17 Şubat 2017, Cuma 14:52:56

"Havacılığın merkezi Türkiye'ye kayıyor"

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Havacılığın Merkezi Türkiye'ye doğru kayıyor" demiş Başbakanımız, doğrudur Batı'dan Doğuya kayıyor ve Afrika'daki hava trafiğinin gelişimiyle doğru orantılı olarak 1930'larda doğu Akdeniz olcak ağırlıklı Merkez. Türkiye'nin istikrarı devam eder ve turizm tekrar canlanırsa (ki bu da güneyimizde devam eden insanlık trajedisiyle sonuçlanan oyunun lehimize sonuçlanmasıyla olur) bu merkezin Türkiye'de gerçekleşmesi uzak ihtimal değil.
  • Türkiye' ye bir şey kayıyor orası çok doğru. Ama Havacılık Merkezi olduğunu hiç sanmıyorum. Cengiz' e bir sorun o bilir.
  • ..... inananı. Hocam ülkeye turist gelmiyor. Uçaklar boş. Adam kayıyor falan diyor. Referandumda evet çıkarsa bakın görün kime nasıl kayacaklar
  • Tabi janiim 15 yildir kayamadi biturlu ne merkezmis mubarek kay kay bitmiyor!
  • Olan olaylardan sonra seyahat eden insanlar patlama sesinden kendi sesini nasıl duyacak ?
  • TGS ye alım var mı?
  • Turizme gelince...Ülkemizin en büyük döviz kaynağının ikinci sırasında ihracattan sonra yer alıyor.Öyle sihirli bir şey ki turizm (Örnektir.) tırlar dolusu mal ihraç edersin aldığın döviz gelen 100 turistin getirdiği dövize bedeldir.Peki turist bu ülkede ne yapar?Yer,içer,gezer tozar,dinlenir,eğlenir,keyif alır,yeni şeyler öğrenir.Özünde MUTLU olmak vardır bu işin.Mutlu olmak için gelir buraya.Ve bir algı yaratır bu.Gittiğinde kendi ülkesine senin doğal reklamını yapar.Şurası şöyleydi tekrar gidelim diye... Ve siz kendi vatandaşınıza zorbalık yaparken havuz medyasıyla,candaş yargıyla gerçekleri örterken yurt dışındaki adam bunu görmüyor mu sanıyorsunuz.Ya patlayan bombalar....darbeler...savaş...iç savaş nidaları...başkanlık...yolsuzluk....çöken yargı....ahlaksızlık...havuzcular...Turizm zurnanın son deliği.Bunları halletmediğiniz sürece bu trend böyle gidecek....
  • Bizimkiler beton dökmeyi,yani otoyol,köprü,liman,havaalanı,hastane,postane yapmayı başarı sayıyor.Gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında bir çok alt yapı üst yapı işlerine bakan büyük firmalar var.Verirsin işi yada ihaleyi.Belli bir süre sonra bitirir.İnsanlık var olduğundan beri inşaat yapıyor.Artık otomobil üretmenin bile orta teknoloji sayıldığı dünyada bunlar hiç bir şey.Yüksek teknolojiye yatırım yapmadığınız sürece Türkiye yerinde sayacak.Bu yolsuzluk çarkı içinde kafaları başka bir şeye basmıyor.Çünkü inşaat işini kendi istedikleri gibi döndürüyorlar.Peki bir yazılım işinden yolsuzluk yapabilirler mi?
  • Basın kalmayınca atmak da güzel. Dünya gülüyor bu yorumlara. Pekçok açıdan alay konusu olmuş bir ülkenin seçim için halka yedirdiği lokmalar. Çok yok. Yakında herkes kendi eliyle büyüttüğü canavarın lokması olacak.
  • Havacılık Türkiye'ye falan kaymıyor. Yükselen yıldız Arabistan ,Uzakdoğu; gelişim oraya doğru kayıyor. Beğenmiyorsan git diyecekler var eminim, sen kal ben giderim kardeş.. 3. Hava Alanı'nı da örnek verirsiniz. Ben de size trilyonluk yatırım yapılan terkedilmiş hava alanlarını araştırın derim. Ha bu arada, uçuracak adam bulabilirsen şayet Nisan'dan sonra emniyetli kırımsız uçuşlar dilerim.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun açılışına katıldı. Foruma 25 ülkeden katılımcı olduğunu aktaran Yıldırım, etkinliğin turizm konusunda yeni ufuklar açacağına inandığını ifade ederek, yeni turizm sezonunun için bereketli olması temennisinde bulundu.

Başbakanımız Yıldırım, Türkiye'de ulaşımı kolaylaştırmak için birçok dev proje gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yıldırım, "Havalimanı sayımızı, 26'dan 55'e yükselttik, bununla da yetinmedik şu anda yıllık yolcu kapasitesi 150 milyon olan dünyanın en büyük havalimanını da yapıyoruz. İlk etabını da 2018 Şubat'ında, seneye bu vakitte açmış olacağız" dedi.

ZENGİNLİK DOĞUYA DÖNDÜ
İstanbul'a üçüncü havalimanını yaparken, "Bu kadar yolcuyu nereden bulacaksınız?" şeklinde sorularla karşılaştıklarına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti: "Bakın ben size söyleyeyim neden gerek olduğunu; 2002 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda sadece transit yolcu 1 milyonun altındaydı, geçen sene 40 milyon oldu. 70'li yıllarda havacılığın merkezi Amerika'daydı. 80'li yıllarda Avrupa'nın batısına doğru geldi. 90'lı yıllarda Avrupa oldu. Şu anda havacılığın merkezi Türkiye'ye kayıyor. Bu tarihin tekerrürüdür. Bir zamanlar İpek Yolu ile Baharat Yolu ile doğudan batıya zenginlik için göç vardı. Şimdi artık zenginlik doğuya tekrar döndü, dolayısıyla da hicret batıdan doğuya doğru olmaya başladı."

