16 Aralık 2008, Salı 12:49:16

Havada satın alma dedikodusu!

Mali sıkıntı içerisindeki havayolu şirketlerine ilgi gösteren Alman Hava Yolları Lufthansa’nın son olarak zor durumdaki İskandinavya Hava Yolları SAS ile ilgilendiği belirtiliyor.

Mali sıkıntı içerisindeki havayolu şirketlerine ilgi gösteren Alman Hava Yolları Lufthansa’nın son olarak zor durumdaki İskandinavya Hava Yolları SAS ile ilgilendiği belirtiliyor. Taraflar konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, bu yöndeki haberler SAS hisselerinin borsada yüzde 10 değer kazanmasına yolaçtı.

Daha önce BMI, Brüksel Hava Yolları ve Avusturya Hava Yolları’nı kısmen ya da tamamen bünyesine katan ve İsviçre Hava Yolları Swiss Air’i de elinde bulunduran Alman Hava Yolları Lufthansa’nın mali sıkıntı içerisindeki şirketlere ilgisi devam ediyor.

Son olarak zor durumdaki İsveç, Danimarka ve Norveç ortaklıklı İskandinav Hava Yolları SAS ile ilgilendiği yolunda basında çıkan haberler, tarafların konu hakkında doğrulayıcı ya da yalanlayıcı bir açıklama yapmamalarına karşın SAS’ın hisselerinin Stockholm Borsası’nda yüzde 10 değer kazanmasına neden oldu.

Zor durumdaki İskandinavya Hava Yolları (SAS), Kopenhag Havalimanı'ndan birçok uçuş noktasına yapacağı 5 bin uçuşu iptal ettiğini açıklamıştı.

Havada satın alma dedikodusu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000