06 Haziran 2011, Pazartesi 08:08:19

HAVACILIK FUARININ GÖZDESİ ASKERİ MÜHİMMAT OLACAK

Fransa, başkent Paris’te bu ay yapılacak Uluslararası Havacılık Fuarı’ndaki satışlardan umutlu...
  • bu fuar ne zaman bilen varmi ??
Sivil havacılık ve uzay endüstrisinin yanı sıra askeri son teknoloji askeri mühimmatın da tanıtıldığı fuara Kuzey Afrika’dan katılımın yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Arap Baharı çerçevesinde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan da büyük silah taleplerinin geleceğinden emin. Son yıllarda Orta Doğu’daki artan petrol fiyatlarına bağlı zenginlik, bölgeye yapılan silah satışlarında hızlı bir artışa yol açmıştı. 2010’da, bölgede yapılan askeri harcama 111 milyar dolara ulaştı.

Fuarda silah alımlarının çoğunu yapan ise Suudi Arabistan olmuştu. Merkezi Fransa’da olan Sirpi adlı teknoloji araştırma merkezin uzmanlarından Carino Solmirano’ya göre Asya’da silah satışları patlamasının ana nedeni Pakistan ve Hindistan arasındaki rekabet.

Çin’in Pakistan’ı desteklemesi gerilimi, dolayısıyla silah talebini artırıyor. Fuara katılan şirketler arasında, Lockheed Martin ve Northrop Grumman gibi savunma ve güvenlik devlerinin yanı sıra, küçük parça üreticileri de var. Fuara, 88 ülkeden 200 resmi delegasyon katılıyor.
HAVACILIK FUARININ GÖZDESİ ASKERİ MÜHİMMAT OLACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bu fuar ne zaman bilen varmi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000