31 Mart 2012, Cumartesi 09:01:30

HAVACILIK MERAKI SARDI

Öğrencilerin havacılığa ve uzay bilimine merakını artırmak isteyen özel okul ilginç bir yönteme başvurdu...
  • bu okul yönetimini yürekten tebrik ediyorumm helal olsun böyle düşünceye...
  • Hayatında uçak gördüyse ben de terbiyesizim :D
  • pervanenin neresi jilet gibidir ya sallamayın işkembeden.
  • Iyi hos da,motorlarinda ki pervanelere bir onlem alinsaydi bari.Ufacicik cocuk onlar her an bir kaza meydana gelebilir.Allah korusun,oyun oynarken jilet gibi pervanelere carpabilirler..
Tekirdağ’da, öğrencilerin havacılığa ve uzay bilimine merakını artırmak isteyen özel okul, hurdaya çıkartılan 8 kişilik Amerikan yapımı ’Piper 31 A’ 1972 model uçağı satın alarak bahçesinde sergilemeye başladı. 
 
Tekirdağ Özel Aka Koleji, bir dönem işadamı İshak Alaton’un kullandığı Atatürk Havalimanı hangarında hurdaya ayrılan Amerikan yapımı 8 kişilik uçağı bahçesinde sergilemek için satın aldı. Parçalar halinde TIR’la Tekirdağ’a getirilen uçak, bakımı yapılarak monte edilip boyandıktan sonra yeni eğitim yılında okulun bahçesinde sergilenmeye başlandı. 
 
’ATATÜRK’Ü ZİYARETE GİDİYORUZ’
 
Öğretmenleri tarafından bahçedeki uçağa bindirilen ana sınıfı öğrencileri, pilot koltuğuna oturarak oyun oynuyor. Öğrencilerin havacılık alanındaki ilgisini artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Okul Müdürü Zafer Erdoğan şunları söyledi:
 
"Havacılık mesleğine ilgiyi uyandırmak için uçağı buraya getirdik. Okulumuz dışında Tekirdağ’ın birçok yerinden öğrenci ziyaretçilerimiz oluyor. Teknoloji anlamında da onlara faydalı olduğumuzu düşüyoruz. Çocuklarımıza teknolojiyi tanıtmak, havacılığı sevdirmek için bu uçağı kullanıyoruz. Uçağımızda zaman zaman öğrencilerimiz etkinlikler yapabiliyorlar."
 
FARKLI TEPKİLER
 
Uçağı sergilemeye başladıkları günden itibaren farklı tepkilerle karşılaştıklarını kaydeden Okul Müdürü Zafer Erdoğan, "Bazıları uçağı okul bahçesinde görünce şaşırıp bize ’uçak mı düştü?’ diye soruyor. Çok farklı tepkiler alıyoruz. Bu uçak neden burada, ne zaman geldi, nasıl indi? diye sorular geliyor" dedi. 
 
Okul yönetiminin uçak için 170 bin Amerikan Doları ödediği belirtildi.


 
HAVACILIK MERAKI SARDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bu okul yönetimini yürekten tebrik ediyorumm helal olsun böyle düşünceye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayatında uçak gördüyse ben de terbiyesizim :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pervanenin neresi jilet gibidir ya sallamayın işkembeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Iyi hos da,motorlarinda ki pervanelere bir onlem alinsaydi bari.Ufacicik cocuk onlar her an bir kaza meydana gelebilir.Allah korusun,oyun oynarken jilet gibi pervanelere carpabilirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000