02 Eylül 2009, Çarşamba 07:44:28

Havacılık merkezi kuruluyor

Ulaştırma Bakanı Evripidis Stilyanidis, 29 Ağustos Cumartesi günü Gümülcine’de Sanayi ve Ticaret Odası’nda yapılan bir toplantıda, Gümülcine’ye Melekli köyü merasına bir havaalanı yapılacağını duyurdu...

Gümülcine’deki toplantıya Yunanistan Sivil Havacılık Dairesi başkanı L.Vlamis de katıldı. Merkez Atina dışında taşranın kalkınması kapsamında bir program kapsamında ilk aşamada Yunanistan’da 4 bölgeye bu tür havaalanlarının kurulacağı belirtildi.

Bunlardan birisi de Gümülcine bölgesine yapılacak. Pist uzunluğu 1.100 metre ve kapalı alanı yaklaşık 400 metre kareyi bulan havaalanının 6 milyon euroya malolacağı belirtiliyor. Sözkonusu havaalanında, Sivil Havacılık Dairesi, VIP salonu, polis kontrol noktası, gümrük kontrol noktası ve yolcu salonunun bulunacağı belirtiliyor.

Gümülcine’deki havaalanının asıl hedeflerinden birisi de, bölgedeki turizmin canlanması ve transit geçen küçük uçakların yakıt ikmali, hafif tip ucakların veya işadamlarına ait özel jet uçakların havaalanını kullanmalarına imkan tanınması, bölgedeki havacılık sporunun yaygınlaştırılması için gerekli altyapının sözkonusu havaalanında konuşlanması hedefleniyor.

Havacılık merkezi kuruluyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000