27 Mayıs 2017, Cumartesi 09:13:04

Havacılık Parkı eğitim yuvası haline geliyor

Eğitim yuvası haline getirilmesi planlanan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkının yeni vizyonu tanıtıldı.
  • En basta Ender Gerede hoca olmak uzere emegi gecenlere tesekkurleri bir borc bilmek gerek.Basariya adim adim gidilir.Guzel bir adim icin bile negatif luzumsuz elestirilere ne gerek var arkadaslar. Bir cagri yapayim herkes kendi atacagi bir adimi dusunsun ve o adimlar olsun lutfen. Saygilar.
  • Ender hocamız bu işin başındaysa, başarıda sınır yoktur..
  • Modül sınavlarını 90tl yaparak, gelen parayla yaparsınız tabi her şeyi. Yazık.
  • Vecihi Hürkuşlar, Nuri Demirağlar, Selahattin Alanlar gitti yerine de gelecek yok. Halkla olan irtibatı kaybettiniz tamamen. Tüm derdiniz emekli albayları, emekli paşaları nerde işe sokacağınız olmuş sizin. Halkla bir alakanız kalmamış. Mehmetçik gelsin bedava askerlik yapsın, tek gayeniz bu. Sivilden ne mühendis alırsınız, ne teknisyen, ne de pilot. Bu kafayla hiç şansınız yok. Böyle bir ezer bir ezilir, itiş kakış yaşarsınız.
  • koca koca adamalr ve rütbeler toplanmış bir çığır açmış!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkında düzenlenen tanıtım toplantısında, park özelikle çocuklara havacılığı sevdirmek, bilimsel metodlarla aşılamak için eğitim yuvası haline getirilecek. Tanım toplantısında Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan bir konuşma yaparken, Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede’de, parkın tanıtımı anlatan bir sunum yaptı.

Anadolu üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Havacılık kenti Eskişehir’de ve Üniversitesi Anadolu Üniversitesinde, geleceğin Vecihi Hürkuş’larını, Selehattin Alan’larını yetiştirmek ve havacılığı teşvik etmek için, Havacılık Parkını eğitim yuvası haline dönüştürmeye karar verdiklerini söyledi. Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı yaklaşık 6 yıldır Üniversite tarafından işletin bir park olduğunu belirten Rektör Gündoğan, “O zaman ki adı 1 Hava Taktik Hava Komutanlığı tarafından bize verilen uçaklar vardı. Bu uçakların bakımını yaptık, alt yapıyı yeniledik. Bunun yanında bir üniversite olarak, özelilikle Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bulunan bir üniversite olarak sadece uçakların ziyaret edildiği bir park olarak kalmasını istemedik.

Biz de Üniversite senatomuzun aldığı bir kararla parktaki hangarı bir eğitim alanına dönüştürme kararı verdik. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmadan sonra hangarda deney ve eğitim setleri oluşturuldu ve bundan hareketle de önümüzdeki dönemde inşallah, özellikle ilköğretim ve orta öğretim çağındaki öğrencilerimize bu parkımızdaki hangarda, üniversitemiz hocaları ve havacılık öğrencilerimiz tarafından bu basit deney setleriyle havacılıkla ilgili temel bilgiler verilecek, deneyler yaptırılacak. Hatta bazı okullardaki öğrencilerimiz bu hangarı ziyaret ederek uygulamalı olarak derslerini yapma imkanı bulacaklar” dedi.

