30 Nisan 2010, Cuma 15:46:01

Havacılık öğrencilerine konferans verdiler

Kayseri Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’ndan sonra Kocaeli Sivil Havacılık Yüksek Okulu da AirportHaber ve Airport TV’yi misafir etti. İnan ile Kıdık öğrencilere konferans verdi.
  • Evet gençler bu mesleğin geleceği ama o uçak altında dönüp de nasiplenmiyenler dediklerin bile senden daha tecrübelidir,en azından nereye bakacağını bilir.Birbirimizle uğraşmayalım derken yine birileriyle uğraşıyorsun.Evet gençler bu mesleğin geleceği sevgimiz sonsuz,ama tecrübeliler de bu mesleğin dünü ve bu günü.Lütfen biraz saygı.Gelecek sizlerin olsun.Biz bugünlere getirdik sizler daha ileriye götürün.
  • haklısınız 10 yıl revizyon + hat tecrübesi olmayan kendini hakiki manada teknisyen sanmasın doğru tespit yanlız 10 15 yıl uçağın etrafında donup nasiplenmeyenlerde var tabi bunların yanı sıra bu işi hakiki manada 5 yıl gibi kısa sürede kavrayanlarda var 6200 sicillilere laf atan arkadaş nasiplenmeyenlerden sanırım. Bu işi sicil sananlardan ama dışarıya bir çıksın sicil nedemek tecrübe ne demek anlayacaktır muhakkak. Arıza veya işi ile uğraşmayı bırakıp iş arkadaşları ile uğraşandan ne teknisyeni hakiki manada temizlikci bile olamaz o iş bile belirli bir vasıf ister lütfen bırakalım bir birimizle uğraşmayıda bu sektöre ne katkımız olur diye kafa yoralım unutmayalımki gençler bu sektörü geleceği onlara varsa tecrübemiz aktarmaya bakalım:)
  • Haluk hocam. Saygılar hocam. Yüzünü gördük şenlendik...
  • Sefa dayi cok sagol geldin buralara kadar, aydinlattin bizleri. Airport tvyede tesekkurler
  • hocam bu basın da olmazsa yüzünüzü göremeyeceğiz.. saygılarımla, karizmanız yine yakıyor ortalığı.. s.karadiken
  • çok az kişinin üniversiteden mezun olarak girdiği sivil havacılığın gelişmesine katkıda bulunmaktansa siz biz ayrımı yapabilmenizi hayretle karşıladım ve talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum. bence derdimiz ben seni geçtim gidiyorum olmamalı... saygılar
  • Burada tüm camianın birbirine destek olması gerekirken yine birbirimize düştük.Yazık.Bize düşman lazım değil biz birbirimize yetiyoruz.Beyler kendinize geliniz.Zaten böl parçala yönet yöntemiyle idare ediliyoruz,sizde ekmeklerinize yağ sürüyorsunuz.Teknik bir güçtür,ama tek yumruk olduğunda.Kısır çekişmeleri bir yana atıp birbirinize destek olun inanın kazanan sizler olacaksınız.
  • lobi shyo gururla sundu
  • kimi davet edecegimizin dersiniz vermeyin bize sefa bey idare degil ogrenciler tarafından davet edilmiştir. konferansa katılmadıgınız yorumuzdan da belli ki bizim için çok degerli bi konferans oldu. sefa beyin imkanı olsa dersimize girmesini bile isteriz
  • oyle bir konuşuyosinizki sanki kocaeli yeni açıldı. okul kaç senedir var bi bak yakında lisanslandırma yetkisi bile alıcak. sektorun gelecegi knsnda haberiniz yok yorum yapmayın bari siz gore tek egitim kurumu eskişehir bukadar dar kafalı olmayın arkadaş merak etmeyin yeni nesilinde gelecekten bi kaygısı yok.siz kendi derdiniz bakın derim biz emin adımlarla yuruyoruz

Havacılık sektörünün alternatifsiz tek iletişim kaynağı olan AirportHaber ve Airport TV üniversitelerden büyük rağbet görüyor. Geçtiğimiz ay Kayseri Erciyes Üniversitesi’ne davet edilen AirportHaber Başyazarı ve Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan ile AirportHaber ve Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık bu kez Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu tarafından misafir edildi.

Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda teknisyenlik ve işletmecilik alanında okuyan öğrencilere konferans veren Sefa İnan, teknisyenlik mesleğinin ne kadar zor ve önemli olduğunu anlattı. İnan, “Okulu bitirmeniz herhangi birşey ifade etmiyor. Asıl hayat sahada başlayacak. Uçak teknisyeni olmak için okul yeterli değil. Burada sadece teori okuyacaksınız. Teknisyenliği deneyimli teknisyenlerden öğreneceksiniz. En az 10 sene geçmeden teknisyen oldum demeyin” dedi.

