02 Ocak 2017, Pazartesi 09:20:57

Havacılıkta alternatif yakıt konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin düzenlediği “Sürdürülebilir Havacılık İçin Alternatif Yakıtların Değerlendirilmesi” semineri,Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Öç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
  • 10 numara yağ denenir anca bizde :)
  • Ülkemizde bunlar ancak masal olarak dinlenilir, hoca boşuna nefes tüketmiş!
  • Türkiye'de zaten az miktarda da olsa alternatif yakıt üretimi var. Devletin aspir'den biojet üretimiyle ilgili geniş ölçekli bir projesi var (devam ediyor). SHGM ve DHMİ'de işin içinde var. Aspir'den üretilen yakıt ASTM'den onaylı sertifikalandırılmış ve Lufthansa tarafından kullanılıyor. Bu işin en problemli kısmı kimayasal prosesler, maliyeti biraz yüksek, konuyla ilgili Tübitak ve ülkemizdeki uzmanlar çalışıyorlar. Bilgi için: http://www.icao.int/environmental-protection/GFAAF/Pages/default.aspx
  • Biz daha hava araçlarını ithal edip kullanabilmesine olanak sağlayacak kanun ve yönetmeleri tam yazamadık. Üretim yapsan tescil zaten alamazsın easa falan derler sanki üyesi olmuşuz gibi. Daha bu seviyede zorluklar varken akademisyenler nekadar çalışırsa çalışsın sonuç çıkmaz. Emeklerini ziyan ediyoruz akademisyenlerin.
  • KLM biyo yakıt ile Amsterdam Amerika uçuşlarına başladı
  • Parayla ingilizceden ceviri yaptırıp çakma doktora tezi nasıl yazılır konferansını da bekliyoruz. Bilimsel üretim sıfır ortaokul düzeyinde akademik eğitim veriliyor memlekette. Çalıntı makale ve tezlerle daha anlattığı dersi bilmeyen memur sistemi ile yerimizde zıplıyoruz. Canlı kanlı gerçek akademisyen gelmiş gidip görmek gerekirdi fırsat kaçmış.
  • ABD de yosundan yakıt üretip 4 saat havada kalarak uçaklarda denendi galiba
  • Olmaz o iş. Hayal kurma daha gerçekçi işler yap......

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin düzenlediği “Sürdürülebilir Havacılık İçin Alternatif Yakıtların Değerlendirilmesi” semineri,Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Öç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kanada Ontario Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in verdiği seminere öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Havacılık sektörünün öneminden bahseden Prof. Dr. İbrahim Dinçer, “Havacılık sektöründe gerekli hamlelerin yapılması ve alandan başlayarak sektörle ilgili her türlü teknolojinin geliştirilip takip edilmesi lazım. Ayrıca alternatif yakıtlar konusunda da araştırma ve geliştirme yapılması önemli bir konu. Dolayısıyla bu alternatif yakıtların da en uygun şekilde kullanımına yönelik çalışmaların yapılıp hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Dinçer, amonyak kullanımı üzerine çalışmalarını katılımcılara aktararak, bu yakıt sayesinde araçlarda alternatif enerjiyi ve çevreye karbon salınımını düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. En kısa sürede karbonsuz çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Dinçer, insanoğlunun dönemsel yakıt tüketimini ve kullanılan materyalleri açıkladı. Gelecek projeleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Dinçer, geliştirdikleri yakıt teknolojilerini otomobillerden uçaklara kadar her türlü araçta kullanmak istediklerini ve çevre dostu her türlü çözümü hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Havacılıkta alternatif yakıt konuşuldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Blabla ~ 7 yıl önce
10 numara yağ denenir anca bizde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
Ülkemizde bunlar ancak masal olarak dinlenilir, hoca boşuna nefes tüketmiş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AF ~ 7 yıl önce
Türkiye'de zaten az miktarda da olsa alternatif yakıt üretimi var. Devletin aspir'den biojet üretimiyle ilgili geniş ölçekli bir projesi var (devam ediyor). SHGM ve DHMİ'de işin içinde var. Aspir'den üretilen yakıt ASTM'den onaylı sertifikalandırılmış ve Lufthansa tarafından kullanılıyor. Bu işin en problemli kısmı kimayasal prosesler, maliyeti biraz yüksek, konuyla ilgili Tübitak ve ülkemizdeki uzmanlar çalışıyorlar. Bilgi için: http://www.icao.int/environmental-protection/GFAAF/Pages/default.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ~ 7 yıl önce
Biz daha hava araçlarını ithal edip kullanabilmesine olanak sağlayacak kanun ve yönetmeleri tam yazamadık. Üretim yapsan tescil zaten alamazsın easa falan derler sanki üyesi olmuşuz gibi. Daha bu seviyede zorluklar varken akademisyenler nekadar çalışırsa çalışsın sonuç çıkmaz. Emeklerini ziyan ediyoruz akademisyenlerin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KLM ~ 7 yıl önce
KLM biyo yakıt ile Amsterdam Amerika uçuşlarına başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üniversitesi ~ 7 yıl önce
Parayla ingilizceden ceviri yaptırıp çakma doktora tezi nasıl yazılır konferansını da bekliyoruz. Bilimsel üretim sıfır ortaokul düzeyinde akademik eğitim veriliyor memlekette. Çalıntı makale ve tezlerle daha anlattığı dersi bilmeyen memur sistemi ile yerimizde zıplıyoruz. Canlı kanlı gerçek akademisyen gelmiş gidip görmek gerekirdi fırsat kaçmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
ABD de yosundan yakıt üretip 4 saat havada kalarak uçaklarda denendi galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olabilir ~ 7 yıl önce
Işınlanma icad edilecek yakında biz hala Hürkus, Türkkusu yüzde 1 yerli işleri bile bitiremedik.
Tk ~ 7 yıl önce
Olmaz o iş. Hayal kurma daha gerçekçi işler yap......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amonyak ~ 7 yıl önce
amonyak eski pervaneli uçaklarda fokker 50 gibi motor gücünü artırmak için zaten kullanılıyor. yeni bir şey değil ama jetlerde ve yeni nesil motorlardaki kullanımını inceliyor sanırım hocamız başarılar dilerim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000