11 Mayıs 2011, Çarşamba 10:59:55

HAVACILIĞIN İKİ ÇINARI HAYATA VEDA ETTİ

Türkiye'nin ilk akrobasi pilotu ve ilk bayan havacılarından Edibe Subaşı Kutucuoğlu ve yine Türkiye'nin ilk kabin memurlarından biri olan Nermin Şen hayata veda etti.
  • Nermin Teyzecim güzel insan dostları ve arkadaşlarından başka kimsesi yoktu ama her kesin gönlünde sevilen bir insandı, dürüstlüğü kişiliğiyle,dimdik a yakta duran çınardı o .... Çok üzüldüm duyunca Rabbim seni nur içinde yatırsın dualarımız seninle ... şu an sana en güzel hediye ruhuna dualar göndermek... herkesin başı sağolsun
  • hayatta herşeyin bedeli vardır amma sevginin bedeli asla.bu sevgili havacımız ve nıceleri..unutulup kaderlerine terkediliyorlar...baş sağlıği diliyorum.ama biz kendimizi güncel modern yaşiyor sanıyoruz.aslında gerçek olan işlerimizin emeklerimizin bittiğinde her meslekte onları kaderlerine terketmek.kuvvet erk ve guncellık yaşanıyor. gelmişe geçmişe bakan mılletvekılı kalmadı.onlar enerjılerını bırşeyler yaparcasına kullanıyorlar.ancak onlarda bır gun yaşlanıp nöbetlerınde bu oluşumu gorecekler,bır toplum en gençlerini ve en yaşlılarını değerlendiremezse ortadakıler erk kullanırken çoook hata yapıyorlar....kendı guzellıklerını kendılerıyle paylaşıyorlar.oysakı bız her dalda her yaşta kım olursa SAYGI VE SEVGI GOSTERMELIYIZ.
  • önünde saygıyla eğiliyorum...mekanları cennet olsun
  • allah gani gani rahmet eylesin..
  • .Nermin ablacım, senden mesleğimizle ilgili en doğru bilgileri aldık.Herkese sevgi dolu,güler yüzle davranmayı öğrendik.Nurlar içinde yat,mekanın cennet olsun.
  • türkiyenin ilk emekli olan kabin memuru vefat etmiş tassadan ses yok! başkan tatilde...
  • PEGASUS HAVAYOLLARI YETKİLİLERİ OKUDUNUZMU ACABA YILLARINI HAVACILIĞA VERMİŞ ,ONLARCA ÖDÜL ALMIŞ BİR TÜRK PİLOTUNUN HİKAYESİNİ ATATÜRKÜ NEDEN ÖRNEK ALMIYOR KADINLARADA BİR ŞANS VERMİYORSUNUZ ?NUR İÇİNDE YATIN BİZLER SİZİN İZİNİZDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDİCEĞİZ HER NE KADAR YOLUMUZA ENGELLER KOYSALARDA.....
  • Umarım bundan sonra yalnız ölümler olmaz. Genç özellikle bayan kabin memurları bu durumdan ders almalılar. Bir erkeğe bağlılık körü körüne maddiyatını ona vererek değilde hayat arkadaşlığı yapacak birilerini bulurlarda ömürlerinin sonunda yalnız kalmazlar. Aile hayatı bir yana tüm heyecan ve feministlikler bir yana... Yaşı ilerlemiz purser kabin amirlerimizden bunları duymakdayız. Allah hayırlı ölümler versin yatağımızda inş.
  • hayatı deli dolu hiç bitmeyecekmiş gibi hep genç kalacakmışız gibi yaşıyoruz,yaşadık.. çoğumuz aile kurmayı dahi düşünmedik düşünsek de olmadı,olamadı... zaman acımasız hayat sistem ve doğa acımasız.. dünyadaki herşey bir yana ''aile'' denilen kavram bir yana... nur içinde yat nermin.. (eskilerden bir kabin amiri)
  • hayatı deli dolu hiç bitmeyecekmiş gibi hep genç kalacakmışız gibi yaşıyoruz,yaşadık.. çoğumuz aile kurmayı dahi düşünmedik düşünsek de olmadı,olamadı... zaman acımasız hayat sistem ve doğa acımasız.. dünyadaki herşey bir yana ''aile'' denilen kavram bir yana... nur içinde yat nermin.. (emekli bir kabin amiri)

Atatürk'ün manevi kızı rahmetli Sabiha Gökçen'in öğrencilerinden olan Edibe Subaşı Kutucuoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü yaşamını sürdürdüğü İzmir Narlıdere Huzurevi'nde hayatını kaybetti. 91 yaşındaki Kutucuoğlu anneler gününde son yolculuğuna uğurlandı. Rahmetli Sabiha Gökçen'in hayatta kalan son iki öğrencisinden biri olan Kutucuoğlu'nun ölümüyle birlikte Tacettin Ersoy, Gökçen'in hayatta kalan son öğrencisi oldu.

