19 Haziran 2014, Perşembe 08:45:33

13 YOLCU UÇAĞI RADARDAN KAYBOLDU!

Avrupa'da bu ay başlarında en az 13 uçağın, 25 dakika süreyle 2 defa radarlardan kaybolduğu ortaya çıktı.
  • Askeri radarlardan kaybolma gibi bi şansları yok ancak askeri radarları böyle şeylerde kullanıp kullanmadıklarıda muamma..
  • Antenlere kuşlar yuva yapmıştır
  • Sivil radardan kaybolabilir fakat askeri radardan kaybolma şansı yok diye düşünüyorum ...Malezya uçağı dahil..

Avrupa'da bu ay başlarında en az 13 uçağın, 25 dakika süreyle 2 defa radarlardan kaybolduğu ortaya çıktı.

Uçaklar, bu süre zarfında kontrol kuleleriyle telsizle bağlantı kurabildi. Uçakların radarlardan neden kayboldukları hala anlaşılamadı. Aksaklık, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki hava kontrol kulelerini etkiledi.

5 Haziran'da 10 yolcu uçağının, 10 Haziran'da da 3 yolcu uçağının radarlardaki izi, birden yok oldu. 25 dakika boyunca hava kontrolörleri, uçağın konumunu, yüksekliğini ve yönünü pilotlarla kurdukları telsiz bağlantıları sayesinde öğrenebildi. Uçaklar, herhangi bir şey olmadan varacakları yere ulaştı. Avrupa Havacılık Güvenlik Kurumu, aksaklık dolayısıyla soruşturma başlattı. Ancak herhangi bir sebep bulunamadı.

Macaristan'daki NATO askeri tatbikatının, uçuş kontrol kulelerindeki radarları etkileme ihtimali öne sürüldü. Macaristan Savunma Bakanlığı ise, düşman radarlarını kilitlemek için tatbikatta kullanılan teknolojinin, en fazla 4 kilometre uzaklığı etkileyebildiğini açıkladı. Bu ihtimali safdışı bırakan ikinci olgu ise, ikinci radarlardan kaybolma vakasının, tatbikat sona erdikten sonra gerçekleşmesi.

Gündeme gelen bir diğer ihtimalse, kulelerdeki bilgisayar sistemine virüs girmesi. Ancak hala buna dair bir ize rastlanmadığı açıklandı.

Malezya yolcu uçağının 8 Mart'ta radardan kaybolması ve hala bulunamaması dolayısıyla, dünyada hava trafik kontrol kulelerinde konuya daha hassas yaklaşıldığı belirtiliyor. (TRT Haber)

13 YOLCU UÇAĞI RADARDAN KAYBOLDU!

Yorumlar

havacı ~ 10 yıl önce
Askeri radarlardan kaybolma gibi bi şansları yok ancak askeri radarları böyle şeylerde kullanıp kullanmadıklarıda muamma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Antenlere kuşlar yuva yapmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahmin ~ 10 yıl önce
Sivil radardan kaybolabilir fakat askeri radardan kaybolma şansı yok diye düşünüyorum ...Malezya uçağı dahil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedi ~ 10 yıl önce
Radara Kedi girmiştir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000