29 Aralık 2011, Perşembe 12:20:28

"HAVACILIĞIN OLMAZSA OLMAZI İNGİLİZCE"

Son on yılda havacılık sektöründeki yükseliş, sektöre eğitimli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik okulların açılmasına neden oluyor. O eğitim kurumlarından birine AirportHaber konuk oldu.
  • Sefa bey nereden mezun olmuş ne eğitim görmüş de bu kadar derin birisi olmuş, bizde oralara gidelim, Prima Donna gibi biraz da biz takılalım..
  • İngilizce havacılık terimleri ilgili annex ler ve jepp da mevcut, kurallara göre konuşmak gerekirse bu terimler yeterli..Ortada rant var, büyük paralar var herkes çekiştiriyor..
  • Bu siteden bir hafta boyunca tüm haberlerin ingilizce yayınlanmasını ve yorumların da ingilizce olmasını istiyorum. Çok değil bir hafta her türlü yazışmalar ingilizce olsun. Hiç bir şeyi beğenmeyen, kaptanlar hostesler ingilizce bilmiyor diye bık bık konuşan çok bilmiş türk yolcular da dertlerini ingilizce anlatsın da kendi ingilizcelerini göstermek için fırsat olsun. Çok değil bir hafta tüm haberler ve yorumlar ingilizce olsun. Ben o zaman yorumları görmek istiyorum.
  • ya bir ingilizcedir gidiyor..kimler yaptırıyor bunu merak ediyorum..bu işte büyük bir rant var gibi geliyor bana...sayın ulaştırma bakanım,bu konuyu bir araştırır mısınız?inanin başka bir iş var bu işte...
  • imam hatiplilerimiz var su gibi arapça biliyorlar korkmayın evelallah birşey olmaz
  • de bağlacını ayrı yazamayan zihniyetten uzak durun arkadaşlar
  • Bir paylaşım sitesinde havacılık üniversitelerinden gelen bir arkadaşın thy de staj yaparken bir ağabeyinin ona söyledikleri o arkadaşımızı olumsuz etkilemiş ve bu konu hakkında yorum yapan arkadaşların bir taneside bu tip okulların luzumsuz olduğunu iddia ettiğini okudum ve daha sonra anladıkki bu sözde akıllı arkadaş okuldan ayrılmış ( tarihi hata yapmış ) şimdide o okulda okuyan bütün kardeşlerime her platformda bu okulların luzumsuz olduğunu bir şekilde anlatmak istiyor, SAKINNNN HAAA, bir kere öyle bir bölümü kazandığınız için hepinizi birer birer kutluyorum, gelecekte ayağını yere sağlam basan bir teknisyen grubu oluşturacağınızı da ayrıca iyi biliyorum , hiç bilenle bilmeyen bir olurmu diye bir ayet vardır unutmayın , bozulmayın ..
  • Size ve ekip arkadaşlarınıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum . Ahmet KELEŞ Türkiye Üniversiteler Havacılık Birliği Kırklareli Üniversitesi Temsilcisi
  • :) hemde hiç gerek yok.
  • teknisyen yetiştiren bir yüksek okuldan 5 yılda mezun olursun, lisans almak için ayrı bir mücadele verirsin, 2 sene iş deneyimi şartı koşarlar etti sana 7 sene. bu 7 senenin sonunda üniversite okumadanda teknisyen olunabiliyor hem bdaha kısa sürede hemde çalışıp para kazanarak. maliyette düşük yani.ne luzum var bu okullara ozaman.
Havacılık sektörüne eğitimli insan gücü yetiştirmek için açılan çok sayıda üniversiteden biri de Kırklareli Üniversitesi. Bu üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü, sektörün deneyimli ismi ve AirportHaber Başyazarı Sefa İnan’ı konuk etti. Kırklareli Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen “A’dan Z’ye Havacılık Semineri’nde konuşan AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın öğrencilere havacılık sektöründeki gerçekleri anlattı.

Seminer, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü öğrencilerinin kurduğu Kırklareli Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından organize edildi. Semineri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sezai Öztaş da dikkatle izledi.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'a oldukça yoğun ilgi gösteren öğrenciler, Rekörlük Alt Salonu'nda gerçekleştirilen ve üç saate yakın süren seminerde merak ettikleri bütün soruları yöneltme fırsatı buldu. A'dan Z'ye Havacılık Semineri konusunda birçok üniversiteden teklifler alan AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Kayseri Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi'nde de A'dan Z'ye Havacılık Seminerlerine katılmıştı.

