25 Aralık 2009, Cuma 11:50:41

Havacılığın röntgeni çekildi

Uluslararası hava taşımacılığı enformasyon şirketi OAG, düşük maliyetli havayolu şirketlerinin koltuk kapasitelerinde artış yaşandığını, aralık ayında yüzde 4'lük büyüme kaydedildiğini açıkladı...

Uluslararası hava taşımacılığı enformasyon şirketi OAG Aralık 2009'a ait son raporunu yayınladı. Rapor, dünya genelinde tarifeli uçuş sayısı ve koltuk kapasitelerinde geçen yılın aynı dönemine göre (Aralık 2008) artış yaşandığını gösterdi.

OAG'ın raporuna göre, aralık ayında tarifeli uçuş sayısı yüzde 1'lik artışla 2.4 milyon uçuş olarak gerçekleşti. Artan uçuş sayısına paralel olarak sunulan koltuk kapasitesi de yüzde 4'lük artışla 294.8 milyon oldu.

OAG verilerine göre asıl büyümeyi ise "low-cost" havayolu şirketleri kaydetti. "Low-cost" şirketler hem tarifeli uçuş sayısında hem de koltuk kapasitesi bakımından Aralık ayını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10'lük artışla kapattı.

Araştırma low-cost şirketlerin havayolu endüstrisi içindeki genel payını da ortaya koyuyor. Buna göre düşük maliyetli havayolu şirketleri 444 bin 539 uçuş sayısı ile genel havayolu pazarından yüzde 18 pay alırken sundukları 65.6 milyon koltuk kapasitesi ise pazardan yüzde 22'lik bir pay aldıkları anlamına geliyor.

Havacılığın röntgeni çekildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000