23 Haziran 2009, Salı 09:38:13

HAVADA BİR İFLAS DAHA!

Avrupa pazarında çalışan ucuzcu havayolu şirketlerinden Slovak SkyEurope iflas etti...
  • Ben bu filmi gördüydüm... bu kaçıncı baskı yahu... Türk havacılık sektörünün bu konuları artık aştığını zannediyordum...
  • 1.5 milyon her şirket için iyi para.hangi firma olursa olsun fark etmez. Fakat bu güne kadar hiç kimsenin retauranta gidipte bir bardak kola bir parça kekle karın doyurduğunu görmedim. Yanlış bir yaklaşım. Bu uygulamada müşteri memnuniyeti çok geride demektir. Nedense ucuzcu firmalarımız diğerlerinden daha çok reklam yapıyor acaba neden? Ben Atlas'la THY'yi herkese tavsiye ediyorum. Sonuçta müşteri memnuniyeti en iyi reklamdır. Bir bardak suy vermeyerek kar etme planları içinde olanların bu işe sadece parasal baktığı ortada. Herkes farklı düşünmekte serbest. Her firma da kendi stratejisini belirlemekte serbest. Sonuç olarak ben bir müşteri olarak aynı fiyata bana daha iyi hizmet veren firmayı tercih ediyorum. Bu arada 2 liraya olur.Oluyor
  • 2 lira olmazda oldu diyelim kola kek vs... 180 yolcu çarpi 2 tl ..360 ..yuvarlayalim su filan da isticeksin cunku 400 lira... gunde 100 ucus yapsan 40.000 lira oldu mu? yilda da nerden baksan 1.2 milyon lira tabi bu en azi..her ucak full ucmuyor tamam ama bu malityet 1 milyon ile 1.5 milyon arasi en az degisir..az para mi?thy icin az olablir low cost ucuyorsan bu maliyetten kurtuldugunu bi de bunlari saattigini dusun?ucak seyahati bu yani restaurant a gelmedin ki..?
  • Bir kekle bir bardak kolanın maliyeti ne kadar acaba? Bizdede bu modeli uygulayan firmalar var. Yolcuya ücretsiz verilen bir bardak kola ve bir parça kekin maliyeti 2 ytl'yi geçmez. Ben hem hizmeti hemde uçaları daha iyi olan firmaları tercih ediyorum. Kaldı ki ucuzcu firmalarla fiyatları aynı. En azından paramın tam karşılığı hizmet alıyorum. Bir kutu kola 5 ytl olurmu yapmayın insaf. Sıkış tepiş koltuklarda 5 yıldızlı otel tarifesinde kola içmektense koltuk aralıkları geniş bana bir yolcu olarak daha çok önem veren firmaları tercih ediyorum. Bu arada geçen gün Atlas Jetten beni arayıp kokpit ekibi, kabin ekibi ve yer personeli hakkında değerlendirme yapmamamı istediler. İşte gerçek hizmet işte gerçek kalite budur.

Avrupa pazarında çalışan ucuzcu havayolu şirketlerinden Slovak SkyEurope iflas etti. Borsaya da açık olan şirketin iflas başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Şirket mahkemeden, yeniden yapılanana kadar borçlarının dondurulması da talep etti.

Devam eden uçuş planlarında bir değişiklik olmayacağını belirten şirket yetkililerinden Jason Bitter, yeniden yapılanma süreci içinde varolan yükümlülüklerin de yerine getirileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz çeyrekte 15 milyon avro zarar açıklayan Bratislava merkezli şirketin Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da da operasyon merkezleri bulunuyor. Avusturyalı girişimciler tarafından 2001 yılında kurulan SkyEurope’nin 100 milyon avrodan fazla borcu olduğu da belirtiliyor.

Son bir yılda 3 milyondan fazla yolcu taşıyan SkyEurope'un, bu yazki programında, 16 ülkede 33 destinasyona 55 uçuş hattı bulunuyordu.

HAVADA BİR İFLAS DAHA!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bu filmi gördüydüm... bu kaçıncı baskı yahu... Türk havacılık sektörünün bu konuları artık aştığını zannediyordum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1.5 milyon her şirket için iyi para.hangi firma olursa olsun fark etmez. Fakat bu güne kadar hiç kimsenin retauranta gidipte bir bardak kola bir parça kekle karın doyurduğunu görmedim. Yanlış bir yaklaşım. Bu uygulamada müşteri memnuniyeti çok geride demektir. Nedense ucuzcu firmalarımız diğerlerinden daha çok reklam yapıyor acaba neden? Ben Atlas'la THY'yi herkese tavsiye ediyorum. Sonuçta müşteri memnuniyeti en iyi reklamdır. Bir bardak suy vermeyerek kar etme planları içinde olanların bu işe sadece parasal baktığı ortada. Herkes farklı düşünmekte serbest. Her firma da kendi stratejisini belirlemekte serbest. Sonuç olarak ben bir müşteri olarak aynı fiyata bana daha iyi hizmet veren firmayı tercih ediyorum. Bu arada 2 liraya olur.Oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2 lira olmazda oldu diyelim kola kek vs... 180 yolcu çarpi 2 tl ..360 ..yuvarlayalim su filan da isticeksin cunku 400 lira... gunde 100 ucus yapsan 40.000 lira oldu mu? yilda da nerden baksan 1.2 milyon lira tabi bu en azi..her ucak full ucmuyor tamam ama bu malityet 1 milyon ile 1.5 milyon arasi en az degisir..az para mi?thy icin az olablir low cost ucuyorsan bu maliyetten kurtuldugunu bi de bunlari saattigini dusun?ucak seyahati bu yani restaurant a gelmedin ki..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir kekle bir bardak kolanın maliyeti ne kadar acaba? Bizdede bu modeli uygulayan firmalar var. Yolcuya ücretsiz verilen bir bardak kola ve bir parça kekin maliyeti 2 ytl'yi geçmez. Ben hem hizmeti hemde uçaları daha iyi olan firmaları tercih ediyorum. Kaldı ki ucuzcu firmalarla fiyatları aynı. En azından paramın tam karşılığı hizmet alıyorum. Bir kutu kola 5 ytl olurmu yapmayın insaf. Sıkış tepiş koltuklarda 5 yıldızlı otel tarifesinde kola içmektense koltuk aralıkları geniş bana bir yolcu olarak daha çok önem veren firmaları tercih ediyorum. Bu arada geçen gün Atlas Jetten beni arayıp kokpit ekibi, kabin ekibi ve yer personeli hakkında değerlendirme yapmamamı istediler. İşte gerçek hizmet işte gerçek kalite budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000