde 129 yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu A320-200 tipi uçakta, alkollü bir yolcu Denver yakınlarında uçağın arka kapısını açmaya çalışınca, uçakta bulunan mürettebat sarhoş yolcuyu etkisiz hale getirdi. Denver Havaalanı’na zorunlu iniş yapan uçakta bulunan sarhoş yolcu havaalanına iner inmez alanda bekleyen 5 FBI görevlisi ve Denver Havaalanı polisi tarafından gözaltına alındı.

Şirket yetkililerinden yapılan açıklamada, olayın terörist saldırı olmadığı ve uçakta bulunan yolcunun aşırı derecede alkol aldığı, ayrıca elinde haplar olduğunu belirtildi.

Uçak, 3 saatlik bir gecikmenin ardından Denver’dan havalanarak Las Vegas’a hareket etti.

Havada uçağın kapısını açmaya çalıştı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
amerika şimdi bu sarhoşuda usame bin ladin görevlendi mi diyecek acaba !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kabin basınçlı uçaklarda ki, tüm havayolu yolcu ve kargo uçakları böyledir, uçuş sırasında iç basınç nedeniyle hiçbir kapısı açılamaz, çünkü basınç, kapıları kasasına doğru bastırarak bir duvar gibi oynamaz duruma sokar. Yani, kapılar basınç nedeniyle kendi kasalarına bastırılmışlardır. Kapılar ancak uçağın yere inişini takiben iç basınç (kabin basıncı) boşaltıldıktan sonra açılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilgi rica ediyorum, ogrenmek icin sormaktayim, havada kapi acilabilirmi gercekten? tesekur ederim simdiden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000