05 Eylül 2009, Cumartesi 08:27:39

Havada, filmleri aratmayan kurtarma operasyonları...

Hava ambulansları, Muğla’da kalbi duran turistin, Afyonkarahisar’da sarılık teşhisi konulan Azkın bebeğin, Yozgat’ta balkondan düşaen 6 yaşındaki Abdullah’ın imdadına hızır gibi yetişti
  • El-cevap: 112 acil yardım sisteminin hiç bir öğesi için -hava ya da kara farketmez- ücret talep edilmez. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, Devletimiz herkesi bu hizmetten ücretsiz faydalandırmaktadır. Çünkü Devletimizi yönetenler biliyor ki, sağlıktan tasarruf olmaz! Devletimle ve onu yönetenlerle gurur duyuyorum...
  • Bu gibi durumlarda vatandaştan herhangi bir ücret alınıyor mu ?

1-) İngiliz turist kadın Antalya’ya götürüldü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde havuzda boğulan ve 10 dakika kalbi duran İngiliz turist Maria Hinze Renate, yeniden hayata dönünce ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi. Fethiye’ye tatile gelen Maria Hinze Renate (67) isimli İngiliz kadın,önceki gün öğle saatlerinde konakladığı otelde havuz kenarında yürürken birden suya düştü. Yüzme bilen fakat suda bayılınca boğulma tehlikesi geçiren İngiliz kadın, oteldeki diğer tatilciler tarafından havuzdan çıkarıldı.

İLK MÜDAHALE OTEL PERSONELİNDEN

İlk müdahalesi kaldığı otelin personeli tarafından yapılan Renate, 112 Acil Servis ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane acil servisinde kalbi duran Maria Hinze Renate’ye yapılan müdahale ile kısa süre sonra İngiliz turisti yeniden hayata döndü. 10 dakika boyunca devam eden kalp masajının ardından kalbi yeniden çalışan İngiliz Renate, daha sonra yoğun bakım ünitesine bağlandı.

CİĞERLERİNDE ÇOK FAZLA SU VAR

Geceyi hastanede geçiren İngiliz Renate, durumu ağırlaşınca dün hava ambulansı ile Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi. Doktorları, İngiliz kadının ciğerlerinde çok fazla su olduğunu bunun için de nefes almakta zorlandığını ifade etti.

2-) 9 yaşındaki Abdullah Ankara’ya sevk edildi 

Yozgat Sorgun’da ikamet eden Düzgün Ailesi’nin 6 yaşındaki çocukları Abdullah Düzgün, 4. kattaki evlerinin balkonundan aşağı bakmak için sarktığı anda dengesini kaybedip beton zemine düştü. Olayı gören mahalle sakinleri özel bir araçla Abdullah’ı Sorgun Devlet Hastanesi’ne getirdi. Durumu ağır olan Abdullah, ilk müdahalenin ardından, Kayseri’den istenilen ambulans helikopterle Ankara’daki İbni Sina Hastanesi’ne sevk edildi.

3-) Dokuz günlük Azkın bebeği de kurtardı

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi’nde sarılık teşhisi konulan 9 günlük Azkın bebek, kuvöze konulup 112’ye ait helikopter ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne (ESOGÜ) sevk edildi. Helikopterden kuvözle sedyeye taşınan bebek, alanda hazır bekleyen ambulansla hastanenin yeni doğan enfeksiyon servisine taşındı. ESOGÜ pistine inen helikopterdeki sağlık görevlilerini vatandaşlar çoşkuyla alkışladı.

(STAR)

Havada, filmleri aratmayan kurtarma operasyonları...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
El-cevap: 112 acil yardım sisteminin hiç bir öğesi için -hava ya da kara farketmez- ücret talep edilmez. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, Devletimiz herkesi bu hizmetten ücretsiz faydalandırmaktadır. Çünkü Devletimizi yönetenler biliyor ki, sağlıktan tasarruf olmaz! Devletimle ve onu yönetenlerle gurur duyuyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu gibi durumlarda vatandaştan herhangi bir ücret alınıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000