27 Ağustos 2014, Çarşamba 09:22:58

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

İzlanda'daki Bardarbunga yanardağında bir süredir devam eden volkanik faaliyet dolayısıyla 5,7 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Havacılık sektöründe tedirgin bekleyiş ise sürüyor.

İzlanda'daki Bardarbunga yanardağında bir süredir devam eden volkanik faaliyet dolayısıyla 5,7 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi.

İzlanda Meteoroloji Ofisi (MET), yanardağ yakınlarında bugün meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki sarsıntının son 48 saatte 5,0'dan büyük dördüncü deprem olduğu kaydedildi.

MET'in açıklamasında, sarsıntının, yanardağın geçen hafta faaliyetinde artış kaydedilmesinden bu yana bölgede meydana gelen en şiddetli deprem olduğu vurgulandı. Deprem nedeniyle herhangi can kaybı ya da hasar rapor edilmedi.

Bardarbunga yanardağının faaliyetinden ötürü geçen hafta havayollarını uyarmak amacıyla risk seviyesi, en yüksek gösterge olan kırmızıya çekilmişti. Pazar günü ise yanardağa ilişkin risk seviyesi bir alt seviye olan turuncuya indirilmiş fakat riskin hala devam ettiği açıklanmıştı.

İzlanda'da yanardağların faaliyete geçmesi ülkenin oldukça gelişmiş acil durum önlemleri sayesinde can kaybına yol açmasa da etkisini tüm dünyada hissettiriyor. Ülkede 2010 yılında faaliyete geçen Eyyafyallayökül yanardağının püskürttüğü küller, 100 binden fazla uçak seferinin iptaline ve uluslararası uçuşlarda bir hafta boyunca büyük bir kaos yaşanmasına neden olmuştu.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000