18 Mart 2013, Pazartesi 16:36:15

HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK SİPARİŞİNİ VERDİLER!

Endonezya'nın Ulusal Havayolu şirketi Lion, Airbus'a tam 234 uçaklık sipariş verdiğini duyurdu...
  • Arkadas cok cok cok mantiksiz zira adamlarin su an toplam siparisi 500 adetin uzerinde. Hepsi de kisa ve orta mesafe. Bu kadar ucakla bu adamlarin operasyon yapmasinin imkani ihtimali yok. Sonra nereye park edecekler bu kadar ucagi. Adamlarin en buyuk 2 sehri arasi Istanbul - Adana kadar gunluk ucus adeti yani nasil bir planlama ki bu siparisi verdin. Bir arkadasin dedigi gibi bunlar reklam kokan hareketler. Dunyada Amerika haric 500 ucagin uzerine cikan ozel havayolu filosu yok birakin 500'u ,400 bile yok hatta en buyugu Ryan Air ,onlarinda su an ucak sayisi 305 ki Avrupa'da adamlar 2 numara. Var bu iste bir is ama uzun zaman kokusu cikmaz bunun vadeye yayilmis proje oldugu icin. Adamlar muazzam reklam yapti sonuc olarak.
  • Dayııı bana 2 Airbus sade,bide acılı boing..yanınada uçak yakıtı koyıver.
  • Geçen senede verdikleri Airbus siparişi kadar Boeing'e sipariş vermişler. Gerçekten muazzam bir sipariş. Toplam fiyat 50 milyar dolardan fazla. Bu arada bir ekleme yapayım. THY bildiğiniz gibi 117 adet Airbus siparişi verdi ama verecekleri toplam sipariş 150 ve üzeriydi. Kalanı Boeing 737Max için vereceklerdi ama Boeing 737Max üretim sürecinde bir erteleme yaşadığı için THY siparişi bekletme kararı aldı. Yani önümüzdeki aylarda 35-40 adet Boeing 737Max siparişi verecek THY. Buna ek olarak bir uzun menzilli siparişi daha gündemde. 747-8i ve A380 arasında bir tercih bekleniyor. Ama THY A380'i düşünüyor. Bu siparişte önümüzdeki aylarda resmiyet kazanacak muhtemelen.
  • Lion havayolu buna benzer hareketleri evel de yapmisti. Bilmemiz gereken, kac adet kesin siparis, kac adet opsiyon, kac adet niyet mektubu...Yoksa bende 300 adet siparis ederim :) Isin gercek ve kesin miktari yakinda belli olur.
  • Niye Fransa Cumhutbaşkanlığı Sarayı açıklıyor? Air us çok ortaklı bir yapı değil mi?
  • 500+ uzeri ucak siparisleri var simdi. Bu ne hiz boyle
  • bu arada bu uçaklar sadece endenozya icin alınamaz her ne kadar nufusu 237 milyon olsada sonucta lion air ulusal bir marka yada şirket değil .. lion air 5 ülkede faaiyeti olan cok yönlü bir şirkettir ve merkezi endenozyadır. ama 5 ülkede ayrı ayrı faaliyet göstermektedir. endenozya. malezya. singapur. vietnam. suudi arabistan. ama merkez tek noktadan kontrol ediliyor. endenozyadan. o yüzden belirtmekte fayda var yoksa asyanın en büyüğü bu yüzden olamıyolar
  • YA OKUMA OZURLU YA DA MATEMATIK OZURLUSUNUZ, 234 SIPARIS 117'NIN NASIL 2 KATI OLUYOR. HAYRET BIR SEY.
  • Endonezya'nın nüfusu ve ekonomisindeki canlılık, Asya-Okyanusya bölgesindeki müthiş potansiyel vs. hepsi tamam ama ben hala Lion Air'in hem Airbusa hemde Boeinge (geçen yıl 200'ün üzerinde 737MAX siparişi verdiler) toplam 500'e yakın uçak siparişi vermesini şüpheyle karşılıyorum. Cesaret ile aptallık arasında ince bir çizgi var ve o çizgiyi pek geçmemek gerek. Ayrıca ufak bir düzeltme; Lion Air Endonezya'nın ulusal havayolu şirketi değildir, ulusal havayolu şirketi GARUDA Indonesia'dır.
  • Nüfusu 237 milyon (2011 yılı) ve gelişmekte olan bir ülke için normal.. Dünyada en çok müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bir ülke için de sevindirici bir gelişme...

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Endonezyalı havayolu şirketi Lion Air şirketi için 18,4 milyar avro değerinde 234 Airbus uçağı sipariş ettiğini açıkladı.

Lion Air Genel Müdürü Rusdi Kirana ve Airbus Genel Müdürü Fabrice Bregier'in bugün Elysee Sarayı'nın tören salonunda söz konusu anlaşmayı imzaladıkları bildirildi. Söz konusu uçak alımının, sivil taşımacılık alanındaki ''en büyük sipariş olarak tarihe geçmesi'' bekleniyor.

Açıklamada, Endonezyalı şirketin 109 adet ''A320 Neo'', 65 adet ''A321 Neo'' ve 60 adet ''A320'' modeli olmak üzere 234 uçak sipariş ettiği duyuruldu.

Sipariş edilen uçakların teslimatı 2014 yılında başlayacak.

HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK SİPARİŞİNİ VERDİLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Nereye?? ~ 11 yıl önce
Arkadas cok cok cok mantiksiz zira adamlarin su an toplam siparisi 500 adetin uzerinde. Hepsi de kisa ve orta mesafe. Bu kadar ucakla bu adamlarin operasyon yapmasinin imkani ihtimali yok. Sonra nereye park edecekler bu kadar ucagi. Adamlarin en buyuk 2 sehri arasi Istanbul - Adana kadar gunluk ucus adeti yani nasil bir planlama ki bu siparisi verdin. Bir arkadasin dedigi gibi bunlar reklam kokan hareketler. Dunyada Amerika haric 500 ucagin uzerine cikan ozel havayolu filosu yok birakin 500'u ,400 bile yok hatta en buyugu Ryan Air ,onlarinda su an ucak sayisi 305 ki Avrupa'da adamlar 2 numara. Var bu iste bir is ama uzun zaman kokusu cikmaz bunun vadeye yayilmis proje oldugu icin. Adamlar muazzam reklam yapti sonuc olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Dayııı bana 2 Airbus sade,bide acılı boing..yanınada uçak yakıtı koyıver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Geçen senede verdikleri Airbus siparişi kadar Boeing'e sipariş vermişler. Gerçekten muazzam bir sipariş. Toplam fiyat 50 milyar dolardan fazla. Bu arada bir ekleme yapayım. THY bildiğiniz gibi 117 adet Airbus siparişi verdi ama verecekleri toplam sipariş 150 ve üzeriydi. Kalanı Boeing 737Max için vereceklerdi ama Boeing 737Max üretim sürecinde bir erteleme yaşadığı için THY siparişi bekletme kararı aldı. Yani önümüzdeki aylarda 35-40 adet Boeing 737Max siparişi verecek THY. Buna ek olarak bir uzun menzilli siparişi daha gündemde. 747-8i ve A380 arasında bir tercih bekleniyor. Ama THY A380'i düşünüyor. Bu siparişte önümüzdeki aylarda resmiyet kazanacak muhtemelen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
THY geniş gövdeli siparişten vazgeçtiğini duyurmuştu. Habire fikir mi değişiyor ne biçim işse. 777ER ile gayet güzel devam edebilirler. Nereden nereye hangi yolcuyu 380 ile taşıyacaklar çok iyi hesap lazım.
???? ~ 11 yıl önce
THY Atatürk Havalimanındaki yetersizlikten dolayı siparişi ertelemişti. Şimdi AHL'de büyütme çalışmaları var. Zaten bu uçakların geliş tarihi muhtemelen 3.havalimana yetişecek. onun için sipariş tekrar gündemde.
misafir ~ 11 yıl önce
Lion havayolu buna benzer hareketleri evel de yapmisti. Bilmemiz gereken, kac adet kesin siparis, kac adet opsiyon, kac adet niyet mektubu...Yoksa bende 300 adet siparis ederim :) Isin gercek ve kesin miktari yakinda belli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beygir ~ 11 yıl önce
ucan beygir gibi demek istiyorsun yani, hani onlar da borsaya acilmadan milleti gaza getirmek icin oyle yaptilar ya
Tafy ~ 11 yıl önce
Niye Fransa Cumhutbaşkanlığı Sarayı açıklıyor? Air us çok ortaklı bir yapı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk pilot ~ 11 yıl önce
500+ uzeri ucak siparisleri var simdi. Bu ne hiz boyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bişkek... ~ 11 yıl önce
bu arada bu uçaklar sadece endenozya icin alınamaz her ne kadar nufusu 237 milyon olsada sonucta lion air ulusal bir marka yada şirket değil .. lion air 5 ülkede faaiyeti olan cok yönlü bir şirkettir ve merkezi endenozyadır. ama 5 ülkede ayrı ayrı faaliyet göstermektedir. endenozya. malezya. singapur. vietnam. suudi arabistan. ama merkez tek noktadan kontrol ediliyor. endenozyadan. o yüzden belirtmekte fayda var yoksa asyanın en büyüğü bu yüzden olamıyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2kati'ya cevap ~ 11 yıl önce
YA OKUMA OZURLU YA DA MATEMATIK OZURLUSUNUZ, 234 SIPARIS 117'NIN NASIL 2 KATI OLUYOR. HAYRET BIR SEY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Şaka mı yapıyorsun?
Nasıl yani ?? ~ 11 yıl önce
Allahını seversen bi hesapla : )) Sen gerçek olamazsın. . :((
Bunu alın. ~ 11 yıl önce
Bak bunu alın burdan !
HPM900 ~ 11 yıl önce
Evet, 234 sipariş, önce verilen 117 ile birlikte aslında 3 katı oluyor :)
Lion Air ~ 11 yıl önce
Endonezya'nın nüfusu ve ekonomisindeki canlılık, Asya-Okyanusya bölgesindeki müthiş potansiyel vs. hepsi tamam ama ben hala Lion Air'in hem Airbusa hemde Boeinge (geçen yıl 200'ün üzerinde 737MAX siparişi verdiler) toplam 500'e yakın uçak siparişi vermesini şüpheyle karşılıyorum. Cesaret ile aptallık arasında ince bir çizgi var ve o çizgiyi pek geçmemek gerek. Ayrıca ufak bir düzeltme; Lion Air Endonezya'nın ulusal havayolu şirketi değildir, ulusal havayolu şirketi GARUDA Indonesia'dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Potansiyel ~ 11 yıl önce
Nüfusu 237 milyon (2011 yılı) ve gelişmekte olan bir ülke için normal.. Dünyada en çok müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bir ülke için de sevindirici bir gelişme...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000