10 Nisan 2008, Perşembe 08:24:10

HAVADA SICAK SAATLER!

Alaska yakınlarında eğitim ve güvenlik uçuşlarını gerçekleştiren Rus stratejik bombardıman uçaklarına NATO uçaklarının müdahale ettiği iddia edildi.

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Aleksander Drobişevski'nin yaptığı açıklamada komutanlığa ait hava yakıt ikmal uçağı Il-78 ile nükleer silah taşıyabilen Tu-95 bombardıman uçaklarının arktik bölgesindeki eğitim uçuşları sırasında NATO uçaklarının eşlik ettiğini ifade etti. Ayrıca Drobişevski Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait tüm uçaklarının uluslararası hava sahasında, uluslararası hukuka uygun olarak hareket ettiklerinin altını çizdi.

Rusya Hava Kuvvetleri Sovyetlerin dağılmasından itibaren sona erdirdiği nükleer silah kapasiteli ve 15 saat havada kalabilen stratejik bombardıman uçaklarının güvenlik uçuşlarına geçen yıl yeniden başlamıştı. Geçen yıl da gerçekleşen güvenlik uçuşlarında Rus Tu-95'ler ABD'nin Guam askeri üssüne onlarca kilometre yaklaşmıştı. Nükleer bomba atabilmek için dizayn edilen Tu-95'ler, ABD'nin B-52 nükleer bombardıman uçakları ile eş görülüyor.

HAVADA SICAK SAATLER!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000