Oldukça neşeli geçen seminerde İnan'ın zaman zaman anlattığı havacılık anıları akademisyenleri ve öğrencileri gülmekten kırdı geçirdi.

Bir süredir gündemde olan İngilizce yeterliliği konusunda da öğrencilere tavsiyelerde bulunan İnan, İngilizce'nin havacılık sektörü için olmazsa olmazı olarak nitelendirdi.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, öğrencilere Sefa İnan'ın tavsiyelerini iş yaşamlarında uygulamalarını, bu seminerde konuşulanların onlarca senenin biriktirmiş ciddi tecrübeler olduğunu belirtti.

Rektör Aykaç tarafından İnan'a Kırklareli Üniversitesi'nin teşekkür belgesi ve plaketi verildi.

İşte A'dan Z'ye Havacılık Semineri'nden görüntüler;



















"HAVACILIĞIN OLMAZSA OLMAZI İNGİLİZCE"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sefa bey nereden mezun olmuş ne eğitim görmüş de bu kadar derin birisi olmuş, bizde oralara gidelim, Prima Donna gibi biraz da biz takılalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İngilizce havacılık terimleri ilgili annex ler ve jepp da mevcut, kurallara göre konuşmak gerekirse bu terimler yeterli..Ortada rant var, büyük paralar var herkes çekiştiriyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu siteden bir hafta boyunca tüm haberlerin ingilizce yayınlanmasını ve yorumların da ingilizce olmasını istiyorum. Çok değil bir hafta her türlü yazışmalar ingilizce olsun. Hiç bir şeyi beğenmeyen, kaptanlar hostesler ingilizce bilmiyor diye bık bık konuşan çok bilmiş türk yolcular da dertlerini ingilizce anlatsın da kendi ingilizcelerini göstermek için fırsat olsun. Çok değil bir hafta tüm haberler ve yorumlar ingilizce olsun. Ben o zaman yorumları görmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya bir ingilizcedir gidiyor..kimler yaptırıyor bunu merak ediyorum..bu işte büyük bir rant var gibi geliyor bana...sayın ulaştırma bakanım,bu konuyu bir araştırır mısınız?inanin başka bir iş var bu işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
imam hatiplilerimiz var su gibi arapça biliyorlar korkmayın evelallah birşey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
de bağlacını ayrı yazamayan zihniyetten uzak durun arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir paylaşım sitesinde havacılık üniversitelerinden gelen bir arkadaşın thy de staj yaparken bir ağabeyinin ona söyledikleri o arkadaşımızı olumsuz etkilemiş ve bu konu hakkında yorum yapan arkadaşların bir taneside bu tip okulların luzumsuz olduğunu iddia ettiğini okudum ve daha sonra anladıkki bu sözde akıllı arkadaş okuldan ayrılmış ( tarihi hata yapmış ) şimdide o okulda okuyan bütün kardeşlerime her platformda bu okulların luzumsuz olduğunu bir şekilde anlatmak istiyor, SAKINNNN HAAA, bir kere öyle bir bölümü kazandığınız için hepinizi birer birer kutluyorum, gelecekte ayağını yere sağlam basan bir teknisyen grubu oluşturacağınızı da ayrıca iyi biliyorum , hiç bilenle bilmeyen bir olurmu diye bir ayet vardır unutmayın , bozulmayın ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Size ve ekip arkadaşlarınıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum . Ahmet KELEŞ Türkiye Üniversiteler Havacılık Birliği Kırklareli Üniversitesi Temsilcisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
:) hemde hiç gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
teknisyen yetiştiren bir yüksek okuldan 5 yılda mezun olursun, lisans almak için ayrı bir mücadele verirsin, 2 sene iş deneyimi şartı koşarlar etti sana 7 sene. bu 7 senenin sonunda üniversite okumadanda teknisyen olunabiliyor hem bdaha kısa sürede hemde çalışıp para kazanarak. maliyette düşük yani.ne luzum var bu okullara ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000