21 Nisan 2014, Pazartesi 15:44:42

HAVADA KORKU DOLU 140 DAKİKA!

Malezya Havayolları’nın üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Kuala Lumpur-Bangalore seferini yapmak üzere havalanan uçağın lastikleri alev aldı!
  • deve kesselerdi böyle olmazdı ..
  • Önemli bir hadise değil. Her zaman bu tip problemler , her hava yolunda olur. Bsngladesh Havayollarında hiçbir teknik problem duyulmuyor, yazılmıyor. Bu demek oluyormuki, Bangladesh en iyi hava yollarıdır? Malaysıa 5 Yıldız havayolu şirketidir.
  • ATC, yakıt boşaltma olsa bile o durumda yakıtı boşaltmayımı tercih edersin :D
  • 737 de niçin yakıt boşatma sistemi yok arkadaşlar ?
  • Türk hava yollarının başta her uçakta aynı, en azından benzer standartlara sahip olması lazım. Yırtık bez koltuklu b787-800 de var, deri koltuklu, eğlence sistemlide. Hele o 330-200 ler nedir öyle? Tam rezalet 330-300 ler mükemmel. Böyle kazanılmazki :((
  • thy nin hollanda da uçağı düştü...9 kişi öldü... 2003 da diyarbakırda düştü 71 kişi öldü... 1999 da adana da düştü yolcu yoktu 6 kişi öldü...1994 de van da düştü ( tepe ye çarptı beşinci iniş denemesinde ) 1983 ankara da yere çakıldı 47 kişi öldü... sonra da thy niye 5 yıldız alamıyor bilmem neee.. tüm bu kazalardan sonra thy o zaman kapanması mı gerekirdi...boş boş konuşma yorum yapmış olmak için. havacılık bu tür olaylara herzaman gebedir
  • Her ne kadar sicili bozuk olsa' da bölgedeki en ucuz havayolu. Kaliteli Uçuş yapmak isteyen Filipin Havayollarına binsin dostum.
  • Malaysia Airline piyasadan çekilse aylarca geri gelmese millet rahat nefes alacak.Havada kanadı çatlayan uçak , kaybolan uçak , landing gearı yanan uçak derken sicil listesini birkaç ay içinde tavan yaptırdı.En kısa zamanda prestij olan bir Airline şirketi karizmasına geri dönmesi dileğiyle

Havacılık sektörünün oskarı olarak bilenen Skytrax’ta halen 5 yıldıza sahip olan ve dünyanın en prestijli 7 havayolu şirketinden biri olarak gösterilen Malezya Havayolları’nın üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor.

Yaklaşık 45 gün önce kaybolan yolcu uçağıyla bir anda tüm dünyanın gündemine gelen Malezya Havayolları’nın bu sefer başka bir uçağı büyük tehlike atlattı.

Hindistan’ın Bangalore şehrine gitmek üzere Kuala Lumpur’dan havalanan uçağın lastikleri bir anda alev aldı. 159 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunan B737-800 tipi yolcu uçağında büyük panik yaşandı. Uçuş ekibinin durumu farketmesiyle yolcuları sakinleştirmek için üst üste anonslar yapıldı. Ardından Kuala Lumpur Havalimanı’ndaki kuleyle irtibata geçilerek acil iniş için müsaade alındı.

Yakıtını tüketmek için havada yaklaşık 140 dakika tur atan 9M-MXJ kuyruk tescilli uçak, havalimanında alınan tedbirler sonrasında güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Havada 140 dakika boyunca korku dolu anlar yaşayan yolcuların bir çoğunun indikten sonra uçuştan vazgeçtiği ve bir sonraki uçuşa katılmadıkları belirtildi.





©AirportHaber.com

HAVADA KORKU DOLU 140 DAKİKA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
deve kesselerdi böyle olmazdı ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flatland ~ 10 yıl önce
birgün senin başına gelirse sen kesersin deveyi....olurmu
Önemli drğil ~ 10 yıl önce
Önemli bir hadise değil. Her zaman bu tip problemler , her hava yolunda olur. Bsngladesh Havayollarında hiçbir teknik problem duyulmuyor, yazılmıyor. Bu demek oluyormuki, Bangladesh en iyi hava yollarıdır? Malaysıa 5 Yıldız havayolu şirketidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
ATC, yakıt boşaltma olsa bile o durumda yakıtı boşaltmayımı tercih edersin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 10 yıl önce
737 de niçin yakıt boşatma sistemi yok arkadaşlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 10 yıl önce
Boeing'e yazacaksınız. Buraya değil.
Neden? ~ 10 yıl önce
Türk hava yollarının başta her uçakta aynı, en azından benzer standartlara sahip olması lazım. Yırtık bez koltuklu b787-800 de var, deri koltuklu, eğlence sistemlide. Hele o 330-200 ler nedir öyle? Tam rezalet 330-300 ler mükemmel. Böyle kazanılmazki :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh Artık ~ 10 yıl önce
Malezya'yı nasıl THY'ye bağladın be arkadaşım.Beğenmiyorsan binmeyeceksin ayrıca.Seni rahat ettiremiyorlar tüm filoyu elden geçirsinler.OLDU...
bişkek-malaysia ya ~ 10 yıl önce
thy nin hollanda da uçağı düştü...9 kişi öldü... 2003 da diyarbakırda düştü 71 kişi öldü... 1999 da adana da düştü yolcu yoktu 6 kişi öldü...1994 de van da düştü ( tepe ye çarptı beşinci iniş denemesinde ) 1983 ankara da yere çakıldı 47 kişi öldü... sonra da thy niye 5 yıldız alamıyor bilmem neee.. tüm bu kazalardan sonra thy o zaman kapanması mı gerekirdi...boş boş konuşma yorum yapmış olmak için. havacılık bu tür olaylara herzaman gebedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci muhendis ~ 10 yıl önce
o tarihlerdeki calisanlara bak politikalara bak o ucaklar niye dusmus anlarsin.90 li yillarla simdiki thy teknik arasinda daglar kadar fark var.
Chris Lawyer ~ 10 yıl önce
Her ne kadar sicili bozuk olsa' da bölgedeki en ucuz havayolu. Kaliteli Uçuş yapmak isteyen Filipin Havayollarına binsin dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malaysia ~ 10 yıl önce
Malaysia Airline piyasadan çekilse aylarca geri gelmese millet rahat nefes alacak.Havada kanadı çatlayan uçak , kaybolan uçak , landing gearı yanan uçak derken sicil listesini birkaç ay içinde tavan yaptırdı.En kısa zamanda prestij olan bir Airline şirketi karizmasına geri dönmesi dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malaysıa dıyene ~ 10 yıl önce
neyın kafasını yasıyorsun???? ne kadar kucuk cumleler soylemıssın. ne sevıyede oldugun cok bellı!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000