26 Kasım 2008, Çarşamba 09:00:20

Havacılık fuarında milyar dolarlık imzalar atılıyor

Tüm dünyada etkisine gösteren ekonomik durgunluğun aksine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin ticari merkezi Dubai'de ardı ardına düzenlenen havacılık, finans ve yatırım fuarlarında milyar dolarlık iş anlaşmaları imzalanıyor.

Geçtiğimiz hafta sona eren ve Dubai Havaalanı sınırları içerisindeki fuar alanında düzenlenen Orta Doğu İş Havacılığı (MEBA) fuarını 5 binin üzerinde yerli ve yabancı kişi ziyaret etti. Organizatörler tarafından yapılan açıklamaya göre, statik uçak sergi alanındaki 72 uçağın değeri 1.6 milyar dolara ulaşırken fuar süresince ilan edilen ticari anlaşmaların değeri de 1.5 milyar doları aştı.

Fuar boyunca özellikle Amerika ve Avrupa merkezli firmaların Orta Doğu'ya ayrı bir önem verdiği ve 'karşılıklı anlaşmalar yoluyla genişleme ve ortaklık kurma' yoluna gittiği gözlendi.Uzmanlar, Orta Doğu iş havacılık sektörünün her yıl yüzde 15 büyüyeceğini ve değerinin 2012 yılı itibariyle 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Örnek olarak Alman DC Aviation adlı havacılık operatörü Dubaili Al Futtaim grubu ile anlaşma imzalayarak yeni bir iş jeti firması kurduğunu açıkladı. Aynı şekilde İtalyan Piaggio Aero adlı firma, BAE'nin başkentinde bulunan Abu Dabi Uçak Teknolojileri ile anlaştığını ve bölgede yetkili uçak bakım merkezi kuracaklarını ilan etti. Yine Emirlikler'de kurulu Al Jaber grubu, 1.2 milyar dolarlık bir yatırım ile yeni bir iş jeti firması kurduğunu bildirdi.

Fuara Avrupa, ABD, Asya ve Orta Doğu'dan 250 firmanın katıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Dubai Hava Şovu'na 850 firma katılmış, fuarı 45 bin kişi ziyaret etmiş ve fuar süresinde açıklanan uçak siparişlerinin değeri 155 milyar doları aşmıştı.

Havacılık fuarında milyar dolarlık imzalar atılıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000