"BEN DE UÇMAK İSTİYORUM, SABİHA GİBİ..."

Erzincanlı bir ailenin kızı olan ve Şeyh Said olayları sonrası henüz 3 yaşındayken Adana'ya yerleşen Edibe Kutucuoğlu, ortaokul son sınıftayken Atatürk Adana'ya geldi.

Edibe Kutucuoğlu o günü şöyle anlatmıştı: 'O gözlerindeki parıltıdan çok etkilendim. Atatürk o yıl 'İstikbal Göklerdedir' deyip Türk Hava Kurumu'nu kurdu. Sabiha Gökçen'i bizlere örnek olarak yetiştirdi. O, Türk kadının her alanda başarılı olacağına inanmıştı. Her kız lisesine bir subay gönderip, havacılık eğitimleri hakkında bilgi verdirdi. Biz de 1937 yılında Eskişehir'de açılan kurslara 36 kız başvuru yaptık. Ortaokul son sınıftaydım ve yaşım tutmuyordu. Nüfusumda değişiklik yaptırarak kendimi 2 yaş büyük gösterdim. Naciye Toros, Muzaffer Yay, Yıldız Uçaner, Sahavet Karapars ve ben, Sabiha Gökçen'den sonra ülkenin ilk kadın pilotları olarak eğitime hak kazandık' dedi.

2 KEZ KAZA GEÇİRDİ

Türkiye'nin dört bir yanında sivil havacılığın tanıtımı için planörcülük, paraşütçülük ve motorlu uçuş eğitimleri veren Edibe Kutucuoğlu, Amerika, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Fransa, İtalya gibi pek çok ülkede de akrobasi gösterileri yaptı. Kutucuoğlu'na uçuş yaptığı ülkelerde sayısız şeref plaketi ve madalya verildi.

Kutucuoğlu, uçuş kariyerinde 2 büyük kaza atlattı.

Fransa'da Hitler'in gözde pilotu Anny Rich ile planörde gerçekleştirdiği bir gösteri sırasında, kuyruk dönüş dümeni iyi kilitlenmediği için kalkış yaparken düşen Edibe Kutucuoğlu ölümden döndü.

Usta pilot, 1 Nisan 1957'de eğitim sahasında uçuş yaparken, kendisinin ardından havalanan öğrencisinin yaptığı bir hata sonucu yere çakıldı. Ciddi şekilde yaralanan Edibe Kutucuoğlu, havacılık kariyerine veda etmek zorunda kaldı.

"MİNARE İŞÇİ" OLARAK EMEKLİ EDİLDİ!

Öğrencisinin uçağına çarpmamak için kendi kontrolünü kaybettiğini anlatan Kutucuoğlu, 'Türk Hava Kurumu İsmet İnönü kampında uçuş yapıyordum. Ardımdan öğrencilerimden birisi havalandı. Ancak yanlış bir hareket yaptı. Ona çarpmamak için aşağıdaki tarlaya çakıldım' dedi.

Vücudunda 22 kırık, 43 yara oluşan Kutucuoğlu, bu olaydan sonra bir daha uçmadı. Ancak o yıllarda kanunda havacılıkla ilgili bir mevzuat olmadığı için makinist olarak emekli edilmek istendi. Karşı dava açan Kutucuoğlu, branşın en tehlikeli işçiliği kabul edilen 'minare işçisi' olarak emekli edildi.

BÜSTÜ BİLE VAR

Görev yaptığı 20 yıl boyunca aldığı tüm madalyaları Türk Hava Kurumu'na bağışlayan Kutucuoğlu için kurum bir büst yaptırarak Ankara'daki müzesine koymuştu.

NERMİN ŞEN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU!

Türkiye’nin ilk hosteslerinden olan 80 yaşındaki Nermin Şen, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki villasında ölü bulundu.

Bodrum’un Bitez Beldesi’ndeki Aktur Tatil Sitesi’ndeki villasında yalnız yaşayan, alzheimer hastası Nermin Şen’in dört gündür ortalıkta hiç görünmemesi üzerine site yönetimi durumu jandarmaya bildirdi.

