14 Nisan 2016, Perşembe 17:15:04

Havacılık sektörü Özyeğin Üniversitesi'nde buluştu

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul HUB Semineri’nin ikincisine ev sahipliği yaptı.
  • üniversitenin pilot eğitiminde dönen usulsüzlükleri, torpilleri de haber yapmak gerek
  • Ozyegin univeritesi öğrencisi olarak cok güzel bir etkinlikti, Fakülte olmamız güzel bir haber .)
  • Katılımcılara ve konuşmacılara bakarsanız havanda su dövüldüğünü anlamakta zorlanmazsınız. Pegasusun cco su ?? vs insanlar. Sektörle ne kadar yakından ilgililer. Oturdukları koltuklardan nelere hangi tecrübe ile karar verip tartışıyorlar. Hayret verici.
  • neyi anlattı acaba? torpil,hemşehricilik,eş,dost,kayırma,insanları senden benden,eski yeni diye ayırma,kul hakkı nasıl yenir onları mı?
  • Türkiye'nin en iyi uçuş okulu tartışmasız
  • yazık hocam şu düştüğün duruma bak hala o koltukta oturuyrsun hiç kimse sana değer vermiyor:( bırak git
  • THY Çok uçak aldı, 3. havalimanı yapıldı diye İstanbul HUB olmaz. HUB olabilmek için başka şeyler lazım ona da sizin kafanız basmaz.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul HUB Semineri’nin ikincisine ev sahipliği yaptı. 14 Nisan’da gerçekleştirilen seminer, havacılık sektörünün liderlerini buluşturdu. THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, IGA CEO Danışmanı İrfan Gündüz, Pegasus Havayolları CCO’su Güliz Öztürk ile Türk ve yabancı akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı seminerde havacılık sektörünün önemli konuları ele alındı.

2. İstanbul HUB Semineri’nde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak olan İstanbul’un havacılık sektöründeki geleceği ve bu büyük oluşum karşısında havayolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği konuları, yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışıldı.

Bu yıl İstanbul HUB Semineri’nin ikincisini düzenlediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk,  “Bu semineri organize eden Sivil Havacılık Yüksek Okulu’muzun resmi olarak fakülte olduğu onayını aldık. Bugün itibariyle yüksekokulumuz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak eğitim hayatına başlıyor. İstanbul büyük bir havacılık merkezi haline dönüşüyor. Yapılan bu havaalanı dünyanın en büyük havaalanı olma özelliğini taşıyacak. Bu kadar önemli bir konuyu sektörlerle iç içe eğitim vermeyi benimsemiş üniversitemizde ele almamak olmazdı. Geçen sene aynı konuyu tamamıyla bir havacılık merkezi üzerinden ele aldık. Bu sene ki seminerimizde ise konuyu hava yolları perspektifiyle değerlendireceğiz. Bu seminerde sektörlerle iç içe felsefemizle beraber mümkün olduğu kadar, bu tip dünyayı ilgilendiren konuları biz üniversitemiz içerisinde tartışmaya açmaya çalışıyoruz. Eğitim sırf derslerde değil akademik ve teknik eğitimin ötesinde bu tip seminerlerle de öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz günü yakalasın, sektörün önde gelenleriyle tartışma yapabilsinler ve görüşlerini alabilsinler istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, HAVACILIK SEKTÖRÜNDE TARİH YAZIYOR”

Türkiye’nin havacılıkta ana oyuncu durumunda olduğunu ve Türkiye’nin havacılıkta lider oyuncu olmasını hedeflediklerini belirten THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise “3. Havalimanı Dünya tarihini etkiliyor. Hesaplarımıza göre 2035 yılında 3. Havaalanında ki yıllık yolcu sayısı yıllık 260 milyon olacak. Dünya’da şuan yıllık 3.3 milyar yolcu var. Önümüzdeki 20 yıl içinde 7 milyarı geçmesi bekleniyor. Hiçbir sektör bu kadar hızlı büyümüyor. Türkiye havacılık sektöründe tarih yazdı. Türkiye’nin iç hatlar yolcu sayısında 10 kat artış oldu. İç hatlar yolcu sayısında Türkiye, Almanya iç hat yolcu sayısını yakaladı. Türkiye’yi Almanya ile ekonomik olarak karşılaştırmak için seyehatlar bir ölçü olabilir. Toplam yolcu sayısında ise Türkiye 146 milyon Almanya ise 200 milyon, çok yakın gitmeye başladı. Dolayısıyla Türkiye bu verilerle havacılık sektöründe son 10 yılda tarih yazdı. Asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki hikayenin önemli kısmı 3. havalimanımız. Bu günkü havalimanlarımız dolmuş taşmış durumda. Bu tıkanıklığını da iki yıl içinde açılacak olan 3. havalimanı aşacak. Asya ve Afrika ülkeleri gelişmelerini sürdürmek için Avrupa’ya ulaşmak zorunda bunun içinde en uygun aktarma noktası İstanbul’dur. Havalimanlarımızın önemi de burada devreye giriyor” diye konuştu.

