11 Eylül 2008, Perşembe 08:32:45

Havacılığın kara günü!

Bugün 11 Eylül... Üzerinden 7 yıl geçen saldırıda ölenler, törenle anılacak.
  • İNSANLIĞIN KARA GÜNÜ...

Amerika Birleşik Devletleri'ni hedef alan 11 Eylül saldırılarının üzerinden yedi yıl geçti. Saldırının yıldönümünde, ölenler için bugün anma töreni düzenlenecek.

Tören, saldırıda yıkılan New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu bölgede yapılacak. Törene, başkanlık seçimi adayları Barack Obama ile John McCain'in de katılması bekleniyor.

Washington'da da, yine 11 Eylül'de saldırıya hedef olan Pentagon binası yanında ölenlerin anısına yaptırılan bir anıt ziyarete açılacak.

11 Eylül 2001'de Amerikan Havayolları'na ait yolcu uçakları kaçırılmış ve uçaklar Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ikiz kulelere çarpmıştı. Tarihin akışını değiştiren saldırı sonucu binalar tamamıyla yıkılırken 3 binden fazla kişi de yaşamını yitirmişti.

Saldırıların El Kaide tarafından düzenlendiği açıklansa da, 11 Eylül'ün 7'nci yıldönümünde olaya ilişkin soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor.

11 Eylül saldırılarının ardından, Bush yönetimi önce Afganistan'da Taliban rejimini devirmiş sonra da Irak işgal edilmişti.

Foto galeri için TIKLAYIN

Havacılığın kara günü!

Yorumlar

. ~ 16 yıl önce
İNSANLIĞIN KARA GÜNÜ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000