32 yıllık havacılık geçmişi olduğunu belirten Sefa İnan, “Şimdi deneyimlerimi sizlere gerek yazılarımla gerekse Airport TV’de yapmış olduğumuz programlarla sizlere anlatmaya çalışıyorum. Teknisyenlik mesleği, popüler bir meslek olmasa bile havacılığın en önemli ve en vazgeçilmezidir. Bir gün uçaklar pilotsuz uçabilir ama asla teknisyensiz olmayacak. Teknisyen, havacılık olduğu sürece hep olacak. Bu bilinçle mesleğinizin ne kadar önemli olduğunu şimdiden hissetmelisiniz” şeklinde konuştu.

AirportHaber ve Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık ise havacılık ile nasıl tanıştığını anlattı. Kıdık, “İlk uçağa bindiğimde ellerimin içi terlemişti. O kadar korkmuştum ki gittiğim yerden geri dönerken karayolu ile gelmek zorunda kaldım. Havacılık sektöründe işe başladığınızda sadece işinize odaklanın. Dünya havacılığını yakından takip edin. Mesleği memuriyet gibi görmeyin sürekli kendinizi yenileyin, güncelleyin” dedi.

Konferanstan sonra AirportHaber Başyazarı ve Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan ile AirportHaber ve Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’a plaket verildi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Havacılık Kulübü öğrencileri konferansa büyük rağbet gösterdiler.









Havacılık öğrencilerine konferans verdiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet gençler bu mesleğin geleceği ama o uçak altında dönüp de nasiplenmiyenler dediklerin bile senden daha tecrübelidir,en azından nereye bakacağını bilir.Birbirimizle uğraşmayalım derken yine birileriyle uğraşıyorsun.Evet gençler bu mesleğin geleceği sevgimiz sonsuz,ama tecrübeliler de bu mesleğin dünü ve bu günü.Lütfen biraz saygı.Gelecek sizlerin olsun.Biz bugünlere getirdik sizler daha ileriye götürün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklısınız 10 yıl revizyon + hat tecrübesi olmayan kendini hakiki manada teknisyen sanmasın doğru tespit yanlız 10 15 yıl uçağın etrafında donup nasiplenmeyenlerde var tabi bunların yanı sıra bu işi hakiki manada 5 yıl gibi kısa sürede kavrayanlarda var 6200 sicillilere laf atan arkadaş nasiplenmeyenlerden sanırım. Bu işi sicil sananlardan ama dışarıya bir çıksın sicil nedemek tecrübe ne demek anlayacaktır muhakkak. Arıza veya işi ile uğraşmayı bırakıp iş arkadaşları ile uğraşandan ne teknisyeni hakiki manada temizlikci bile olamaz o iş bile belirli bir vasıf ister lütfen bırakalım bir birimizle uğraşmayıda bu sektöre ne katkımız olur diye kafa yoralım unutmayalımki gençler bu sektörü geleceği onlara varsa tecrübemiz aktarmaya bakalım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haluk hocam. Saygılar hocam. Yüzünü gördük şenlendik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sefa dayi cok sagol geldin buralara kadar, aydinlattin bizleri. Airport tvyede tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hocam bu basın da olmazsa yüzünüzü göremeyeceğiz.. saygılarımla, karizmanız yine yakıyor ortalığı.. s.karadiken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok az kişinin üniversiteden mezun olarak girdiği sivil havacılığın gelişmesine katkıda bulunmaktansa siz biz ayrımı yapabilmenizi hayretle karşıladım ve talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum. bence derdimiz ben seni geçtim gidiyorum olmamalı... saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada tüm camianın birbirine destek olması gerekirken yine birbirimize düştük.Yazık.Bize düşman lazım değil biz birbirimize yetiyoruz.Beyler kendinize geliniz.Zaten böl parçala yönet yöntemiyle idare ediliyoruz,sizde ekmeklerinize yağ sürüyorsunuz.Teknik bir güçtür,ama tek yumruk olduğunda.Kısır çekişmeleri bir yana atıp birbirinize destek olun inanın kazanan sizler olacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lobi shyo gururla sundu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimi davet edecegimizin dersiniz vermeyin bize sefa bey idare degil ogrenciler tarafından davet edilmiştir. konferansa katılmadıgınız yorumuzdan da belli ki bizim için çok degerli bi konferans oldu. sefa beyin imkanı olsa dersimize girmesini bile isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oyle bir konuşuyosinizki sanki kocaeli yeni açıldı. okul kaç senedir var bi bak yakında lisanslandırma yetkisi bile alıcak. sektorun gelecegi knsnda haberiniz yok yorum yapmayın bari siz gore tek egitim kurumu eskişehir bukadar dar kafalı olmayın arkadaş merak etmeyin yeni nesilinde gelecekten bi kaygısı yok.siz kendi derdiniz bakın derim biz emin adımlarla yuruyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000