3 SAATLİK UÇUŞLA 52 ÜLKEYE!
Başbakanımız Yıldırım, Türkiye'den 3 saatlik uçuşla 52 ülkeye ulaşılabileceğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Merkezi İstanbul olan ve 3 saatlik uçuş içerisinde, 1,5 milyar insan yaşıyor ve bir yılda 30 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklükten bahsediyoruz. Uzağa gitmeyin, 3 saatte... İstanbul'un sesinde kendi sesinizi hissedin”

Ülkenin güzelliklerini ortaya çıkarmak için daha çok misafirle paylaşmak istediklerini söyleyen Yıldırım, "Değerli misafirler, burada lütfen kendinizi evinizde gibi hissedin, İstanbul'da kendinizi kendi şehrinizde gibi hissedin, İstanbul'un sesinde kendi sesinizi, İstanbul'un nefesinde kendi nefesinizi hissedeceksiniz" dedi. Ama Avustralya'da olsanız bir şehirden bir şehre, 3 saatte gidemezsiniz." 

"Havacılığın merkezi Türkiye'ye kayıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Yo_rumuz ~ 7 yıl önce
Havacılığın Merkezi Türkiye'ye doğru kayıyor" demiş Başbakanımız, doğrudur Batı'dan Doğuya kayıyor ve Afrika'daki hava trafiğinin gelişimiyle doğru orantılı olarak 1930'larda doğu Akdeniz olcak ağırlıklı Merkez. Türkiye'nin istikrarı devam eder ve turizm tekrar canlanırsa (ki bu da güneyimizde devam eden insanlık trajedisiyle sonuçlanan oyunun lehimize sonuçlanmasıyla olur) bu merkezin Türkiye'de gerçekleşmesi uzak ihtimal değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruluk payı ~ 7 yıl önce
Türkiye' ye bir şey kayıyor orası çok doğru. Ama Havacılık Merkezi olduğunu hiç sanmıyorum. Cengiz' e bir sorun o bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Adam mısın sen
At yalanı ~ 7 yıl önce
..... inananı. Hocam ülkeye turist gelmiyor. Uçaklar boş. Adam kayıyor falan diyor. Referandumda evet çıkarsa bakın görün kime nasıl kayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Janim ~ 7 yıl önce
Tabi janiim 15 yildir kayamadi biturlu ne merkezmis mubarek kay kay bitmiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şişirmeyin ~ 7 yıl önce
Olan olaylardan sonra seyahat eden insanlar patlama sesinden kendi sesini nasıl duyacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
TGS ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beton Kafa - 2 ~ 7 yıl önce
Turizme gelince...Ülkemizin en büyük döviz kaynağının ikinci sırasında ihracattan sonra yer alıyor.Öyle sihirli bir şey ki turizm (Örnektir.) tırlar dolusu mal ihraç edersin aldığın döviz gelen 100 turistin getirdiği dövize bedeldir.Peki turist bu ülkede ne yapar?Yer,içer,gezer tozar,dinlenir,eğlenir,keyif alır,yeni şeyler öğrenir.Özünde MUTLU olmak vardır bu işin.Mutlu olmak için gelir buraya.Ve bir algı yaratır bu.Gittiğinde kendi ülkesine senin doğal reklamını yapar.Şurası şöyleydi tekrar gidelim diye... Ve siz kendi vatandaşınıza zorbalık yaparken havuz medyasıyla,candaş yargıyla gerçekleri örterken yurt dışındaki adam bunu görmüyor mu sanıyorsunuz.Ya patlayan bombalar....darbeler...savaş...iç savaş nidaları...başkanlık...yolsuzluk....çöken yargı....ahlaksızlık...havuzcular...Turizm zurnanın son deliği.Bunları halletmediğiniz sürece bu trend böyle gidecek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beton Kafa ~ 7 yıl önce
Bizimkiler beton dökmeyi,yani otoyol,köprü,liman,havaalanı,hastane,postane yapmayı başarı sayıyor.Gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında bir çok alt yapı üst yapı işlerine bakan büyük firmalar var.Verirsin işi yada ihaleyi.Belli bir süre sonra bitirir.İnsanlık var olduğundan beri inşaat yapıyor.Artık otomobil üretmenin bile orta teknoloji sayıldığı dünyada bunlar hiç bir şey.Yüksek teknolojiye yatırım yapmadığınız sürece Türkiye yerinde sayacak.Bu yolsuzluk çarkı içinde kafaları başka bir şeye basmıyor.Çünkü inşaat işini kendi istedikleri gibi döndürüyorlar.Peki bir yazılım işinden yolsuzluk yapabilirler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Basın kalmayınca atmak da güzel. Dünya gülüyor bu yorumlara. Pekçok açıdan alay konusu olmuş bir ülkenin seçim için halka yedirdiği lokmalar. Çok yok. Yakında herkes kendi eliyle büyüttüğü canavarın lokması olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım sen de ~ 7 yıl önce
Havacılık Türkiye'ye falan kaymıyor. Yükselen yıldız Arabistan ,Uzakdoğu; gelişim oraya doğru kayıyor. Beğenmiyorsan git diyecekler var eminim, sen kal ben giderim kardeş.. 3. Hava Alanı'nı da örnek verirsiniz. Ben de size trilyonluk yatırım yapılan terkedilmiş hava alanlarını araştırın derim. Ha bu arada, uçuracak adam bulabilirsen şayet Nisan'dan sonra emniyetli kırımsız uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000