29 Haziran 2017, Perşembe 08:50:01

Havacılığın tarihi kitap oldu

CTATCA Başkanı İzzet Derkan İzzet Derkan ‘‘History of Cyprus Turkish Aviation-Edition 1’’ Havacılık Tarihi kitabını yazdı.
  • Kitabı okudum ve beğendim. Kitap içerisinde KTHY neden battı diye birşey görmedim. Çünkü Kitap Havacılığın tarihi ile ilgili.. Ama benim içinde KTHY nin batışı içimde bir yara dır.. Havacılığı ve tarihi sevenler için tavsiye ederim.. Arşiv de bulunmalı.. tüm bu bilgilerin bir araya gelmesi için bir emeğin harcandığı kitabı okuyunca anlıyorsunuz... başgan tebrik ederim.
  • Ulasim sektorununu dustugu kotu durumdan basta tarihi ile ayaga kaldirmak icin yola ciktik. CTA bahs eden cok degerli kisiler kitap icerisinde vardir. CTA ise bilimsel makale olarak ele aldim.Yayinlanmis metin icinde bazi konulara bilimsel veri olarak deginilmistir. Link http://akun.academia.edu/IzzetDerkan Saygilarimla,
  • Kardesim. Supersin yukselisini yakindan takip ediyoruz
  • Bir kitap kurdu olan ben bu kitabı nasıl edinebilirim? Çok aydınlatıcı bir kitap olduğu muhakkak.Yazarın ve tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.
  • KTHY nı batıran sendika Havasen'i de yazdınız mı kitaba. KKTC tarihinin kara lekesi olarakç
  • Sevgili izzet azmin,hırsin başarı istegin gercekten takdire şeyan Allah yolunu açık etsin
  • İzzet hoca yı tebrik ederim darısı bizimkilere :)

CTATCA Başkanı İzzet Derkan İzzet Derkan ‘‘History of Cyprus Turkish Aviation-Edition 1’’ Havacılık Tarihi kitabını yazdı. Havacılık kariyeriyle ilgili ilk kez KKTC’de yazılan bu kitap tarihi bir eser niteliğini kazandı.

1903-2015 tarihlerini inceleyen kitapta bir çok bulgulara rastlandı. Sektörde ilkleri içeren bu eser İlk Uçuş ,İlk havalimanı, İlk Pilot, İlk Hava Trafik Kontrolörü, İlk bayan hava trafik kontrölörü, ilk teknisyen, Hava yolları şirketlerinin KKTC’ye ilk uçuşları (KTHY, İstanbul Hava Yoları, Borajet, Onurair, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Sun Express, Atlasglobal, Freebird, Deep Purple ilk uçuşu, Türk Yıldızları Uçuşları, Solo Türk Uçuşları, Kıbrıs'ta yaşayan milletler ve amaçları, ilk şehit pilot, ilk Kıbrıslı şehit pilot, Uçak kazasında düşen ve yaşayan ilk kıbrıslı Türk, Uçak kazaları, İngiliz sömürge döneminde 1930-1948 arası olan uçuşlar, Ercan(Tymboo) Tarihi ve 1975 sonrası Ercan Havalimanı tarihi yakın bir şekilde incelendi.

Referans olarak kullanılan kaynaklar British Blue Book, İkincil kaynaklar, yaklaşık 40 kişi olan mülakatlar; Mustafa Haşim Altan, Mehmet Karaöz, Gültekin Şengör/Gökhan Şengör, Turkish Stars, Solo Türk/Murat Keleş, Kpt.Osman Baykal (Specialist), Fevzi Beyar,Turan Güçlü, Ömer Uzun/THY, Ahmet Necati Özkan, Seyfi Akdeniz, Mustafa Hacıahmetoğlu, Raif Arsal, Ayşe Çakı, Erbay Erişer, Hüseyin Kozanoğlu, Selim Türker Bittacı, Enver Mertoğlu, Koral Kağcan, Metin Aybars, Mehmet Muhtaroğlu, Kpt.Soner Çabuker, Kpt.Emre Ünel, Kpt.Tamer Azizzoğlu Salih Ahmet Kaptan, Mehmet Altuner, Alptekin Güneş, Orbay Kılıç, Yusuf Gazi, Reşat Ünal, Hasan Uluç, Mesut Gürbüz, British Museum/ Guy Revell, Behçet Keskiner ve İbrahim Tüfekçi. Yayınlaması/hazırlanması yaklaşık 3 yıl süren kitap 300 sayfa olup 46.201 kelime olarak tamamlandı. Havacı yazar İzzet Derkan bunun ‘’Edition 1’’ olduğunu ve ‘’Edition 2’’nin de çıkacağını söyledi. Ayrıca havacı yazar İzzet Derkan Kitabın Türkçe’sine yönelik bir talep olduğunu ve bunun da değerlendirmeye alınacağını söyledi. 23 Haziran’da tanıtımı yapılan kitabın tanıtım gününde sunuculuğu Kontrolör Güler Çağlar, Konuşmacılar CTATCA Başkanı İzzet Derkan, TATCA Başkanı Selim LAK, Doc.Dr Gizem Öksüzoğlu, Yrd.Doc.Dr Cengiz Mesut Bükeç, ilk Kabin Memuru Ayşe Çakı, kitapta basi geçen deniz altındaki uçağın bulunmasına katkı koyan Behçet Keskiner'di. 



Havacılığın tarihi kitap oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

demir olgun ~ 7 yıl önce
Kitabı okudum ve beğendim. Kitap içerisinde KTHY neden battı diye birşey görmedim. Çünkü Kitap Havacılığın tarihi ile ilgili.. Ama benim içinde KTHY nin batışı içimde bir yara dır.. Havacılığı ve tarihi sevenler için tavsiye ederim.. Arşiv de bulunmalı.. tüm bu bilgilerin bir araya gelmesi için bir emeğin harcandığı kitabı okuyunca anlıyorsunuz... başgan tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izzet Derkan ~ 7 yıl önce
Ulasim sektorununu dustugu kotu durumdan basta tarihi ile ayaga kaldirmak icin yola ciktik. CTA bahs eden cok degerli kisiler kitap icerisinde vardir. CTA ise bilimsel makale olarak ele aldim.Yayinlanmis metin icinde bazi konulara bilimsel veri olarak deginilmistir. Link http://akun.academia.edu/IzzetDerkan Saygilarimla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 7 yıl önce
Kardesim. Supersin yukselisini yakindan takip ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 7 yıl önce
Bir kitap kurdu olan ben bu kitabı nasıl edinebilirim? Çok aydınlatıcı bir kitap olduğu muhakkak.Yazarın ve tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kitap ~ 7 yıl önce
KTHY nı batıran sendika Havasen'i de yazdınız mı kitaba. KKTC tarihinin kara lekesi olarakç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kitap ~ 7 yıl önce
CAS'ı da yazın. Koskoca Havaş'ı adadan nasıl kovduğunuzu anlatın. Dünya çapında hizmet veren şirketi kayyumun neden istemediğini 150 kişinin işten çıkarılmasına sebep olduğunu da yazın
Izzet derkan ~ 7 yıl önce
Selamlar kitap su an Kibris'ta Deniz Plaza Magazalari'nda vardir. Amazon icin de calismalar baslattim. Saygilar
Istanbul ~ 7 yıl önce
Sevgili izzet azmin,hırsin başarı istegin gercekten takdire şeyan Allah yolunu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dis ~ 7 yıl önce
İzzet hoca yı tebrik ederim darısı bizimkilere :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000