Havacılık sektörü Özyeğin Üniversitesi'nde buluştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ş ~ 8 yıl önce
üniversitenin pilot eğitiminde dönen usulsüzlükleri, torpilleri de haber yapmak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 8 yıl önce
ne gibi usulsuzlukler donuyor. anlat da duyalım.
Enver ~ 8 yıl önce
Ozyegin univeritesi öğrencisi olarak cok güzel bir etkinlikti, Fakülte olmamız güzel bir haber .)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerlendirme ~ 8 yıl önce
Katılımcılara ve konuşmacılara bakarsanız havanda su dövüldüğünü anlamakta zorlanmazsınız. Pegasusun cco su ?? vs insanlar. Sektörle ne kadar yakından ilgililer. Oturdukları koltuklardan nelere hangi tecrübe ile karar verip tartışıyorlar. Hayret verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
laf olsun... ~ 8 yıl önce
Pegasus CCO' su 20 yıldır havacılık sektöründe çalışır . Havacılığa kabin memuru olarak başlamıştır ve havacılığın önemli bölümlerinde çalışmıştır . Çok deneyimli ve bu sektörde takdir edilen birkaç insandan birisidir . Yazmadan önce araştırmayı öğrenin ...
hatırlatma ~ 8 yıl önce
laf olsun diyorsun da pegasus'da çalışan yöneticilerin hemen hepsi thy kökenlidir ve siyasi güç kullanarak,torpil ile thy'na girip,makam sahibi olup,kariyer yapmışlardır devirleri bitince de özel firmalara geçmişlerdir bunu da herkes bilir! bu ülkede geçmişten günümüze, kişilerin bilmem nerede okuması,eğitimi vs hiç önemli değildir, iyi okullardan mezun kişi bile torpil yapma,yaptırma ihtiyacı duymakta ve böylelikle de vatandaşların fırsat eşitliği hiçe sayılmakta,milletin haklarını yenilmekte, hakkı olan değil gücü olan kazanmaktadır sonuçta olan da ülkemize,milletimize olmaktadır!
temellll ~ 8 yıl önce
neyi anlattı acaba? torpil,hemşehricilik,eş,dost,kayırma,insanları senden benden,eski yeni diye ayırma,kul hakkı nasıl yenir onları mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En iyi ~ 8 yıl önce
Türkiye'nin en iyi uçuş okulu tartışmasız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
kaç uçağı var?
yazık ~ 8 yıl önce
yazık hocam şu düştüğün duruma bak hala o koltukta oturuyrsun hiç kimse sana değer vermiyor:( bırak git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 8 yıl önce
THY Çok uçak aldı, 3. havalimanı yapıldı diye İstanbul HUB olmaz. HUB olabilmek için başka şeyler lazım ona da sizin kafanız basmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafaniz varsa buyrunuz ~ 8 yıl önce
Sizin kafaniz basiyorsa siz gelip konusma yapsaydiniz saygideger yorum sahibi. Kafasi basan herkesi tartismaya bekleriz zira konusulan meseleler İstanbul'un Hub olup olmamasi veyahut Thy ucak sayisi ile sinirli degildir. Sektor diye bahsedilen cok daha genis bir kavram olmakla beraber, semineri sadece ismiyle yargilayarak yorum yapmak da "kafasi basanlarin" bilecegi istir tabi.
hurkus ~ 8 yıl önce
bir seyi de begenin be kardesim. sanki kendi evde atom parcaliyor.
Sektor diyen arkadas ~ 8 yıl önce
Sektor kavramindan bahseden arkadasin kafasi cok basiyorsa neden Turkiye ve Ortadogu'nun en buyuk havalimani isletmecisi firmadan bir kisinin bile orada olmadigini aciklasin, biz de aydinlanalim. Seminer ismiyle degil, katilimci secerken tercih edilen firmalar ile vizyonunu belli etmistir.
Atom ~ 8 yıl önce
Atomu parçalamıyoruz ama Türkiye ağır sanayisi ne durumda biliyoruz,internette çileklerin çürümesin diye abuk sabuk şeylerle uğraşırsa Türk insanı tabikide haberi olmaz.Demir sementit denge diagramı diye bir şey var metalurji mühendisleri bilir ülkemizdeki demir cevheri kalitesi düşük çelik üretmek için krom gerekli krom madenlerinin %78 i özel sektörün elinde geri kalan etibankta ve çıkartıp yurt dışına satıyoruz.Şimdi çıkartmakta daha masraflı çünkü derinde durum böyle iken bırak uçağı ülkemizdeki üretim yapan otomobillerin kaporta sacını bile fransadan alıyoruz bırak motor bloğu dökmeyi hiç olmazsa kaporta sacı yapsak yeter şimdi uçak için ne üretiyoruzda satıyoruz cevap hammadde bile dışardan olursa nasıl para bu ülke içinde kalacak.İşte biz bunlarla uğraşırken alternatif sanayi ürünlerini yaptı yabancılar carbon fiber honeycomb sandwich seramik bunların başlıcaları Türkiyede ağır sanayide geridedir 13sene gelişmek için yeterli değildir öyleyse niye yalan söylüyoruz milli uçak milli tank milli helikopter bak arkadaş benim karnım bunlara tok kim ne halt ediyor bilirim kandırmayın insanları hade anca gidersin.
Duydun mu? ~ 8 yıl önce
Davetliydim uzak olmasına rağmen gelmeyi de düşündüm. Ancak yapacağım değerlendirmeyi oradaki konuşmacıların anlayacağından şüphelerim olduğu için gelmedim. Kısaca görüşümü söylüyorum. Türk havacılığı 1980-2010 yılları arası THY satılacaktır havacılıkta serbestleşme olursa THY'nin uluslararası piyasada değeri düşer diye gelişememiştir. Şimdi de aynı şekilde herkes bir kenara çekilip beklesin THY dünya şirketi olacaktır diye sektöre zarar verilmeye devam ediliyor. Son 10 yılda 13 havayolu şirketi onlarca da havacılık işletmesi batmak zorunda kalmıştır. İstanbul'un HUB olması öngörülüyorsa havacılıkta sonuna kadar serbestleşmenin önünün açılması ve THY lehine olan haksız rekabetin önlenmesi şarttır. Oradaki konuşmacılardan bu konulara ilişkin tek bir cümle duyan oldu mu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000