24 Şubat 2015, Salı 07:55:13

HAVACILIK EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)nda “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” ve “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programlarının açılması YÖK tarafından kabul edildi. Böylece BEÜ’nün toplam bölüm/program sayısı 362’ye yükseldi.
  • yeter hakkaten yeter. Türkiye de en kalifiye eğitmenlere sahip olan okul olarak bizler havacılık alanında bilgi kaynak eksikliği yaşıyoruz . Bu yeni yetme okullar ne öğretecek ? Hangi hocayla öğretecek?
  • Ya bu bolumde calisan bi ogr. Gorevlisi olarak Lutfen yök bi shgm ye sorsun ne kadar ihtiyaç var bolum acilsinmi diye su sacmaligi bi an once birileri durdursun thy bile typ program lariyla doldurdu sirketi ordu kurdu bu 2 yillik çocuklari kim ise alicak bi marangoz typye giriyor aliniyor bi ucak teknoloji si okuyan çocuk giremiyor Lutfen biraz mantik dahilinde is yapin !!!
  • Bu kadar Havacılık okulunu bu ülke ne yapacak anlamak mümkün değil. YÖK hic araştırma yapmış mi acaba Türkiye de kaç shui kaç kabin hizmetleri ve kaç uçak teknolojisi programı oldu. Bu gençlerin hayatlarından 2 sene çalmak bu kadar mi kolay. İçi bos bomboş binalarda Havacılık eğitimi veren okullar kapatılmalı ve bu alanda yeni okul kesinlikle acilmamalidir.
  • Olmayan bir sektör için bu kadar adam yetiştirip dağıtmak yeni işsizler demek, ki şuan yüzlerce torpili olmayan tecrübeli okumuş yıllarını havacılığa vermiş havacılık çalışanı boş geziyor kurulan şirket yok 2000' li yılların başında şimdikinin iki katı firma vardı şimdi tam tersi adam çok iş yok iş osa bile torpilin yoksa istediğin kadar tecrüben olsun ne yazar!
  • İlk eğitimlere SHGM uzmanları katılsın. Havacılıkta çalıştaydan ve genelge çıkartmaktan başka şeylerde olduğunu öğrensinler

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)nda “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” ve “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programlarının açılması YÖK tarafından kabul edildi. Böylece BEÜ’nün toplam bölüm/program sayısı 362’ye yükseldi.

YÖK Yürütme Kurulu’nun 4 Şubat 2015 tarihli toplantısında, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarının açılması kabul edildi. Çaycuma MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirecek olan programların, ülkemizde son yıllarda gelişen hava taşımacılığı sektöründe, gerekli bilgi ve donanıma sahip insan kaynağı yetiştirmesi hedefleniyor.

Her iki programdan mezun olan öğrenciler, almaya hak kazandıkları ön lisans diploması ile “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Meslek Elemanı” ve “Sivil Havacılık Kabin Memuru” unvanına sahip olacaklar. Mezunlar özel sektöre veya kamuya bağlı havayolu şirketleri, seyahat ve turizm acenteleri, havaalanları, lojistik firmaları ve bunlar gibi havacılık ulaşım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde çalışma olanağı bulacaklar.

“BEÜ, SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNE DONANIMLI İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRECEK”

Yeni açılan programlar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:

“Üniversitemiz sivil havacılık alanında iki yeni programı bünyesine kazandırdı. Bilindiği gibi sivil havacılık her geçen gün büyüyen bir sektör. Bu sektör geliştikçe insan gücü ihtiyacı da beraberinde büyüyor. Bu alanda gerek tesislerin işletme ve yönetimi, gerekse destek hizmetlerinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesinde eğitimli personel ihtiyacına yönelik olarak iki program açmayı YÖK’e teklif ettik. Teklifimiz kabul edildi. Çaycuma MYO bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarımız açıldı. Her iki programda da gelecek yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz yeni bölüm ve programlar açarken, alanla ilgili geniş çaplı araştırmalar yapıyoruz. Çünkü günümüzde gençler mezun olduklarında istihdam kaygısı yaşamayacakları bölümlerde öğrenim görmek istiyorlar. Yaptığımız araştırmalar sivil havacılık alanında yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. İş gücü piyasasının ihtiyaç analiz raporlarını, bölgede devam eden ticari ve üretim faaliyetlerini inceledik. Buna bağlı olarak Saltukova Havaalanına yakınlığı, Filyos Projesinin yakın gelecekte faaliyete geçecek olması dolayısıyla programlarımızı Çaycuma MYO bünyesinde açtık. Programlarımızın Üniversitemiz, Zonguldak ve ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

HAVACILIK EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

AU Shui ~ 9 yıl önce
yeter hakkaten yeter. Türkiye de en kalifiye eğitmenlere sahip olan okul olarak bizler havacılık alanında bilgi kaynak eksikliği yaşıyoruz . Bu yeni yetme okullar ne öğretecek ? Hangi hocayla öğretecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya bu bolumde calisan bi ogr. Gorevlisi olarak Lutfen yök bi shgm ye sorsun ne kadar ihtiyaç var bolum acilsinmi diye su sacmaligi bi an once birileri durdursun thy bile typ program lariyla doldurdu sirketi ordu kurdu bu 2 yillik çocuklari kim ise alicak bi marangoz typye giriyor aliniyor bi ucak teknoloji si okuyan çocuk giremiyor Lutfen biraz mantik dahilinde is yapin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar Havacılık okulunu bu ülke ne yapacak anlamak mümkün değil. YÖK hic araştırma yapmış mi acaba Türkiye de kaç shui kaç kabin hizmetleri ve kaç uçak teknolojisi programı oldu. Bu gençlerin hayatlarından 2 sene çalmak bu kadar mi kolay. İçi bos bomboş binalarda Havacılık eğitimi veren okullar kapatılmalı ve bu alanda yeni okul kesinlikle acilmamalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fake sektör ~ 9 yıl önce
Olmayan bir sektör için bu kadar adam yetiştirip dağıtmak yeni işsizler demek, ki şuan yüzlerce torpili olmayan tecrübeli okumuş yıllarını havacılığa vermiş havacılık çalışanı boş geziyor kurulan şirket yok 2000' li yılların başında şimdikinin iki katı firma vardı şimdi tam tersi adam çok iş yok iş osa bile torpilin yoksa istediğin kadar tecrüben olsun ne yazar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
İlk eğitimlere SHGM uzmanları katılsın. Havacılıkta çalıştaydan ve genelge çıkartmaktan başka şeylerde olduğunu öğrensinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destekliyorum ~ 9 yıl önce
SHGM sektörden çok geri kalmış bir kurum. Başta genel müdür ve yardımcıları olmak kaydı ile kurslara katılmalılar.
Çalıştay ~ 9 yıl önce
Çalıştay yapmak, denetleme yapıp ahkam kesmek en başarılı olduğu konulardır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000