18 Eylül 2017, Pazartesi 16:01:15

Havada facianın eşiğinden dönüldü!

Virgin Atlantic Havayolları'na ait A340 ile British Airways'e ait B787 Dreamliner tipi uçaklar havada tehlikeli bir şekilde yakınlaştı. Uçakların bu tehlikeli yaklaşmasını 70 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı görüntülerken, olası bir facia ucuz atlatıldı!
  • Bu resim İngilterede çekilmiş, ikiside yabancı hava yolları ve kesinlikle fotomontaj, bunun aşşağıda yazanlar gibi shgm, thy,ve atc ler ile ilgli HİÇ BİR İLİŞKİSİ YOK, bilimsel açıklama yapanlarada; mangalda kül bırakmayanlar gibi veya ben pilotum bu normal diye başlayan yazılar ancak acınacak haldeki toplum bireylerini göstermekte. YAZIK....
  • Bizim pilotlar gibi bunlarda havada selfie yada başka fotoğraflar çekip instagrama yetiştirmekten göstergelere bakamamışlardır . Haliyle 300 mt de yaklaşır 30 metre de !!!
  • Ya siz sözde bu konuları bilirsiniz yada öyle geçinirsiniz. Allahaşkına böyle sıradan haber yayınlamak size değil ama doğruları sözde öğrenmesi gereken izleyenlere yakışmaz. Böyle olsaydı günde 50 uçakla karşı karşıya geçen ben 500 kere yada daha fazla çarpışmıştım. Yapmayın haber yapacak konu bulamazsanız saçmalamayın.
  • 300m diyorsa sorun yok abartmayın!
  • 1000 fttir yoksa duramazsin
  • Bu memlekette hayatında uçağa binmeyen insanlar iki uçağın çarpışması sonucunda hayatını kaybetti. İlla çarpışma olmaz demeyin. TCAS çıktı tehlike azaldı doğrudur ama yanlış gidebilecek çok şey var.
  • Atcler boşa para alıyor
  • Kesinlikle fotomontaj. Çünkü, normalde altaki A340 üsteki B787 den çok daha uzun , persfektife ğöre aynı boyda bile olsalar altaki daha büyük gözükmesi gerekirken, resimde boyları nerdeyse aynı çıkmış. Kaldıki İngiltere hava sahasında 300metre (yani 1000feet ) dikey ayırım tamamen kanuni. Dede malesef bu sefer ünlü olmayacak, hatta kamu ve basını yanıltmaktan yargılanabilir ,
  • Koca uçak nası da öyle asılı kalıyor havada. Üst üste gelmişler enterasan. Bu uçklar da kaptanların gözü görmüyormu sorumsuzluğa bakın. Ben bisünes uçtuğumda bu olursa skandal yaratırım ona göre
  • kim ne dersen desin olmasi gerekenden daha yakinlar. kule 300 metre desin eminim her iki pilotlarda kule tarafindan uyarilmişlardir.

İngiliz Chris Hines'in bahçesinden çektiği görüntüler tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

70 yaşındaki Hines balkonunda otururken iki uçağın dikkatini çektiğini ve olağandan daha fazla uçan iki uçağı görünce hemen kamerasına sarıldığını aktardı.

Tehlikeli bir şekilde yakınlaşan uçakların Virgin Atlantic Havayolları'na ait A340 ile British Havayolları'na B787 Dreamliner tipi yolcu uçakları olduğu ifade edildi.

İngiliz yetkililer ise uçakların arasında yaklaşık 300 metre kadar mesafe bulunduğunu ve görüntülere yansıdığı kadar bir mesafe bulunmadığını aktardı. Hines ise "Çok şaşırmıştım, hemen kameramı elime geçirdim ve daha yakından bir görüntü sağlamak için uçakları yakınlaştırdım.

Virgin Atlantic Havayolları'nın olay sırasında 311 yolcu, British Havayolları'nın ise 214 yolcu taşıdığı belirtildi. 

Havada facianın eşiğinden dönüldü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

İnanılmaz ~ 6 yıl önce
Bu resim İngilterede çekilmiş, ikiside yabancı hava yolları ve kesinlikle fotomontaj, bunun aşşağıda yazanlar gibi shgm, thy,ve atc ler ile ilgli HİÇ BİR İLİŞKİSİ YOK, bilimsel açıklama yapanlarada; mangalda kül bırakmayanlar gibi veya ben pilotum bu normal diye başlayan yazılar ancak acınacak haldeki toplum bireylerini göstermekte. YAZIK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Bizim pilotlar gibi bunlarda havada selfie yada başka fotoğraflar çekip instagrama yetiştirmekten göstergelere bakamamışlardır . Haliyle 300 mt de yaklaşır 30 metre de !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yg ~ 7 yıl önce
Ya siz sözde bu konuları bilirsiniz yada öyle geçinirsiniz. Allahaşkına böyle sıradan haber yayınlamak size değil ama doğruları sözde öğrenmesi gereken izleyenlere yakışmaz. Böyle olsaydı günde 50 uçakla karşı karşıya geçen ben 500 kere yada daha fazla çarpışmıştım. Yapmayın haber yapacak konu bulamazsanız saçmalamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
300m ~ 7 yıl önce
300m diyorsa sorun yok abartmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 7 yıl önce
1000 fttir yoksa duramazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TCAS ~ 7 yıl önce
Bu memlekette hayatında uçağa binmeyen insanlar iki uçağın çarpışması sonucunda hayatını kaybetti. İlla çarpışma olmaz demeyin. TCAS çıktı tehlike azaldı doğrudur ama yanlış gidebilecek çok şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 7 yıl önce
Atcler boşa para alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 7 yıl önce
sen mangala devam boşver bu işleri
hahaha ~ 7 yıl önce
atcler bosuna para aliyor demis arff kardesim atc olmasa bu foto kaza olabilcegini gosteren bir kanit seklindedir. atc arkadas 300metre yani dikeyde 1000 feet ayirma yapmistir. Arff bosuna konusuyo bence
Arff Antalya ~ 7 yıl önce
Ortaligi karistirmakta ustunuze yok Kulecilerin yaptigi ise saygimiz var
ayıp ~ 7 yıl önce
olurmu atc lerinn hakkını yemeyelim. haa hata yaptı mı , olabilir kim yapmıyorki. bu yüzden 1 tane görevli olmuyor kulede diğerleri hatayı sezebilir ve müdahele edebilir. dimi.
Punisher ~ 7 yıl önce
Kesinlikle fotomontaj. Çünkü, normalde altaki A340 üsteki B787 den çok daha uzun , persfektife ğöre aynı boyda bile olsalar altaki daha büyük gözükmesi gerekirken, resimde boyları nerdeyse aynı çıkmış. Kaldıki İngiltere hava sahasında 300metre (yani 1000feet ) dikey ayırım tamamen kanuni. Dede malesef bu sefer ünlü olmayacak, hatta kamu ve basını yanıltmaktan yargılanabilir ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay arkadaş ~ 7 yıl önce
Koca uçak nası da öyle asılı kalıyor havada. Üst üste gelmişler enterasan. Bu uçklar da kaptanların gözü görmüyormu sorumsuzluğa bakın. Ben bisünes uçtuğumda bu olursa skandal yaratırım ona göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
kim ne dersen desin olmasi gerekenden daha yakinlar. kule 300 metre desin eminim her iki pilotlarda kule tarafindan uyarilmişlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000