Dün saat 16.00 sıralarında çilingir yardımıyla villaya giren jandarmalar, mutfakta Şen’in cesediyle karşılaştı. Vücudunda herhangi bir darbe, kesici veya delici alet yarası bulunmayan Şen’in cesedi, savcı ve jandarmanı incelemesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Türkiye’nin ilk kadın hosteslerinden olan Şen’in, cesedinin bugün otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderileceği bildirildi. 24 yıldır sitede yaşayan Şen’in bekar olduğu ve kimsesi bulunmadığı öğrenildi.

HAVACILIĞIN İKİ ÇINARI HAYATA VEDA ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Nermin Teyzecim güzel insan dostları ve arkadaşlarından başka kimsesi yoktu ama her kesin gönlünde sevilen bir insandı, dürüstlüğü kişiliğiyle,dimdik a yakta duran çınardı o .... Çok üzüldüm duyunca Rabbim seni nur içinde yatırsın dualarımız seninle ... şu an sana en güzel hediye ruhuna dualar göndermek... herkesin başı sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayatta herşeyin bedeli vardır amma sevginin bedeli asla.bu sevgili havacımız ve nıceleri..unutulup kaderlerine terkediliyorlar...baş sağlıği diliyorum.ama biz kendimizi güncel modern yaşiyor sanıyoruz.aslında gerçek olan işlerimizin emeklerimizin bittiğinde her meslekte onları kaderlerine terketmek.kuvvet erk ve guncellık yaşanıyor. gelmişe geçmişe bakan mılletvekılı kalmadı.onlar enerjılerını bırşeyler yaparcasına kullanıyorlar.ancak onlarda bır gun yaşlanıp nöbetlerınde bu oluşumu gorecekler,bır toplum en gençlerini ve en yaşlılarını değerlendiremezse ortadakıler erk kullanırken çoook hata yapıyorlar....kendı guzellıklerını kendılerıyle paylaşıyorlar.oysakı bız her dalda her yaşta kım olursa SAYGI VE SEVGI GOSTERMELIYIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önünde saygıyla eğiliyorum...mekanları cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah gani gani rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
.Nermin ablacım, senden mesleğimizle ilgili en doğru bilgileri aldık.Herkese sevgi dolu,güler yüzle davranmayı öğrendik.Nurlar içinde yat,mekanın cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türkiyenin ilk emekli olan kabin memuru vefat etmiş tassadan ses yok! başkan tatilde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PEGASUS HAVAYOLLARI YETKİLİLERİ OKUDUNUZMU ACABA YILLARINI HAVACILIĞA VERMİŞ ,ONLARCA ÖDÜL ALMIŞ BİR TÜRK PİLOTUNUN HİKAYESİNİ ATATÜRKÜ NEDEN ÖRNEK ALMIYOR KADINLARADA BİR ŞANS VERMİYORSUNUZ ?NUR İÇİNDE YATIN BİZLER SİZİN İZİNİZDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDİCEĞİZ HER NE KADAR YOLUMUZA ENGELLER KOYSALARDA.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarım bundan sonra yalnız ölümler olmaz. Genç özellikle bayan kabin memurları bu durumdan ders almalılar. Bir erkeğe bağlılık körü körüne maddiyatını ona vererek değilde hayat arkadaşlığı yapacak birilerini bulurlarda ömürlerinin sonunda yalnız kalmazlar. Aile hayatı bir yana tüm heyecan ve feministlikler bir yana... Yaşı ilerlemiz purser kabin amirlerimizden bunları duymakdayız. Allah hayırlı ölümler versin yatağımızda inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayatı deli dolu hiç bitmeyecekmiş gibi hep genç kalacakmışız gibi yaşıyoruz,yaşadık.. çoğumuz aile kurmayı dahi düşünmedik düşünsek de olmadı,olamadı... zaman acımasız hayat sistem ve doğa acımasız.. dünyadaki herşey bir yana ''aile'' denilen kavram bir yana... nur içinde yat nermin.. (eskilerden bir kabin amiri)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayatı deli dolu hiç bitmeyecekmiş gibi hep genç kalacakmışız gibi yaşıyoruz,yaşadık.. çoğumuz aile kurmayı dahi düşünmedik düşünsek de olmadı,olamadı... zaman acımasız hayat sistem ve doğa acımasız.. dünyadaki herşey bir yana ''aile'' denilen kavram bir yana... nur içinde yat nermin.. (emekli bir kabin amiri)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000