08 Mart 2010, Pazartesi 15:13:54

HAVADA ÇILDIRTAN SİRTAKİ

Yunan hava sahasında korsan yayın yapan bir radyo hava trafiğini karıştırdı. Acil durumlarda kullanılan frekansta çalan Yunan müzikleri pilotları adeta çıldırttı.
  • Dün kalkışı takiben uzun süre dinledik o müziği. Ama sesi biraz kısınca rahatsız falan etmedi. 121,5 tan gelecek çağrıyı duyacak kadar kısmak yetti. Bu çıldırtma da neyin nesi?
  • Her haberde boyle flash, bomba, cildirtti, olay yaratti, zor anlar yasatti, faciaya ramak kaldi seklinde abartili sozcukler kullanilmasi gercekten gereksiz.
  • Pilotlar bu müzigi dinlerken müzügün kötülügünden mi..yüksek sesli oldugundan mi..cildirdilar.. pilotlara zor anlar yasatan nedir..Habere heyecan katmak icin kullandiginiz kelimeler hic uygun degil..Siz türkiyedeki tek havacilik haberleri yayini yapan site ve tv siniz..Abartmaya gerek yok..
  • haber metninizdeki ''pilotlar zor anlar yaşadı'' ifadenizi BİRAZ AÇAR MISINIZ? Tehlike mi atlatılmış. Yani telsiz frekansına radyo yayını karışınca olabilecek en tehlikeli durum nedir? Bir havacılık hizmeti olarak böyle bir aydınlatıcı bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler. SAYGILARIMLA
  • Şu yunannılar adaları satışa çıkartsalardı bizim işadamları satın alırlardı. Bayramızı dikerdik. Ama o zaman yunanistanda kesin ihtilal olurdu, bu seferde kapı kapı dolaşıp para dileniyorlar nerdeyse bulgaristandanda para dilenecekler..
  • Hava bandı (109-136) , FM (88 -108) bandına yakın olduğundan malesef yayının harmonikleri gücü azda olsa alıcılar tarafından radyo vericilerinin bakımsızlığı nedeniyle yakalanıyor. Bu frekansa sarkan kanalın ise bu olaya müdahele etmek zorunda. Ediyormu o da ayrı bir soru.
  • Baslik az abartilmis gibime geliyor. pilotlari degil, en fazla kuleyi cildirtmistir oda durmadan pilotlarin bilgi vermelerinden.
  • Keske radyodan Ankarali Namik'i calsalardi, pilotlar kurtlarini dokerdi, hatta yayinin sesini yolcularin bolumune aktarip guzel bir cifte telli oynatsalardi yolculara
  • YAVAS YAVAS FAZLA OLMAYA BASLADI BU YUNANLILAR ! KRIZDEN DOLAYI NE YAPACAKLARINI SASIRDILAR GALIBA ! EHHH NE DEMISLER ! GÜLME KOMSUYA GELIR BASINA ! DAHA BETTER OLUN INSALLAH ! "44 -TXL-"44 Berlin
  • yakında 118.1 den mehter marsı 127.15 den muzeyyen senar duyarsanız sasırmayın :)

 

Yunan hava sahasını kullanan pilotlar bugün mecburen Yunan müziği dinlemek zoruna kaldı.

Yunanistan’da yayın yapan bir radyonun frekansı ile acil durumlarda kullanılan 121.5 frekansı karışınca pilotlar zor anlar yaşadı.

 

Pilotların sürekli dinlemeleri gereken acil durum kanalı olan 121.5 frekansındaki Yunan müzikleri pilotları adeta çıldırttı.

 

Atatürk Havalimanı’na inen çok sayıda pilot, frekans krizi ile ilgili kuleye bilgi verdi. 

 

Söz konusu frekans karışıklığının sadece Türkiye’ye gelen uçakları değil Yunan hava sahasını kullanan bütün uçaklarda sıkıntıya neden olduğu kaydedildi.

 

AirportHaber.com

 

HAVADA ÇILDIRTAN SİRTAKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Dün kalkışı takiben uzun süre dinledik o müziği. Ama sesi biraz kısınca rahatsız falan etmedi. 121,5 tan gelecek çağrıyı duyacak kadar kısmak yetti. Bu çıldırtma da neyin nesi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her haberde boyle flash, bomba, cildirtti, olay yaratti, zor anlar yasatti, faciaya ramak kaldi seklinde abartili sozcukler kullanilmasi gercekten gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilotlar bu müzigi dinlerken müzügün kötülügünden mi..yüksek sesli oldugundan mi..cildirdilar.. pilotlara zor anlar yasatan nedir..Habere heyecan katmak icin kullandiginiz kelimeler hic uygun degil..Siz türkiyedeki tek havacilik haberleri yayini yapan site ve tv siniz..Abartmaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haber metninizdeki ''pilotlar zor anlar yaşadı'' ifadenizi BİRAZ AÇAR MISINIZ? Tehlike mi atlatılmış. Yani telsiz frekansına radyo yayını karışınca olabilecek en tehlikeli durum nedir? Bir havacılık hizmeti olarak böyle bir aydınlatıcı bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler. SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu yunannılar adaları satışa çıkartsalardı bizim işadamları satın alırlardı. Bayramızı dikerdik. Ama o zaman yunanistanda kesin ihtilal olurdu, bu seferde kapı kapı dolaşıp para dileniyorlar nerdeyse bulgaristandanda para dilenecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava bandı (109-136) , FM (88 -108) bandına yakın olduğundan malesef yayının harmonikleri gücü azda olsa alıcılar tarafından radyo vericilerinin bakımsızlığı nedeniyle yakalanıyor. Bu frekansa sarkan kanalın ise bu olaya müdahele etmek zorunda. Ediyormu o da ayrı bir soru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baslik az abartilmis gibime geliyor. pilotlari degil, en fazla kuleyi cildirtmistir oda durmadan pilotlarin bilgi vermelerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keske radyodan Ankarali Namik'i calsalardi, pilotlar kurtlarini dokerdi, hatta yayinin sesini yolcularin bolumune aktarip guzel bir cifte telli oynatsalardi yolculara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YAVAS YAVAS FAZLA OLMAYA BASLADI BU YUNANLILAR ! KRIZDEN DOLAYI NE YAPACAKLARINI SASIRDILAR GALIBA ! EHHH NE DEMISLER ! GÜLME KOMSUYA GELIR BASINA ! DAHA BETTER OLUN INSALLAH ! "44 -TXL-"44 Berlin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yakında 118.1 den mehter marsı 127.15 den muzeyyen senar duyarsanız sasırmayın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000