27 Ağustos 2016, Cumartesi 23:27:05

Havada büyük panik!

ABD'li Southwest Havayolları'nın Orlando-Providence seferini yapan Boeing 737 tipi yolcu uçağı büyük bir facianın eşiğinden döndü.
  • İnternette Southwest Havayolları teknik personelinin motor çemberini duck tape ile tutturduğu resimler var ve neden olarak bu gösteriliyor. Teknik personal yaptığına göre mutlaka faydası vardır birşeylere. Sadece paylaşmak istedim. emniyetli uçuşlar herkese, yolcu, mürettebat ve uçaklara.
  • Hyperevolver'e giriş sonrası oluşan motor devir anomalisi. Ani değişken hava akımlarına girişte görülebilir. Kuvvetli olması durumunda uçağı düşürmeye varan zararlara yol açabilir. Mevsim geçişlerinde daha sık görülür.
  • Kaptan... motora at girmiş..
  • Inner Barrel Acoustic panelde stractures işlemi yapılmış,yapılan iş çok hassas bir iş olduğundan yapan kişi/kişiler olayın farkında olmadığını düşünüyorum.... Tamirden sonra bir mühtet uçak böyle uşmuş,sürekli vibration a maruz kaldığından dolayı yapı yırtılmış ve motordan ayrılmıştır. Çok geçmiş olsun,ucuz atlatılmış bir olay... Emniyetli uçuşlar...
  • Boeing mühendislerinin gövdenin o kısmına neden cam koymadığı anlaşıldı
  • Nose cowl i takarken iyi torklamamislar.
  • meksefe gitmiş
  • Bozuk uçağı seferden çekmişler en iyisini yapmışlar. Hemen şikayet rötar falan size otobüs bile fazla
  • Endişe edicek birşey yok sadece ejderya ya çarpmış bea.
  • Allah beterinden korusun herkesi. Yine bir pilotun profesyonelligi ile yapilan hatasiz insi ama o ucagin kalkmasina izin veren suclu sahislar ..

ABD'li Southwest Havayolları'nın Orlando-Providence seferini yapan Boeing 737 tipi yolcu uçağı büyük bir facianın eşiğinden döndü.

Orlando'dan kalkış yaptıktan bir süre sonra havada büyük bir gürültüyle motoru patlayan Southwest uçağının motorundan parçalar koptu. Motorun patlamasıyla birlikte kabin basıncının da düştüğü ve oksijen maskelerinin açıldığı kaydedildi.

Yolcuların büyük panik yaşadığı olay sonrası uçak Florida'daki Pensacola kentine acil iniş yaptı. Uçağının 99 yolcusunun da iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan patlamanın etkisiyle uçağın gövdesi de hasar gördü.

İşte Southwest uçağının motorundan geri kalan görüntüler:





Havada büyük panik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Duck tape ~ 8 yıl önce
İnternette Southwest Havayolları teknik personelinin motor çemberini duck tape ile tutturduğu resimler var ve neden olarak bu gösteriliyor. Teknik personal yaptığına göre mutlaka faydası vardır birşeylere. Sadece paylaşmak istedim. emniyetli uçuşlar herkese, yolcu, mürettebat ve uçaklara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anomalite ~ 8 yıl önce
Hyperevolver'e giriş sonrası oluşan motor devir anomalisi. Ani değişken hava akımlarına girişte görülebilir. Kuvvetli olması durumunda uçağı düşürmeye varan zararlara yol açabilir. Mevsim geçişlerinde daha sık görülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohaa ~ 8 yıl önce
Kaptan... motora at girmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aircraft ground engineer ~ 8 yıl önce
Inner Barrel Acoustic panelde stractures işlemi yapılmış,yapılan iş çok hassas bir iş olduğundan yapan kişi/kişiler olayın farkında olmadığını düşünüyorum.... Tamirden sonra bir mühtet uçak böyle uşmuş,sürekli vibration a maruz kaldığından dolayı yapı yırtılmış ve motordan ayrılmıştır. Çok geçmiş olsun,ucuz atlatılmış bir olay... Emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başgan ~ 8 yıl önce
"işin düzgün yapılmadığı, sürekli vibrasyona maruz kalıp yapının yıpranarak motordan ayrıldığı" senin çıkarımın mı? yoksa bikaç saate rapor yayınladılar da biz mi bilmiyoz?
.... ~ 8 yıl önce
Resimlerde görüldüğü gibi yapıda dikdörtgen şeklinde tamir işlemi yapılmış.... Aircraft ground engineer yorumu doğru galiba... Adam haklı dağılın beyler :)
fake başgan ~ 8 yıl önce
biliyorsan konuş ibret alsınlar; bilmiyorsan sus adam sansınlar
Cam ~ 8 yıl önce
Boeing mühendislerinin gövdenin o kısmına neden cam koymadığı anlaşıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tight ~ 8 yıl önce
Nose cowl i takarken iyi torklamamislar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruzgar ~ 8 yıl önce
meksefe gitmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 8 yıl önce
Bozuk uçağı seferden çekmişler en iyisini yapmışlar. Hemen şikayet rötar falan size otobüs bile fazla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulfric ~ 8 yıl önce
Endişe edicek birşey yok sadece ejderya ya çarpmış bea.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
northeast ~ 8 yıl önce
Allah beterinden korusun herkesi. Yine bir pilotun profesyonelligi ile yapilan hatasiz insi ama o ucagin kalkmasina izin veren suclu sahislar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000