10 Aralık 2013, Salı 09:18:05

HAVACILIKTA TARİHİ İŞÇİ KIYIMI YAŞANACAK

Avrupa Hava Savunma ve Uzaycılık Şirketi (EADS), Avrupa'daki faaliyetlerinde yapılacak yeniden yapılandırma çerçevesinde kıta çapında 6 bin kişinin işten çıkartılmasını planlıyor.
  • gelecek üç yılın içinde toplam 5400 işci, 2600 işci ise almanyadan doğru bilgi verin lütfen...

EADS yöneticileri günün ilerki saatlerinde toplanarak çoğunlukla savunma ve uzay alanlarını etkilemesi beklenen kesintilerin ayrıntılarını belirleyecekler.

Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya'daki fabrikalarda kesintiye gidilmesi bekleniyor. EADS, işten çıkarmaların çoğunun, gönüllülük esası üzerinden yapılmasını umuyor.

Uçak üreticisi Airbus'a sahip olan EADS, ortak ülkelerin savunma bütçelerindeki büyük kesintilerden olumsuz etkilendi.
EADS geçen yıl İngiliz savunma şirketi BAE Systems ile birleşme görüşmelerine girmiş ancak bu girişim, güçlü siyasi muhalefet yüzünden engellerle karşılaşmıştı.

Bunun ardından EADS, belli başlı pazarlarında savunma harcamalarının kısılması nedeniyle yeniden yapılanmaya gidilmesi gerekeceğini açıklamıştı.

İşten çıkarmalarla ilgili resmi açıklamanın bugün geç saatlerde ya da yarın, Avrupa borsalarının açılmasından önce yapılması bekleniyor.

Almanya'da, savunma alanında görevli 45 bin kişiden 9 bininin işten çıkartılacağı yolunda haberler dolaşmaktaydı.

Astrium, Cassidian ve Airbus'ın askeri birimlerinin, Airbus Savunma ve Uzay (Airbus Defence and Space) adı altında yeni bir birim altında toplanması sonucu 17 binden fazla kişinin çalıştığı İngiltere operasyonlarının da kesintilerden etkileneceği anlaşılıyor.

EADS'in Paris'teki genel merkezinin de kapatılabileceği belirtiliyor.

EADS, şirketin adının Airbus olarak değiştirileceğini daha önce açıklamıştı. Grubun gelirlerinin büyük kısmını, ticari uçak üreten ve merkezi Toulouse'da olan Airbus şirketi sağlıyor. (BBC)

HAVACILIKTA TARİHİ İŞÇİ KIYIMI YAŞANACAK

Yorumlar

bootmaster ~ 10 yıl önce
gelecek üç yılın içinde toplam 5400 işci, 2600 işci ise almanyadan doğru bilgi verin lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000