06 Haziran 2014, Cuma 13:45:59

HAVACILIK SEKTÖRÜNE MİLYONLARCA DOLAR YATIRIM YAPILDI

Kale-Pratt & Whitney Uçak Motorları Fabrikası'nın açılışı öncesinde Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, önemli açıklamalarda bulundu. Okyay, havacılık sektörüne yıllar önce girmeye karar verdiklerini belirtti.
  • Hayırlı olsun , sanayileşen Turkiye ye daha cok yatırım lazım. Durmak yok , devam Turkiye
  • neymiş uçak motoru yapacakmış kandırmayın insanları f 35 toplam üretilecek uçak sayısı 3000 civarında sizlerde toplamda3 veya 4 bin parça üreteceksiniz yani kar amaçlı bence ettiginiz masrafı bile kurtaramayacaksınız haa tecrübe kazanmak içinsesözümüz yok
  • valla bu kadar zorlanmasınlar. işi bir bilene sorsunlar. sorsunlar osman yıldırıma oda nasıl uçak yapılır anlatsın. adam bisiklet yapar gibi yeril uçak yapıyor
  • Kale grubu havacılık sektöründe sadece parçacıdır. Hazır parçayı üret (fason) ve sat. Kısacası amaç para kazanmaktır ve ticari bir şirket olarak doğru bir yol. Fakat üretimi kendisi yapıyormuş gibi (kendi tasarım vs) veya bize birşey kazandırıyor gibi birşey yok.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye'de toprakla başladıkları sanayi yolculuğunda gökyüzüne doğru yükseldiklerini söyledi.

Okyay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla bugün hizmete girecek Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları Fabrikası'nın açılışı öncesinde Swissotel Büyük Efes'te, Kale Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Pratt & Whitney Askeri Motorlar Grup Başkanı Bennett M. Croswell, Pratt & Whitney Başkan Yardımcısı Jili M. Albertelli'nin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Okyay, sanayileşmede Çanakkale'de başlayan yolculuklarının Türkiye'nin birçok bölgesindeki yatırımlarla büyüdüklerini kaydetti. Okyay, "Türkiye'de toprakla başladığımız sanayi yolculuğunda gökyüzüne doğru yükseliyoruz. Türkiye'nin, bu bölgenin Almanya'sı gibi ileri teknolojiye sahip bir ülke olması gerekiyor. Bu hedefe inandığımız için çorbada tuzumuz olsun düşüncesiyle yaptığımız bir yatırımdır" dedi.

Temel felsefelerinin sanayide derinleşmek olduğuna değinen Okyay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sanayide derinleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yatırımız da bu amacı taşıyor. Vizyonumuz geçmişin üzerine geleceği inşa etmektir. Türkiye'de toprakla başladığımız sanayi yolculuğunda gökyüzüne doğru yükseliyoruz. Türkiye'nin bu bölgenin Almanya'sı gibi ileri teknolojiye sahip bir ülke olması gerekiyor. Bu hedefe inandığımız için çorbada tuzumuz olsun düşüncesiyle yaptığımız bir yatırımdır."

Havacılık sektörünün çok stratejik olduğuna dikkati çeken Okyay, bu alanda dünyanın en büyük iki şirketinden biriyle ortaklık kurdukları için mutlu olduklarını ifade etti. Kale Grubu olarak cironun yüzde 2'sini Ar-Ge'ye ayırdıklarını bildiren Okyay, iki ayrı Ar-Ge şirketinin bu yılki yatırım miktarının 55 milyon lira olduğunu vurguladı.

"HAVACILIK SEKTÖRÜNE GİRME KARARINI YILLAR ÖNCE ALDIK"

Kale Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ise Amerikalı Pratt & Whitney ile yüzde 51-49 pay ile sonuçlanan ortaklığın sürecini anlattı. Havacılık sektörüne yıllar önce girmeye karar verdiklerini bildiren Okyay, bu alanda uçakların gövde ve kanat üretimiyle faaliyete başladıklarını dile getirdi.

