09 Ocak 2010, Cumartesi 12:31:52

Havacılık gündemine oturan Nijeryalı mahkemeye çıkarıldı

25 Aralık'ta Detroit'e giden bir yolcu uçağına saldırı girişiminde bulunan Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalip mahkeme önüne çıktı.

Mahkeme binası önünde gösteri düzenleyen ve aralarında Müslümanlar grupların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik topluluk, İslam'ı terörist faaliyetlerle özdeşleştirenlere yönelik bir protesto gösterisi düzenledi.

Detroit'e giden bir yolcu uçağına saldırı girişiminde bulunan Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalip hakkında 290 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla dava açılmıştı. 23 yaşındaki zanlının tutukluluğuna devam edilip edilmeyeceğinin kararlaştırılacağı mahkeme binası önünde bir gösteri düzenleyen Müslümanlar, saldırı girişimi sonrası Müslüman ülkelere yönelik terörist faaliyet suçlamalarına karşı bir eylem düzenledi. İslam'ın teröre karşı olduğunu belirten pankartlar taşıyan eylemciler, Teodore Levin Mahkeme Binası önünde düzenledikleri yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaptılar.

Göstericiler, ABD bayrakları ve dövizlerle yürüyüş yaparken, polis de bina önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Davayı takip etmek isteyen basın mensuplarının da hazır bulunduğu mahkeme binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan uçak yolcularından Michigan Üniversitesi Mezunu Avukat Hebba Aref, avukat olduğu için davada bulunmak istediğini belirterek uçaktaki saldırı girişimi sırasında yaşadıkları korkuyu anlattı. Aref, "Mahkemede saldırganı gördüğümde karnımda bir ağrı hissettim. Onu uçaktaki saldırı olayının ardından farklı bir ve zamanda görmek bana garip geldi" şeklinde konuştu. Aref'in, saldırı girişimi sırasında saldırganın 4 koltuk arkasında oturduğu bildirildi. Davaya gözlemci olarak katılan Nijeryalı avukat Meryem Uwais'in çıkışı sırasında da basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle bina önünde yoğunluk yaşandı.

Noel günü bir Amerikan uçağına bombalı saldırı girişiminde bulunan Nijeryalı 23 yaşındaki Ömer Faruk Abdülmuttallib'e mahkemede, hakkındaki suçlamalar resmen bildirilecek. Amsterdam-Detroit seferi yapan uçağı, iniş sırasında, üzerindeki patlayıcı maddeyle düşürmeye çalışan sanık hakkında 6 ayrı suçtan dava açılıyor.

Havacılık gündemine oturan Nijeryalı mahkemeye çıkarıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000