16 Şubat 2016, Salı 09:08:25

Havacılığın kalbi Singapur'da atacak

Büyük potansiyel vadeden ve trilyonlarca dolarla ifade edilen Asya havacılık sektörü dünya devi uçak üreticisi firmaların iştahını kabartıyor.
  • bizde o guruba giriyormuyuz yada avrupalı ! oldukmu yazımlarda ?
  • qatar, singapur ve ethiad ve emirates in en az 1500 milli uçak siparişi vermesi bekleniyor. uçağın ismi belli İSKENDER:)

Küresel piyasalar çalkantılarla boğuşurken Asya'nın en büyük havacılık fuarı bu hafta Singapur'da kapısını ziyaretçilere açıyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus ve ABD'li Boeing, havacılık sektörünün yüksek hızla büyüdüğü Asya ve özellikle Çin pazarından oldukça umutlu.

Bloomberg'te yer alan haberde ABD'li uçak devi Boeing'e göre China Southern, Air China ve diğer Çinli havayolu firmaları önümüzdeki yirmi yılda 1 trilyon dolar değerinde 6330 yeni yolcu uçağına ihtiyaç duyacak ki bu da dünyadaki talebin yüzde 17'si demek. Sadece geçen yıl Çinli havayolu şirketleri 102 milyar dolar değerinde 780 adet yolcu uçağı siparişi verdi.

Kanadalı Bombardier, Brezilyalı Embraer de tıpkı Boeing ve Airbus gibi, önümüzdeki yirmi yılda ABD'yi geçerek dünyanın en büyük uçak pazarına sahip olacak Çin pazarı ve aralarında Hindistan'ın da bulunduğu diğer Asya pazarlarından pay kapabilmek için rakipleriyle kıyasıya yarışıyor.

Boeing ve Airbus'un planlamalarına göre 2034'e kadar uçak teslimatlarının yüzde 40'ı Asya Pasifik ülkelerine yapılacak.

Havacılığın kalbi Singapur'da atacak

Yorumlar

asya derken ? ~ 8 yıl önce
bizde o guruba giriyormuyuz yada avrupalı ! oldukmu yazımlarda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli uçak ~ 8 yıl önce
qatar, singapur ve ethiad ve emirates in en az 1500 milli uçak siparişi vermesi bekleniyor. uçağın ismi belli İSKENDER:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tereyağlı ~ 8 yıl önce
:D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000