Pratt & Whitney ile F-35 projesinde kontratı 2004 yılında imzaladıklarına işaret eden Okyay, "Ege Serbest Bölgesi'ndeki yatırımlarımızın maliyeti 75 milyon dolar, istihdam hedefimiz 5 yılın sonunda 700 kişiye ulaşmak" dedi.

Türkiye'nin gözlem amaçlı Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) projesinde de çalıştıklarını hatırlatan Okyay, test çalışmaları devam eden İHA'ların üretiminde Türkiye'ye teknoloji kazandırdıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

2 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLANDI

Pratt & Whitney Askeri Motorlar Grup Başkanı Bennett M. Croswell de İzmir'deki fabrikada F35 parçalarının üretimi, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği üzerinde çalışacaklarını söyledi.

F35 maliyetlerinin düşürülmesi üzerinde çalışmalarının sürdüğünü anlatan Croswell, "2009 yılında faaliyete geçirdiğimiz çalışmalar sonucunda yüzde 45 oranında maliyeti düşürdük. Ortaklarımıza 2 milyar dolar tasarruf sağladık. Kale ile gerçekleştirilecek son dece karmaşık bu parçaların üretimi bizim maliyetimizi düşürecek" diye konuştu.

"HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR"

Bir gazetecinin "Türkiye yerli araba üreten bir 'babayiğit' arıyor. Bu yatırımınız yerli uçak üretiminde bir 'babayiğit' yatırıma doğru gider mi?" sorusuna Zeynep Bodur Okyay, şu cevabı verdi:

"Türkiye kendisini Ar-Ge konusunda geliştirirse bu yöne doğru gidebilir. Uçak üretimi çok daha zor. Bugün üretimi yapılan uçakların tasarımı 1970'li yıllardan itibaren gerçekleştirildi. Geliştirmesi 30-40 yıl olan bir metanın üretilmesi çok kolay olmuyor. Bu tür projelerin içinde olmak, buradan elde edeceği teknolojiyle başka alanlarda yatırıma dönüşe bilir. Türkiye'nin bir yerli üretim uçağının olmasını ben çok isterim. Bu tür uçakları üretmek şu anda 3-4 ülkenin tekelinde. Bunu geliştirmek lazım. Türkiye bir gün mutlaka kendi uçağını üretmesi lazım. Her şey hayalle başlar."

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifasıyla ilgili bir soruya Bodur, TÜSİAD üyesi olduğunu ancak yönetim kurulunda her hangi bir görevinin bulunmadığını hatırlatarak, "İstifayı ben de gazetelerden öğrendim. Bundan sonra izlenecek yöntem bugüne kadar izlenen yöntem olacaktır" dedi.

HAVACILIK SEKTÖRÜNE MİLYONLARCA DOLAR YATIRIM YAPILDI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun , sanayileşen Turkiye ye daha cok yatırım lazım. Durmak yok , devam Turkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
neymiş uçak motoru yapacakmış kandırmayın insanları f 35 toplam üretilecek uçak sayısı 3000 civarında sizlerde toplamda3 veya 4 bin parça üreteceksiniz yani kar amaçlı bence ettiginiz masrafı bile kurtaramayacaksınız haa tecrübe kazanmak içinsesözümüz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 10 yıl önce
valla bu kadar zorlanmasınlar. işi bir bilene sorsunlar. sorsunlar osman yıldırıma oda nasıl uçak yapılır anlatsın. adam bisiklet yapar gibi yeril uçak yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Kale grubu havacılık sektöründe sadece parçacıdır. Hazır parçayı üret (fason) ve sat. Kısacası amaç para kazanmaktır ve ticari bir şirket olarak doğru bir yol. Fakat üretimi kendisi yapıyormuş gibi (kendi tasarım vs) veya bize birşey kazandırıyor gibi birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000