09 Aralık 2009, Çarşamba 08:23:42

Havacılık sektörünün güvenliği tehlikede!

ABD'de hava yolu güvenliği için uygulanan yöntemleri içeren talimatnamenin yanlışlıkla internete düştüğü bildirildi.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Amerikan Ulaşım Güvenliği İdaresi, hava yolu güvenliği için yolculara uygulanan gizli yöntemleri içeren bir belgeyi geçen ilkbaharda yanlışlıkla bir internet sitesine koydu.

Kurum yetkililerinin olayı teyit ettiği belirtilen haberde, bu yanlışlığın güvenlik açığı oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

93 sayfalık belgede X-ray makineleri ve patlayıcı dedektörlerinin teknik yapısı ile yolcu ve valizlerin denetimden geçirilme yöntemlerinin detayları yer alıyor. Belgede ayrıca Amerikan milletvekilleri, Merkezi Haberama Teşkilatı (CIA) çalışanları ve federal havacılık memurlarının taşıdığı özel kimlik kartlarının fotoğrafları da bulunuyor.

Kurumdan yapılan açıklamada ''Ulaşım Güvenliği İdaresi, yolcuların güven içinde seyahat etmesine imkan sağlayacak şekilde katmanlı bir güvenlik sistemine sahiptir ve değişen tehditlere karşı sürekli olarak kendisini yenilemektedir. Kurumumuzun mevcut güvenlik prosedürleri yeterlidir'' denildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

(Samanyolu)

Havacılık sektörünün güvenliği tehlikede!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000