28 Mart 2016, Pazartesi 09:14:34

Havada kriz aşıldı

Rus havayolu şirketi Aeroflot, Kazakistan'dan uçuş izni aldığını duyurdu.

Rus havayolu şirketi Aeroflot, Kazakistan'dan uçuş izni aldığını duyurdu. Kazakistan'ın Air Astana şirketi ise henüz beklemede.

26 Mart'ta akşam saatlerinde Rusya-Kazakistan arasında uçuş izni krizi yaşandı. Aeroflot'tan yapılan açıklamaya göre Kazakistan, yaz saati uygulamasına bağlı olarak yaz programı uçuşlarıyla ilgili izin belgesini vermedi. Yaz programı uçuşları 27 Mart'tan itibaren uygulamaya geçecek olmasından dolayı Aeroflot, geçici olarak Kazakistan'a seferlerini iptal ettiğini açıklamıştı. 26-27 Mart tarihleri arasında 11 seferini iptal eden Aeroflot, yolcuların biletlerini cezasız iade edebileceğini duyurmuştu. Ayrıca yolculara, önümüzdeki üç gün için Kazakistan'a gidiş-dönüş bilet almaları için tavsiyede edilmişti.

Uçuş izin belgesini alan Aeroflot, Kazakistan'a seferlerini devam ettireceğini açıkladı.

Öte yadan Kazakistan'ın Air Astana havayolu şirketi de Rusya'dan uçuş izin belgesi alamadığı için 27 Mart'tan itibaren Rusya'ya sefer yapmayacağını duyurmuştu. Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Moğolistan seferleri için Air Astana'nın Rusya hava sahasını kullandığı belirtiliyor. Basında yer alan iddialara göre Rusya, kendi hava sahasını kullandığı için Air Astana'dan ücret talep ediyor.

Havada kriz aşıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000