“Parkı eğitim yuvası haline getireceğiz”
Havacılık alanında önemli yeri bulunan Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi sayesinde çocuklara havacılığı sevdirmek amacıyla parkı eğitim alanına dönüştürmeye karar verdiklerini dile getiren Gündoğan, “Park dediğimizde aklımıza ilk önce çocuklar geliyor. Parkın çocuklarla şenleneceğini düşünüyoruz. Bir de Eskişehrimiz bir havacılık kenti, Üniversitemiz havacılık alanında uzman bir havacılık üniversitesi, dolayısıyla biz bu ikisini birleştirip, özelikle şehrimizdeki havacılık sevgisini, çocuklara bilimsel metotlarla birlikte aşılamak, onlarla geleceğin Vecihi Hürkuş’ları, Selahattin Alan’larını yetiştirmek, onlarda bilimsel bir merak uyandırmak ve havacılığı teşvik etmek amacıyla bir eğitim yuvası haline getirmeyi planladık. Misyonumuz artık, yaşam boyu öğrenim çerçevesinde parkımızın bir eğitim parkı olması yönünde, inşallah bundan sonra parkın bu anlamda gençler ve çocuklar tarafından ziyaret edileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede ise konuşmasında şunları söyledi;
“Bilim iletişimini kendine misyon edinmiş, odak noktasına geleceğimizin güvencesi çocukları koymuş olan Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı (AÜHP), basit ev aletleri ile havacılık temalı deney etkinlikleri düzenlemeyi, STE(A)M yaklaşımını benimseyen eğitsel atölye çalışmalarını hazırlayıp ilk ve ortaokul öğrencilerine sunmayı hedeflemektedir. Bu misyon kapsamında; hava araçlarının nasıl uçtuğunu, motor ve pervane gibi sistemlerin nasıl çalıştığını; çocukların yaparak, yaşayarak, deneyerek, şaşırarak, meraklanarak ve eğlenerek öğrenmeleri sağlanacaktır. Çocukların düşünme, problem çözme ve tasarım yapma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.”

Tanıtım toplantısına, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 1’nci Hava Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Gür, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Murat Akkaya, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Murat Pekşen, Hava Kontrol Grup Komutanı Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Engin Dinç, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ve Havacılık Parkına katkı sunanlara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından, parkın gezilmesiyle toplantı sona erdi.







Havacılık Parkı eğitim yuvası haline geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Ersoy Bozkurt ~ 7 yıl önce
En basta Ender Gerede hoca olmak uzere emegi gecenlere tesekkurleri bir borc bilmek gerek.Basariya adim adim gidilir.Guzel bir adim icin bile negatif luzumsuz elestirilere ne gerek var arkadaslar. Bir cagri yapayim herkes kendi atacagi bir adimi dusunsun ve o adimlar olsun lutfen. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 7 yıl önce
Ender hocamız bu işin başındaysa, başarıda sınır yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
90tl ~ 7 yıl önce
Modül sınavlarını 90tl yaparak, gelen parayla yaparsınız tabi her şeyi. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir git allah askina ya ~ 7 yıl önce
Herseyi kendinin zarar gormus oldugundan dolayi basit gorme anlayisindan vaz gecin. Daha genis resim den bakin artik. Biktik sizin gibilerden...
Açıkla ~ 7 yıl önce
Bu sınavların 90tl olması normal mi acaba
Yeniden gelmezler ~ 7 yıl önce
Vecihi Hürkuşlar, Nuri Demirağlar, Selahattin Alanlar gitti yerine de gelecek yok. Halkla olan irtibatı kaybettiniz tamamen. Tüm derdiniz emekli albayları, emekli paşaları nerde işe sokacağınız olmuş sizin. Halkla bir alakanız kalmamış. Mehmetçik gelsin bedava askerlik yapsın, tek gayeniz bu. Sivilden ne mühendis alırsınız, ne teknisyen, ne de pilot. Bu kafayla hiç şansınız yok. Böyle bir ezer bir ezilir, itiş kakış yaşarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buğra ~ 7 yıl önce
Beyefendi muhtemelen askerlik görevini henüz yerine getirmemişsiniz. Şayet getirmiş olsaydınız: Askerlik vazifesinin bedava kategorisine sokulamayacak birşey olduğunu bilirdiniz. Askerlikte hangi rütbede olursanız olun buna er/erbaş kardeşlerimizide dahil tutuyorum, bir sorumluluk ve göreviniz vardır. Bu bile bedava kavramını ortadan silip atmaya yeter. Sizi asker kardeşlerimize haksızlık etmemeye davet ediyorum. Amacım kalbinizi kırmak, sizi üzmek değil lütfen bu şekilde düşünmeyiniz. Saygılarımla.
güzel ~ 7 yıl önce
koca koca adamalr ve rütbeler toplanmış bir çığır açmış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000