06 Mart 2010, Cumartesi 07:14:55

Havacılıktan sonra medyaya da el attı

Eski KGB ajanı Rus milyarder Alexander Lebedev’in İngiliz The Independent (bağımsız) gazetesini de satın aldığı öğrenildi

Yalnızca 1 sterlin ödeyerek The Independent ve gazetenin pazar günü yayımlanan versiyonu Independent On Sunday’ı aldığı bildirilen Lebedev, geçen yıl 1 sterline akşam gazetesi Evening Standard’ı almıştı. Sol kanatta yer alan ve kısaca Indy diye anılan (pazar versiyonuna da Sindy deniliyor) gazetenin 15 milyon sterlinlik borcunu da devralan Lebedev, The Independent’a milyonlarca sterlin yatırım taahhüdü verdi.

The Times’ın haberine göre gazetenin genel yayın yönetmeni değişmeyecek, Lebedev tarafından Standart’ın başına getirilen Goerdie Greg’e rapor verecek. Yine de yüksek profilli bir ismin gazetenin başına getirilmesi ihtimal dahilinde. Lebedev’in Standart’ta yaptığı gibi gazeteyi ücretsiz yapması beklenmiyor, ancak tirajı artırmak için   indirime gidebileceği belirtiliyor.

Putin’in adamı

Bizzat Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in onayıyla geçen ocak ayında Lebedev’in ortak olduğu havacılık şirketi Aeoroflot’a hisse karşılığı devlet tarafından 450 milyon sterlin para aktarılması, Rus zenginin hükümetle ilişkilerinin tartışılmasına yol açmıştı.

1992’ye kadar Rus Gizli Servisi KGB’nin dış istihbarat biriminde görev yapan Lebedev’in Gazprom dahil önemli enerji şirketlerinde de ortaklıkları bulunuyor.

186.000 tirajlı The Independent yılda 10 milyon sterlin zarar ediyor.

(Milliyet)

Havacılıktan sonra medyaya da el attı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000